قم - ايرنا - معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، شناسايي و كمك به صنايع هدف در دوران تحريم را از جمله اولويت هاي مهم دولت دانست و گفت: بخش زيادي از صنايع هدف مورد نياز كشور تا پايان دولت دوازدهم بومي سازي مي شود.

به گزارش ايرنا، سعيد زرندي روز يكشنبه در آيين افتتاح 38 طرح صنعتي، معدني و بازرگاني قم افزود: ايجاد تنوع در محصول با تاكيد بر صادرات، ورود به بازارهاي كشورهاي خارجي، تقويت تشكل هاي صادراتي و افزايش حجم توليد به كشورهاي همسايه، رويكرد وزارت صمت در سال 98 است.
وي با بيان اينكه صنعت كشور در سال هاي اخير از نظر كمي و كيفي رشد خوبي داشته است، گفت: صنعت ايران جزو نشان هاي تجاري شناخته شده در دنياست.
وي با بيان اينكه ايران تا سال گذشته در حوزه فولاد رتبه 13 دنيا را داشت و امسال اين جايگاه به رتبه 10 ارتقا يافته است، افزود: صنعت كشور در حوزه خودروسازي در رتبه 16 جهان قرار دارد كه ظرفيت رسيدن به رتبه چهاردهم را داراست.
زرندي با تاكيد بر اينكه ايران در بسيار از صنايع، صاحب سبك است، افزود: روند توسعه واحدهاي صنعتي بسيار چشم گير است و قابل مقايسه با پيش از انقلاب نيست به گونه اي كه پيش از انقلاب تنها يك هزار و 500 واحد صنعتي در كشور فعال بود كه اين رقم امروز به بيش از 84 هزار واحد صنعتي افزايش يافته است.
معاون وزير صمت با تاكيد بر اينكه در حوزه معدن نيز شاهد رشد چشمگير كشور نسبت به پيش از انقلاب هستيم، تاكيد كرد: پيش از انقلاب تنها 190 معدن فعال در ايران وجود داشت كه هم اكنون اين رقم به بيش از 6 هزار و 400 معدن افزايش يافته است.
وي تاكيد كرد: هم اكنون سهم صنعت و معدن از اقتصاد ملي 37 درصد است، اين درحالي است كه پيش از انقلاب اين رقم حدود سه درصد بوده است.
زرندي با مقايسه نرخ واردات و صادرات كشور پيش و پس از انقلاب گفت: پيش از انقلاب تراز صادرات كشور نيم ميليون دلار در مقابل 10 ميليون دلار واردات بود، اين در حالي است كه از ابتداي سال جاري تا پايان آذرماه، شاهد 33 ميليارد دلار صادرات و حدود 32 ميليارد دلار واردات هستيم كه اين نسبت در سال هاي اخير همواره وجود داشته است.
وي با بيان اينكه در جنگ اقتصادي كنوني نيازمند تغيير نگاه مديريتي در صنعت هستيم افزود: با افزايش هزينه هاي توليد طي ماه هاي اخير، ديگر نگاه سنتي به مديريت صنعت جوابگوي شرايط كنوني اقتصادي نيست.
معاون وزير صمت، گفت: در حوزه صنعت علاقه مند به افزايش كمي هستيم ولي نكته مهم تر فعال كردن واحدهاي تعطيل و در تملك بانكهاست كه بايد اين موضوع در اولويت مسئولان قرار گيرد تا اين واحدها احيا شوند.
زرندي با بيان اينكه احياي واحد تعطيل و افزايش ظرفيت واحدهاي توليدي نيمه فعال بايد در اولويت كاري مسئولان قرار گيرد گفت: در شرايط اقتصادي كنوني، نگاه صادراتي داراي اهميت بسياري است و كمك به واحدهاي صادراتي بايد در اولويت كاري مسئولان استاني قرار گيرد.
وي با بيان اينكه بايد از فرصت تحريم براي توسعه صنعت در كشور استفاده و محصولات مورد نياز توسط واحدهاي توليدي داخلي تامين شود تاكيد كرد: وزارت صمت به منظور چابك سازي در تصميم گيري به دنبال تفويض تمام اختيارات مورد نياز استان ها در حوزه صنعت، معدن و تجارت است.
زرندي با تاكيد بر ضرورت بازگشت ارز صادراتي به چرخه اقتصادي كشور نيز گفت: اگر كالايي صادر مي شود بايد ارز آن به كشور باز گردد تا اين ارز در خدمت توسعه صادرات و توسعه ملي قرار گيرد.
در اين آيين 38 طرح صنعتي، بازرگاني و معدني با اعتبار يك هزار و 863 ميليارد رالك و اشتغال زايي مستقيم بيش از يك هزار تن، به بهره برداري رسيد.
قم داراي هفت شهرك صنعتي شكوهيه، الغدير،چاپ و نشر،سلفچگان، محمود آباد،ثامن الائمه (ع) - قنوات - و فناوري اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحيه صنعتي خورآباد، دستجرد، سيرو و طغرود است و شهرك صنعتي شكوهيه به عنوان بزرگترين شهرك صنعتي قم با بيش از يك هزار هكتار مساحت در كيلومتر12 جاده قديم قم - تهران واقع شده و 72 درصد سرمايه گذاري صنعتي استان با اعتباري بيش از 23 هزار و 476 ميليارد ريال در اين شهرك است.
2 هزار و 300 واحد صنعتي كوچك، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد كه از اين تعداد 2 هزار و 256 واحد مربوط به صنايع كوچك، 75 واحد مربوط به صنايع متوسط و 63 واحد مربوط به صنايع بزرگ است؛ همچنين بيش از 53 هزار تن به صورت مستقيم در واحدهاي صنعتي استان فعاليت مي كنند.
7404/ 1175