همدان – ايرنا – رئيس دانشگاه اديان و مذاهب گفت: ترويج فرهنگ شيعه و تمدن ايراني از وظايف دانشگاه اديان و مذاهب است و با فعاليت هاي صورت گرفته اكنون شيعه شناسي در جهان رو به افزايش و با استقبال خوبي روبرو است.

به گزارش ايرنا حجت السلام سيد ابوالحسن نواب روز يكشنبه در نشستي با خبرنگاران همدان اظهار داشت: دوره هاي شيعه شناسي به طور مستمر در اين دانشگاه برگزار و اسفند سالجاري هشتمين دوره آن برگزار مي شود.
وي افزود: دانشگاه اديان و مذاهب نهادي آموزشي غيردولتي است و تمام هزينه هاي شركت كنندگان خارجي در دوره هاي مذكور توسط متقاضيان پرداخت مي شود.
رئيس دانشگاه اديان و مذاهب به ضرورت هاي تاسيس اين مركز اشاره كرد و گفت: همه حوزه هاي فكري و فرهنگي در دانشگاه ها و مدارس علميه بايد از ادايان و مذاهب جهان مطلع شوند تا درگيري و اختلاف هاي مذهبي كاهش يابد.
وي جهل و ناآگاهي را از دلايل جنگ هاي ديني ذكر كرد و افزود: در قرن گذشته سه جنگ ديني در اروپا و در سي سال گذشته نيز جنگ هاي مذهبي بسيار تلخي در خاورميانه به وقوع پيوست.
حجت الاسلام نواب به نقش اثر گذار روشنگري و گفت و گو در كاهش جنگ هاي ديني و مذهبي اشاره كرد و مدعي شد كه با گفت وگو مي توان داعش، طالبان و القاعده را به آرامش و صلح دعوت كرد.
وي خاطرنشان كرد: دانشگاه ها بايد علم گفت و گو را به دانشجويان آموزش داده و نيروي متخصص تربيت كنند و دانشگاه اديان و مذاهب اين وظيفه را به صورت تخصصي انجام مي دهد.
رئيس دانشگاه اديان و مذاهب يادآوري كرد: اين مركز علمي در مقطع تحصيلات تكميلي دانشجو از سراسر جهان مي پذيرد و هم اينك هزار دانشجوي در مقطع دكتري و دو هزار دانشجو در مقطع كارشناسي ارشد به صورت حضوري و مجازي در اين دانشگاه مشغول تحصيل هستند.
وي تاكيد كرد: پس از سالها تلاش قوي ترين كتابخانه را در خاورميانه از لحاظ منابع ايجاد كرده و تاكنون 400 عنوان كتاب در اين دانشگاه توليد شده است.
حجت الاسلام نواب اظهار داشت: اين دانشگاه روابط گسترده اي با جهان دارد و اساتيد اين مركز به اديان مختلف مانند مسيحي، زرتشي، هندو، يهودي و بودايي شناخت كافي داشته و مسلط به زبان هاي خارجي هستند به طوريكه نياز به اساتيد خارجي نداريم.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي همدان نيز در اين نشست گفت: دانشگاه اديان و مذاهب مورد حمايت رهبر معظم انقلاب است و در سطح جهان شناخته شده و حامل دستاوردهاي ارزشمندي براي كشور است.
عليرضا درويش نژاد افزود: اين دانشگاه در حوزه تقريب مذاهب و اديان فعاليت هاي گسترده علمي و فرهنگي داشته و بيش از 600 سفر خارجي به كشورهاي جهان براي رايزني هاي علمي و پژوهشي را در پرونده كاري خود دارد.
وي هدف از سفر هياتي از دانشگاه اديان و مذاهب به همدان را ايجاد هماهنگي علمي بين اين دانشگاه و دانشگاه بوعلي سينا، ديدار با نماينده ولي فقيه در استان و دستگاه هاي فرهنگي همدان دانست و ابراز اميدواري كرد اين سفر به نتايج خوبي برسد.
دانشگاه اديان و مذاهب در سال 1373 به عنوان مركز پژوهشي ايجاد شده و بعد از 10 سال به موسسه آموزش عالي تبديل و پس از 13 سال در سال 86 با درخواست وزارت علوم به دانشگاه تبديل شده است.
اين دانشگاه با هفت دانشكده و چهل رشته گرايش در شهر قم با هدف تربيت نيروي متخصص فعاليت دارد.
7527/2090