به گزارش خبرنگار ايرنا، ابوالفضل طهماسبي عصر روز دوشنبه در نشست خبري با ارائه گزارش عملكرد پنج ماهه اين واحد آموزش عالي گفت: استان گلستان و گنبدكاووس ظرفيت بالايي در بخش كشاورزي دارد كه دانشگاه مي تواند به توسعه علمي اين بخش با انجام تحقيقات مناسب كمك كند.
وي افزود: هم اكنون برخي فعاليت هاي تحقيقاتي استادان اين دانشگاه از جمله رقم جديد برنج با مصرف يك سوم آب در مقايسه با كشت معمولي و نيز تحقيق بر روي دو گونه درخت براي كشت در اراضي كم بازده شمال گنبدكاووس درحال انجام است.
دكتر طهماسبي با اشاره به وجود 100 هكتار اراضي كشاورزي اين دانشگاه به عنوان يك ظرفيت خوب براي توليد محصولات مختلف كشاورزي به صورت علمي، اضافه كرد: براي تحقق اين مهم سه كميته تخصصي 'كشاورزي، دامپروري، مديريت سبز' و يك كميته فضاي سبز و زيباسازي با حضور اعضاي هيات علمي هر رشته راه اندازي شده است.
وي تصريح كرد: علاوه بر اين تفاهم نامه هايي نيز با برخي ادارات و نهادها و نيز مراكز درماني شهرستان براي همكاري دو جانبه و نيز حمايت از پايان نامه ها و تحقيقات علمي دانشجويي و استادان امضا شده است.
رييس دانشگاه گنبدكاووس ادامه داد: اين دانشگاه سياست هاي تشويقي مالي و معنوي براي استادان و دانشجويان در انجام فعاليت هاي تحقيقي، پژوهشي و كار آفريني دارد و زمين مناسب نيز براي انجام اين فعاليت ها در اختيار آنان مي گذارد.
دكتر طهماسبي گفت: مجموعه اين اقدامات با هدف استفاده بهينه از امكانات موجود و توجه به مساله تحقيق و پژوهش و در راستاي رفع مسائل و مشكلات جامعه صورت مي گيرد.
وي، اجراي طرح ايجاد باغ متراكم گلابي در سطح يك هكتار با پيش بيني درآمد سه ميليارد ريال، استفاده بهينه از آب هاي نامتعارف از جمله آب باران و ذخيره آن براي مصارف فضاي سبز، تصويب اجراي طرح مرغداري صنعتي پنج هزار قطعه اي و تصويب اجراي طرح خالص سازي گوسفندان دوقلوزا را از ديگر برنامه هاي در دست اجراي اين دانشگاه ذكر كرد.
دكتر طهماسبي همچنين با ارائه گزارشي از فعاليت هاي پنج ماه گذشته سه معاونت اداري مالي و مديريت منابع، آموزشي و پژوهشي و دانشجويي و فرهنگي و نيز فعاليت هاي عمراني اين دانشگاه گفت: فقط در اين مدت افزون بر 70 ميليارد ريال از منابع داخلي و ملي در چهار حوزه فوق، هزينه شده و يا درحال انجام است.
به گفته وي، 10 ميليارد ريال از مبلغ اشاره شده از منابع ملي قرار است صرف خريد تجهيزات آزمايشگاهي و منابع طبيعي مورد نياز دانشجويان و استادان اين دانشگاه شود.
رييس دانشگاه گنبدكاووس، تعداد دانشجويان اين واحد دانشگاهي را حدود 3100 دانشجو از مقطع كارداني تا دكترا اعلام كرد و افزود: درمجموع 133 مربي، استاديار و دانشيار كه بيشتر آنان عضو هيات علمي هستند، مشغول آموزش دانشجويان مي باشند.
وي گفت: اين دانشگاه داراي پنج دانشكده علوم كشاورزي و منابع طبيعي، علوم پايه و فني و مهندسي، علوم انساني و علوم ورزشي در گنبدكاووس و دو دانشكده فني و مهندسي در مينودشت و علوم انساني در آزادشهر مي باشد.
طهماسبي كه پنج ماه از حضورش در دانشگاه گنبدكاووس مي گذرد همچنين گفت: در اين مدت تمام انتخاب ها اعم از معاونين و مدير گروه ها با خرد جمعي و راي همكاران و براساس اصل شايسته سالاري علمي و مديريتي انتخاب شده اند.
وي تصريح كرد: شايسته سالاري مهمترين ركن در مديريت و پيشبرد امور است كه متاسفانه بخش عمده اي از مشكلات كشور در كنار مسائل تحريم ها، ناشي از توجه نكردن به اين اصل مهم مي باشد.
دكتر طهماسبي همچنين گفت: براي تثبيت جايگاه علمي دانشگاه در توسعه، اين دانشگاه همايش توسعه علمي گنبدكاووس را در 24 بهمن ماه جاري برگزار مي كند كه 104 مقاله به دبيرخانه آن رسيده است.
شهرستان گنبدكاووس با 350 هزار نفر جمعيت درشرق استان گلستان واقع است و باحدود 165 هزار هكتار اراضي زراعي و باغي و افزون بر 330 هزار هكتار عرصه منابع طبيعي و ملي از قطب هاي مهم توليدات كشاورزي استان و كشور است.
/3039/1860
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۰
گنبدكاووس - ايرنا - رييس دانشگاه دولتي گنبدكاووس مي گويد: اين دانشگاه به عنوان دانشگاهي جامع در استان گلستان، فرصت مناسبي براي توسعه كشاورزي علمي در منطقه است كه بايد از اين ظرفيت استفاده شود.