سمنان- ایرنا- رئیس دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت: تعداد پزشكان این استان بیش از سه برابر میانگین كشوری است.

به گزارش ایرنا، نوید دانایی روز سه شنبه در نشست خبری در سالن امام جواد(ع) دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان بیان كرد: تعداد كل پزشكان این استان 450 نفر است كه از این تعداد 290 پزشك متخصص و فوق تخصص و 160 پزشك عمومی را شامل می شود.
وی با اشاره به اهمیت پژوهش در علوم پزشكی، اضافه كرد: رتبه دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان در مقوله پژوهش در بین 62 دانشگاه علوم پزشكی كشور، 16 است.
دانایی با اشاره به اینكه حوزه سلامت به ویژه در مقوله آموزش قبل از انقلاب دستاورد خاصی نداشت، بیان كرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد جهش و پیشرفت چشمگیری در این حوزه در استان سمنان هستیم.

** 27 طرح درمانی و بهداشتی در استان سمنان افتتاح می شود
دانایی با اشاره به تقارن 40 سالگی انقلاب اسلامی با 30 سالگی افتتاح دانشگاه علوم پزشكی سمنان، تصریح كرد: 27 طرح درمانی، پژوهشی و بهداشتی با یكهزار و 20 میلیارد ریال اعتبار در مناطق تحت پوشش این دانشگاه هفته نخست اسفند امسال افتتاح می شود.
وی پژوهشكده سلامت، كلینیك خدمات سالمندی، خانه بهداشت، پژوهشكده جامع سلامت و كلینیك طب ایرانی را از جمله طرح های بهداشتی افتتاحی دانشگاه علوم پزشكی سمنان معرفی كرد.
وی ادامه داد: سه طرح درمانی و پژوهشی با اعتبار هشت میلیارد ریال در مناطق تحت پوشش این دانشگاه مصادف با دهه فجر افتتاح می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان تصریح كرد: طرح های درمانی و پژوهشی شامل پژوهشكده سلامت، سلامت كده و كلینیك طب سالمندی در شهر سمنان هستند.

**كسب رتبه حسابرسی مطلوب دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان
دانایی در ادامه بیان كرد: دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان برای سومین سال متوالی موفق به كسب رتبه «مطلوب» حسابرسی مستقل دانشگاه شد.
دانایی افزود: كسب رتبه حسابرسی مطلوب برای سومین سال متوالی تاكنون توسط تعداد معدودی از دانشگاه ها كسب شده است كه این امر نشان از عملكرد موفق این دانشگاه در زمینه های مختلف دارد.
وی ادامه داد: اخذ و كسب رتبه مطلوب حسابرسی سخت و دشوارتر از آن، حفظ این جایگاه است.

**سلامت كده طب ایرانی در سمنان افتتاح می شود
رئیس دانشگاه علوم پزشكی سمنان هدف از افتتاح سلامت كده طب ایرانی كه در كلینیك طب سالمندی واقع شده است را آموزش، درمان، اصلاح تغذیه افراد جامعه و ارایه خدمات به متقاضیان عنوان كرد.
وی با اشاره به اینكه ساماندهی فعالان حوزه طب ایرانی و فروش گیاهان دارویی با تاسیس داروخانه در همان محل، از دیگر اهداف افتتاح سلامت كده طب ایرانی در استان سمنان است، افزود: این سلامت كده با حضور یك متخصص طب ایرانی فعالیت خود را آغاز می كند و در سال آینده یك متخصص طب ایرانی دیگر نیز به مجموعه اضافه می شود.
دانایی با بیان اینكه طب ایرانی در سال های اخیر در جامعه مورد اقبال عموم قرار گرفته است، گفت: مردم اقبال زیادی را نسبت به آن نشان دادند و در این میان افرادی در صدد سودجویی از این شرایط هستند.
وی افزود: برخی افراد غیرمتخصص و حتی دارای رشته هایی غیر از حوزه سلامت، وارد این طب می شوند، سلامت مردم را به خطر می اندازند.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان بیان كرد: این مركز با مساحت 150 متر مربع و یك میلیارد ریال اعتبار برای تجهیز و نوسازی بنا راه اندازی می شود.
سلامت كده طب ایرانی در ضلع جنوبی دانشكده دندانپزشكی دانشگاه علوم پزشكی واقع است.

** امید به زندگی در استان سمنان بالاتر از میانگین كشوری است
رئیس دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت: شاخص امید به زندگی در این استان با 79 سال، بالاتر از میانگین كشوری است.
وی گفت: میانگین امید به زندگی در این استان 79 سال است درحالی كه متوسط این شاخص در كشور حدود 75 سال است.
وی اظهار كرد: میانگین شاخص امید به زندگی مردان استان سمنان 87 و نیم سال و زنان 79 و نیم سال است.
دانایی یكی از علت های بالا بودن شاخص امید به زندگی در استان سمنان را بالا بودن تعداد جمعیت سالمند عنوان كرد و افزود: ارتقای شاخص های بهداشت فردی و جمعی در سال های اخیر از دیگر عامل های مهم در ارتقای امید به زندگی در استان سمنان برشمرده می شود.
وی گفت: تامین، حفظ و ارتقای سلامت سالمندان از جمله اهداف وزارت بهداشت است و دانشگاه علوم پزشكی نیز در برنامه ریزی ها و اقدام های خود توجه ویژه ای نسبت به این امر دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان با اشاره به اینكه دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان بر مداخله های پیشگیری از بیماری ها در سالمندان تاكید دارد، بیان كرد: اصلاح شیوه های نادرست زندگی، حساس سازی برنامه های سلامت میانسالی و گسترش برنامه های سالمندی در دستور كار این دانشگاه قرار دارد.

** راه اندازی كلینیك طب سالمندنی در سمنان
هدف از افتتاح این كلینیك ارائه خدمات پزشكی و توانبخشی، آموزش و درمان به سالمندان استان است، خدمات دیگر مرتبط با سالمندان مانند فروشگاه های عرضه سمعك و عینك به منظور دسترسی آسان برای این افراد در این كلینیك پیش بینی شده است.
دانایی با اشاره به اینكه در سال های اخیر جمعیت سالمندان در استان سمنان رو به افزایش است، توجه به این گروه سنی را بسیار مهم دانست و بیان كرد: تشخیص، درمان بیماری ها و سندرم های شایع سالمندان، غربالگری و پیشگیری از عوامل موثر در ایجاد ناتوانی و وابستگی سالمندان از دیگر اهداف راه اندازی این كلینیك است.
وی ادامه داد: ارتقاء سلامت و كیفیت زندگی این قشر از جامعه از ضرورت های افتتاح كلینیك طب سالمندی محسوب می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان بیان كرد: این مركز در زمینی به مساحت 750 مترمربع و 10 میلیارد ریال اعتبار برای تجهیز و نوسازی بنا در گام اول راه اندازی می شود.
دانشگاه علوم پزشكی سمنان، حدود سه هزار دانشجو دارد كه 2 رشته مقطع كاردانی، 18 رشته مقطع كارشناسی، 10 رشته مقطع كارشناسی ارشد، 2 رشته مقطع پزشكی عمومی، پنج رشته مقطع دكتری و پنج رشته دستیاری را شامل می شود.
این دانشگاه هشت دانشكده ، 6 بیمارستان و مراكز درمانی و آموزشی در شهرستان های سمنان، دامغان، گرمسار، مهد‌یشهر، سرخه و آرادان را زیر پوشش دارد.
7342م/7408