قم- ایرنا- مدیرعامل شركت آب و فاضلاب روستایی قم گفت: شاخص بهره مندی روستاهای این استان از آب آشامیدنی در حال حاضر 86 درصد است كه نسبت به 74 درصد میانگین كشوری 12 درصد بالاتر می باشد.

به گزارش ایرنا، محمد احمدی جبلی دوشنبه شب درآیین بهره برداری از چهار طرح عمرانی و آبرسانی بخش سلفچگان قم در مسجد روستای یكه باغ این بخش اظهار داشت: شاخص بهره مندی از آب در سال 88 ، 65 درصد بوده است.
وی با اشاره به اینكه طی چهاردهه گذشته پیشرفتهای چشمگیری در حوزه آبرسانی قم صورت گرفته است، افزود: جمعیت تحت پوشش آب آشامیدنی قم درابتدای انقلاب 12 درصد و در سال 88 ، 79 درصد و در سالجاری نیز 96 درصد می باشد.
احمدی جبلی بیان داشت: هیچ یك از روستاهای استان درسال 57 تحت پوشش فاضلاب قرار نداشتند، ولی اكنون در 2 روستای قم 2 هزار و 14 تن از شبكه فاضلاب بهره مند هستند، و در آینده طرح احداث تصفیه فاضلاب در روستای قاهان از توابع بخش خلجستان و قمرود از توابع بخش مركزی آغاز خواهد شد.
قم دارای 365 روستا و آبادی است كه 229 روستای آن دارای سكنه، 127 روستا دارای شورا و 107 روستا دارای دهیاری با جمعیتی بالغ بر 62 هزار تن است.
مدیرعامل آبفار قم گفت: اعتبارات طرح های آبرسانی روستایی استان بین سال های 88 تا 91 حدود 150 میلیارد ریال بوده ولی از سال 92 تا 97 به حدود 800 میلیارد ریال ارتقا یافته است.
وی همچنین افزایش مطلوبیت آب شرب روستاهای قم درابتدای انقلاب را 30 درصد و درحال حاضر نیز 98 درصد ذكر كرد و افزود: خطوط شبكه انتقال آب روستایی از 100 كیلومتر درنخستین سال پیروزی انقلاب به حدود یكهزار و 500 كیلومتر افزایش پیدا كرده و ذخایر آب روستایی كه در ابتدای انقلاب یكهزار و 300 مترمكعب بوده به 54 هزار متر مكعب رسیده است.
در سفر استاندار قم به بخش سلفچگان چهار طرح عمرانی شامل ساختمان دهیاری روستای چشمه علی با 800 میلیون ریال اعتبار، خانه بهداشت روستای نیزار با 2 میلیارد و 800 میلیون ریال، منبع آب ذخیره فضای سبز شهر سلفچگان و بوستان پیامبر اعظم (ص) به مبلغ چهار میلیارد و 400 میلیون ریال و طرح آبرسانی به روستاهای یكه باغ و سنجگان با اعتبار 28 میلیارد و 322 میلیون ریال به بهره برداری رسید.
احمدی جبلی تصریح كرد: حدود سه سال روستای یكه باغ از نظر آبی بدترین شرایط را داشت، و در 2 سال گذشته تمام منابع آبی این روستا خشك شد.
وی گفت: روستای مذكور در فهرست مجتمع های آبرسانی تعریف شده وجود نداشت و آب آن از طریق آب رسانی سیار تامین می شد، ولی با پیگیری های صورت گرفته و تاكید مسئولان اعتبار اولیه تخصیص یافت.
وی افزود: از محل مخزن 2 هزار متر مكعبی آبرسانی به روستاهای بخش سلفچگان تا مجتمع تاج خاتون شامل روستاهای قاضی علیا و سفلی انشعابی را گرفته و با احداث 2 ایستگاه پمپاژ آب و خط انتقال 9.5 كیلومتری، آب به یكه باغ انتقال پیدا كرد و تا روستای همجوار آن یعنی سنجگان نیز ادامه خواهد یافت.
روستای یكه باغ با حدود 400 سكنه و 122 خانوار در دهستان راهجرد از توابع بخش سلفچگان قم است.
سلفچگان یكی از پنج بخش استان و مركز آن شهر سلفچگان در 40 كیلومتری قم قرار دارد.
7403/ 6133/