زنجان - ايرنا - رئيس اداره گردشگري سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: با برنامه ريزي منسجم مي توان سهم ايران از صنعت گردشگري سلامت جهان را در يكسال آينده به پنج ميليارد دلار رساند كه تحقق اين مهم به واسطه ظرفيت هاي كشورمان امكان پذير است.

دكتر سعيد هاشم زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، سهم كنوني ايران از صنعت گردشگري سلامت جهان را ناچيز خواند و افزود: بر اساس آمار سال گذشته ميلادي در آمد حاصل از اين حوزه مهم در سطح جهان 400 ميليارد دلار اعلام شد كه از اين ميران سهم ايران يك ميليارد و 200 ميليون دلار بوده است.
وي اظهار داشت: بر اين اساس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي متولي گردشگري سلامت در كشور مان است و برنامه ريزي مدوني با توجه به ظرفيت هاي موجود را بيش از گذشته مورد توجه قرار داده است.
اين مسئول ادامه داد: هم اكنون استان هاي تهران، خراسان رضوي، قم، خورستان، آذربايجان غربي و فارس از ظرفيت بسيار بالايي در توسعه صنعت گردشگري سلامت برخوردار هستند و بر اين مبنا برنامه ريزي و اقدامات اثرگذار بيشتر لحاظ شده است.
وي اضافه كرد: اين در حالي است كه به تازگي استان هاي آذربايجان شرقي، ايلام، كردستان، سيستان و بلوچستان، كرمانشاه، اردبيل و گيلان به دليل همجواري با كشورهاي همسايه بيماران خارجي پذيرش كرده اند كه در صورت سرمايه گذاري در صنعت گردشگري سلامت كشور نقش بسزايي دارند.

**سند راهبردي گردشگري سلامت كشور بزودي ابلاغ مي شود
هاشم زاده افزود: سند راهبردي گردشگري سلامت در سال هاي گذشته تهيه شده بود اما با كار كارشناسي انجام گرفته تغييراتي در آن انجام شده و به زودي ابلاغ مي‌شود.
رئيس اداره گردشگري سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ادامه داد: يكي از چالش هاي پيش رو در حوزه صنعت گردشگري سلامت وجود دلالان است كه متاسفانه خدمات بدون شناسنامه را به بيمار ارائه مي كنند و اين موضوع مشكلات زيادي را ايجاد مي‌كند.
وي اظهار داشت: در صورت فعاليت شركت هاي مستقل تسهيل گر با توجه به وظايف تعريف شده مي تواند فعاليت دلالان در حوزه گردشگري سلامت را به ميزان قابل توجهي كاهش داد و اين مهم بايد مورد توجه قرار گيرد.
هاشم زاده خاطرنشان كرد: در زمان حاضر نوعي هم افزايي و عزم و اراده بين سازمان هاي متولي مانند ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري براي اجراي برنامه هاي مربوط به صنعت گردشگري سلامت در استان ها وجود دارد كه اين مهم در برخي استان ها بسيار ملموس است.
وي با تاكيد بر اينكه همكاري بين بخشي سازمان هاي درگير در گردشگري سلامت مولفه اي مهم در رونق اين صنعت خواهد بود، خاطرنشان كرد: گردشگري سلامت ايران عمر 10 ساله دارد كه ايجاد زيرساخت ها و ظرفيت هاي متعدد در كشورمان از رونق روز افزون اين حوزه در سال هاي آينده حكايت دارد.
اين مسئول يادآور شد: استان زنجان هم به لحاظ قرار گيري در موقعيت خاص جغرافيايي از ظرفيت هاي مناسب بهداشتي و درماني براي سرمايه گذاري در صعنت گردشگري سلامت برخوردار بوده و همكاري سازمان هاي متولي بيانگر رشد اين بخش است.
9646/8068