تهران - ایرنا - كارگردان فیلم سینمایی «دیدن این فیلم جرم است» ،گفت: چه با پرداختن به موضوع كاپیتولاسیون، چه بدون آن احتمال اكران نشدن فیلم وجود دارد.

به گزارش عصر سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا مستقر در پردیس سینمایی ملت ، نشست خبری فیلم سینمایی دیدن این فیلم جرم است با حضور رضا زهتابچیان نویسنده و كارگردان، محمدرضا شفاه تهیه كننده، لیندا كیانی، مهدی زمین پرداز و محمود پاك نیت بازیگران و عوامل فیلم در پردیس سینمایی ملت كاخ رسانه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر برگزار شد.
رضا زهتابچیان با بیان اینكه نام دیدن این فیلم جرم است از دیالوگی از متن فیلمنامه انتخاب شده است اظهار داشت: 14 سال پیش كه این فیلمنامه را آغاز كردم این نام را به خود گرفت اما بعد از حذف این بخش از فیلمنامه نام آن تغییری نكرد.
وی با بیان اینكه نهادهایی كه متن را خواندند از آن استقبال كردند اما با پرسش نمی خواهی بسازی به بحث خاتمه می دادند، تاكید كرد: هیچ نهادی پای كار نیامد و تمامی دستگاه هایی كه این موضوع به آنها مربوط می شد خود را پس كشیدند.

** احتمال عدم اكران فیلم

كارگردان این فیلم سینمایی افزود: برخی نهادها نیز اشاره داشتند كه بخش هایی از فیلم حرف دل ما است و برخی از آنها نیست.
زهتابچیان همچنین تصریح كرد: در این فیلم تلاش كردیم تا خلع حجاب لباس داشته باشیم هر دو دیدگاه خوب و بد در میان همه اقشار از بسیجی و مسئول تا چادری و مردم وجود داشت، نظام مستقر سیاسی مجموعه ای از جریان های مختلف است.
به گفته وی، احتمال عدم اكران این فیلم وجود دارد زیرا ما یك خطای سیستمی را بر روی پرده نشان می دهیم.
او با بیان اینكه اگر فیلمی سفارشی باشد به سختی ساخته نمی شود ،تصریح كرد: ما قلم را از دست شخصیت اصلی فیلم نگرفتیم تا اسلحه به دستش بدهیم بلكه وقتی قلم كار نمی كند و زبان ها بسته شوند شمشیرها در می آید.
زهتابچیان با اشاره به اینكه در فیلم فرد خارجی وجود ندارد ،اظهارداشت: شخصیت مست فیلم یك ایرانی است و سیستم ها از داخل ضربه می خورند و ادامه داستان بر اساس تقابل انگیزه شخصی و ملی شكل می گیرد.

** تنها یك پلان فیلم حذف شد

تهیه كننده فیلم دیدن این فیلم جرم است نیز با بیان اینكه دو سال پیش تصمیم به ساخت گرفتیم كه در همان مراحل اولیه متوقف شد ،تاكید كرد: اوایل سال جاری با همراهی باشگاه فیلم سوره مطرح شد با وجود اینكه مطمئن بودیم موانع زیادی وجود خواهد داشت نهایتا مجوز ساخت به نام حوزه هنری صادر شد.
محمدرضا شفاه در خصوص شباهت این فیلم با آژانس شیشه ای نیز هم توضیح داد: زمانی كه موقعیت دراماتیك یكی باشد و حرف ها مبتنی بر انقلاب فیلم ها به هم شبیه می شوند.
وی با بیان اینكه صبر مجموعه حوزه هنری در زمان ساخت این فیلم مثال زدنی بود ،تاكید كرد: از آنچه به عنوان فیلمنامه ارائه كردیم و ساخته شد و از پایان فیلمبرداری تاكنون تنها یك پلان به درخواست نیروی انتظامی از فیلم حذف شده است.

** وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داد؛ چرا فیلمساز دنبال مجوز دیگران برود؟

دستیار كارگردان نیز گفت: پیش از ساخت فیلم هیچ حمایتی نداشتیم اما بعد از ساخت دایه پیدا كرده است.
علیرضا صالحی ،اظهار داشت: هیچ نهادی برای فیلم برداری به ما كمك نكرد و حتی نیروی انتظامی برای برداشت یك پلان بعد از ساخت به دستور آنها از فیلم حذف شد.
صالحی خاطرنشان كرد: وقتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پروانه ساخت را صادر می كند نباید فیلم ساز تازه به دنبال گرفتن مجوز ها از نهادهای دیگر باشد.
وی ضمن تقدیر از بازیگران این فیلم ،گفت: به خیلی از بازیگران پیشنهاد شد اما وقتی فیلمنامه را خواندند ترسیدند و نیامدند اما این افراد پای فیلم ایستادند.
به گزارش ایرنا، سی‌وهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه سه‌شنبه 9 بهمن در پردیس تئاتر تهران آغاز به كار كرد.
در این دوره از جشنواره به دبیری ابراهیم داروغه‌زاده‌، 22 فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ)، 3 اثر در بخش پویانمایی، 10 فیلم در بخش نگاه نو، 7 فیلم كوتاه و 5 مستند رقابت می‌كنند.
نمایش عمومی فیلم‌ها در پردیس سینمایی ملت تهران و 56 سالن سینما در مراكز استان‌ها تا22 بهمن ماه به استثنای روزهای 19 و 20 بهمن‌ماه وهم‌زمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) ادامه خواهد داشت.
سی‌وهفتمین دوره جشنواره فیلم فجر، 22 بهمن ماه در آیینی در برج میلاد تهران به كار خود پایان خواهد داد.
فراهنگ ** 7561 ** 1355 **