تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۸

همدان - ایرنا - تنها یك قدم مانده تا بقعه متبركه شاهزاده حسین(ع) همدان از انزوا خارج شده و همتراز با آستان مبارك شاهچراغ در شیراز رشد كتد و این شهر افزون بر پایتختی تاریخی گردشگری، یك شهر مذهبی مهم نیز لقب بگیرد.

به گزارش ایرنا، تنها یك قدم مانده تا پرونده شاهزاده حسین(ع) به نتیجه دلخواه برسد و این بقعه متبركه حق از دست رفته دیرینه اش را پس بگیرد.
شاهزاده حسین(ع) از بقاع شاخص همدان به شمار می رود كه به عموی امام زمان (عج) شهرت دارد و در قلب شهر همدان آرمیده است. نشانی اش را از هر كسی بگیرید پشت بانك ملی را نشانتان می دهد.
گفته می شود كه احداث ساختمان بانك ملی در حریم موقوفه این بقعه متبركه تخلفی است كه اداره كل اوقاف و امور خیریه همدان سالهاست برآن پافشاری دارد و پیگیری های مستمر از این موضوع پرونده ای قطور ساخته كه تا روی میز وزیر اقتصاد و معاون حقوقی رئیس جمهوری هم رسید و این روزها خبر از به نتیجه رسیدنش به گوش می رسد.
به گفته مدیركل اوقاف و امور خیریه همدان احداث ساختمان بانك ملی، این حرم مطهر را در انزوا و مهجوری قرار داده و از محوریت مراجعات مردمی دور كرده و مهمتر اینكه مانع گسترش و توسعه عمرانی و فرهنگی این بقعه شده است.
اگر چه سایه سرد بنای بانك ملی دیرزمانی است كه این امامزاده را احاطه كرده اما این سردی و مهجوری هرگز از ارزش و اعتبار این آستان قدسی نكاسته بلكه روز به روز اعتقاد و ارادت مردم همدان به پیر و مرداشان بیشتر هم می شود.

** پا درمیانی وزیر اقتصاد در پرونده موقوفه همدان
حجت الاسلام محمد كاروند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به آخرین وضعیت پرونده احقاق حقوق شاهزاده حسین اشاره كرد و گفت: تنها یك قدم مانده تا این پرونده به نتیجه دلخواه برسد و ساختمان بانك ملی به موقوفه بازگردانده شود.
به گفته وی جلسه های متعددی در حیطه استان با امام جمعه و مسئولان، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و مقامات بانك ملی برگزار و موضوع بررسی شد اما نتیجه مطلوبی حاصل نشده و كار به وزارت اقتصاد و دارایی كشید.
مدیركل اوقاف و امور خیریه همدان اضافه كرد: نشست با وزیر اقتصاد مثمر ثمر واقع شد و مقرر گردید استانداری همدان زمین و یا ملكی را به عنوان جایگزین در اختیار بانك ملی قرار دهد و همه اعضای جلسه به ویژه مسئولان بانك موافقتشان را با این مصوبه اعلام كرده و پای آنرا امضا كردند.
وی ادامه داد: هم اینك مصوبه فوق برای تائید به معاونت حقوقی رئیس جمهوری ارجاع شده كه پس از اخذ این تائیدیه، مالكیت ساختمان بانك ملی به اوقاف برمی گردد، اما به شرط و شروطی كه اوقاف پذیرفته است.
مدیركل اوقاف و امور خیریه همدان به پیگیری نمایندگان مردم همدان در مجلس شورای اسلامی تاكید كرد و گفت: اسناد و مداركی از ما خواسته شد كه پس از تهیه به معاونت حقوقی رئیس جمهوری ارسال شده و منتظر نتیجه نهایی هستیم و از نمایندگان مردم همدان در خانه ملت خواستار رسیدگی و مساعدت در این زمینه هستیم.

** بافت با ارزش بانك ملی دست نخورده می ماند
وی با بیان اینكه ساختمان بانك ملی به لحاظ معماری و تاریخی بافت با ارزشی برای شهر همدان محسوب می شود، تاكید كرد: تخریب و تغییر در بنای این ملك شایسته و سزاوار نیست و براساس قولی كه داده ایم این بنا با حفظ ظاهر كنونی به عنوان مركز فعالیت های فرهنگی و مذهبی به بقعه متبركه الحاق شود.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی نیز با تاكید بر رفع تصرف از املاك موقوفه شاهزاده حسین(ع) گفت: تا كنون چند بار برای میانجی گری و رسیدگی به اختلاف بین اوقاف و امور خیریه و بانك ملی گردهم آمدیم و به نتایج خوبی رسیدیم و اكنون منتظر اعلام نظر كمیسیون حقوقی هستیم.
حمیدرضا حاجی بابایی الحاق ساختمان بانك ملی به این بقعه متبركه را حق از دست رفته ای دانست كه نمایندگان استان برای احقاقش می كوشند و از هیچ پیگیری و كمكی دریغ نمی كنند.
وی خاطرنشان كرد: در آخرین مصوبه طوری توافق شده كه بانك ملی نیز متضرر نشده و با واگذاری ملك یا زمین به جای بنای فعلی بتواند به فعالیت خود ادامه بدهد.

** به قانون تمكین می كنیم
مدیر شعب بانك ملی استان همدان نیز در این زمینه به خبرنگار ایرنا توضیح داد: سالهاست ما و اوقاف و امورخیریه درگیر این موضوع و خواهان پایان یافتن این پرونده حقوقی هستیم.
محمد طوماسی گفت: اقاف و امور خیریه مدعی تصرف و تخلف بانك ملی است، ما هم در مقابل مدارك و مستندات موجود را ارائه داده ایم و چنانچه برابر قانون تخلف ما ثابت شود به آن تمكین می كنیم.
وی تاكید دارد كه هر تصمیمی كه در چارچوب مقررات گرفته شود، قابل احترام و لازم الاجراست و ما هم متواضعانه تابع قانون هستیم.
گزارش از: زهرا زارعی
7527/2090