به گزارش ايرنا، به نقل از نشريه ' تايمز او اينديا'،به عقيده بسياري از سياستمداران وضعيت به وجود آمده در افغانستان نتيجه تصميم عجولانه و غير مسوولانه دونالد ترامپ در خارج كردن نيروهاي نظامي آمريكا از اين كشور است.
يك مقام هندي كه خواست نامش فاش شود گفت؛ دولت هند نگراني هاي خود را به زلمي خليل زاد نماينده ويژه آمريكا در امور افغانستان در طول سفر وي به هند بيان كرده است.
درحالي كه بيپين راوات فرمانده ارتش هند خواهان مذاكره دهلي نو با طالبان مانند 'ساير كشورها' شده است، اما دولت هند نمي خواهد وارد يك بحران جديد در افغانستان شود.
هند همچنين نگران مشورت نكردن آمريكا با كابل در مذاكرات خود با طالبان است.
دولت هند ضمن اشاره به كمك هاي توسعه اي اين كشور به افغانستان به ارزش سه ميليارد دلار، به آمريكا اعلام كرده است كه دهلي نو داراي منافع عظيم اقتصادي و امنيتي در افغانستان است.
يك مقام هندي گفت:انجام ندادن امور به صورت عجولانه، به اين معني نيست كه هند در افغانستان فعال نمي باشد.
هند معتقد است كه هرگونه اقدام سريع و تحليل نشده اين كشور در افغانستان مي تواند نتيجه معكوس بدهد. هند ارتباط خود را با همكاران منطقه اي مانند ايران و روسيه حفظ كرده است.
هند قصد دارد به زودي مذاكرات خود را با چين با موضوع افغانستان در پكن آغاز كند. هند و چين از سال 2018 با يكديگر در افغانستان همكاري داشته اند اما تاكنون در خصوص تحولات اخير افغانستان گفت و گو نكرده اند.
چين نيز مانند هند نگران بي ثباتي بيشتر در افغانستان پس از خروج آمريكا از اين كشور است. مقامات هندي اعلام كرده اند اگرچه مذاكرات آمريكا و طالبان با مركزيت پاكستان كه داراي روابط گسترده اي با رهبران طالبان است انجام شده است، اما دهلي نو روابط اقتصادي و سياسي خود را با دولت كابل حفظ خواهد كرد.
با توجه به يك گزارش پارلماني، آمريكا و طالبان هم اكنون در حال مذاكره براي به تاخير انداختن انتخابات در ماه جولاي(تير) و تشكيل يك دولت موقت با حضور گروه طالبان هستند. اين دولت موقت در افغانستان قصد دارد قانون اساسي اين كشور را تغيير داده و يك انتخابات جديد برگزار كند. هند به خليل زاد اعلام كرده است كه از اين اقدام حمايت نخواهد كرد.
هند تاكنون سه ميليارد دلار در افغانستان سرمايه گذاري كرده است و به اين كشور جنگ زده كمك هاي زيرساختي و انسان دوستانه زيادي ارائه داده است. بزرگراه زرنج-دلارام، يك مدرسه مدرن در كابل و خطوط انتقال برق در ميان چندين پروژه هند در كشور افغانستان هستند.
دهلي نو همچنين در برنامه هاي ظرفيت سازي دو جانبه و سه جانبه افغانستان سرمايه گذاري كرده است و بيش از سه هزار و 500 ديپلمات و نيروي امنيتي افغانستان را آموزش داده است. اين كشور سالانه به يك هزار دانشجوي افغان نيز بورسيه تحصيلي ارائه مي دهد.
آمريكا در سياست هاي خود هند را به عنوان يك كشور كليدي براي تحقق صلح و رشد اقتصادي افغانستان معرفي كرده است.
آساق**267**1600
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۲
دهلي نو-ايرنا- روزنامه تايمز او اينديا روز دوشنبه در گزارشي نوشت دهلي نو در خصوص توافق صلح يك جانبه با طالبان بدون حفظ ساختار كنوني اين كشور به آمريكا اخطار داد.