غلامرضا فرخي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه مهم ترين رسالت اداره كل ميراث فرهنگي استان كرمان پژوهش، نشر، ترويج و حمايت از هنر، صنايع دستي و هنر هاي سنتي است اظهار داشت: خوشبختانه اين اداره كل در چند سال اخير توانسته تاريخ، فرهنگ و هنر گرانبهاي اين مرز و بوم را از طريق پژوهش و انتشار تحقيقات علمي به طور شايسته معرفي كنند.
وي با اشاره به اينكه هدف از انتشار مجموعه آثار در حوزه هاي گوناگون صنايع دستي، پاسخگويي به نياز علاقه مندان، هنرمندان، متخصصان است تصريح كرد: اميدواريم با چاپ و انتشار اين مجموعه امكان دستيابي آسان تر علاقه مندان به هنر گليم بافي و قالي بافي مناطق بردسير و شهربابك فراهم آيد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمان به تاريخ بافندگي مناطق بردسير و شهربابك اشاره كرد و افزود: براي احيا، رونق و معرفي هنر بافندگي مناطق مذكور، نياز به تحقيقات گسترده اي در خصوص طرح و نقش، تكنيك، ويژگي هاي هنري و فني و سوابق تاريخي است.
فرخي با بيان اينكه به دنبال جزئياتي در مورد تاريخچه، بافندگان، تنوع طرح، نقش و تكنيك بافت دست بافته هاي عشايري و روستايي هستيم، افزود: اين تحقيق بايد توسط محققان بومي انجام گيرد كه خوشبختانه اين مهم از يك دهه قبل توسط عقيل سيستاني دانشجوي دكتري پژوهش هنر دانشگاه تهران به طور دقيق مورد تحقيق و تفحص قرار گرفته است.
وي بيان داشت: جلد دوم كتاب دايرة المعارف' دست بافته داري' عشايري و روستايي مناطق بردسير و شهربابك با همكاري پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري كشور و اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمان چاپ و منتشر شده است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمان با اشاره به اينكه جلد اول كتاب دست بافته داري عشايري و روستايي مربوط به دست بافته هاي مناطق بافت، رابُر و اُرزوئيه مي شود كه در سال 1396، به چاپ رسيد، افزود: همچنين جلد سوم اين كتاب كه شامل دست بافته عشايري و روستايي منطقه سيرجان مي باشد، در سال 1396 به چاپ رسيده است.
9895/ 5054
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۹
كرمان - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمان از چاپ و انتشار جلد دوم كتاب دايرة المعارف 'دست بافته داري ' عشايري و روستايي مناطق بردسير و شهربابك خبر داد.