ساری-ایرنا- جایزه علمی امام محمدباقر(ع) به عنوان دومین جایزه علمی دانشگاهی پس از جایزه دانشگاه امام جعفرصادق(ع ) تهران در مازندران رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رئیس بنیاد ملی نخبگان مازندران گفت: جایزه علمی امام محمد باقر(ع) این استان پس از تایید بنیاد ملی نخبگان ایران به عنوان دومین جایزه علمی پس از دانشگاه امام جعفر(ع) تهران به منظور حمایت مادی و معنوی از نخبگان این خطه شمال كشور رونمایی شد.
محسن جهانشاهی یكشنبه در آیین رونمایی این جایزه علمی در ساری افزود: این جایزه علمی براساس سند همكاری بنیاد ملی نخبگان و اوقاف و امور خیریه این استان استارت خورد.
وی اضافه كرد: درنخستین سال از رونمایی این جایزه علمی از 15 نخبه علمی در سطح كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكترا تجلیل شد و علاوه بر پرداخت جایزه نقدی درفهرست حمایت های تسهیلاتی بنیاد ملی نخبگان نیز قرار می گیرند.
جهانشاهی خاطرنشان كرد: نخبگانی كه موفق به دریافت جایزه علمی امام محمد باقر(ع) مازندران شوند، تسهیلات ارزان قیمت از 300 تا 900 میلیون ریال برای فعالیت های علمی و پژوهشی دریافت می كنند.
وی از دیگر مزیت این جایزه برای نخبگان مشمول را پرداخت حقوق ماهیانه از سوی بنیاد ملی نخبگان كشور دانست.
وی اضافه كرد: هم اكنون درمازندران 2 هزار و 500 نفر تحت حمایت بنیاد ملی نخبگان قرار دارند و 55 هزار دانش آموز این استان نیز از طریق طرح ملی شهاب برای شناسایی استعدادهای برتر رصد می شوند.
*** انتقاد از ناچیز بودن حمایت های مادی و معنوی از نخبگان
رئیس بنیاد ملی نخبگان مازندران حمایت های مادی و معنوی از نخبگان را در كشور ناچیز قلمداد كرد و بخشی از دلنگرانی برای فرار مغزها را ناشی از همین موضوع دانست.
جهانشاهی عدم بهره گیری از مشاوره نخبگان به خصوص دستاوردهای فناورانه این گروه در حوزه های مختلف از دیگر مشكلات این قشر در سطح ملی و استانی بیان كرد.
وی اضافه كرد: این درحالیست كه بهره گیری از دستاوردهای فناورانه نخبگان در حوزه های مختلف می تواند بار منفی تحریم را بر كشور كاهش دهد.
به گفته رئیس بنیاد ملی نخبگان مازندران در سطح ملی 180 شركت دانش بنیان فعالیت دارند كه تاكنون موفق شدند تا 450 محصول مبتنی بر نانو را تجاری سازی كنند كه از جمله ساخت 150 دستگاه تجهیزات آزمایشگاهی است.
چهانشاهی میزان صادرات شركت های دانش بنیان در سطح كشور را حدود نیم میلیارد دلار بیان كرد و پیش بینی كرد تا این صادرات در 1400 به افزون بر یك میلیارد دلار برسد.
وی نقش شركت های دانش بنیان را در تولید ناخالص ملی كشور كمتر از یك درصد اعلام كرد.
*** حمایت از نخبگان برنامه استانی
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مازندران حمایت از نخبگان علمی را از برنامه های استاندارجدید بیان كرد.
حسن خیریانپور گفت: این استان از جایگاه برتر در نخبه پروری قرار دارد و پس از تهران رتبه دوم را از لحاظ تعداد نخبگان به خود اختصاص داده است.
در پایان از 40 نفر از نخبگان علمی ، آموزشی و ورزشی مازندران قدردانی شد و 15 نفر از نخبگان علمی دارای مدارك علمی لیسانس تا دكترا موفق به دریافت جایزه علمی امام محمد باقر(ع ) شدند.
6982/1899