علي فيروزنيا روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: قبل از انقلاب شكوهمند اسلامي تنها 9 باب كتابخانه در آذربايجان غربي وجود داشت و اين آمار در حال حاضر به 71 باب رسيده است.
وي با اشاره به اينكه در هر يك از شهرستان هاي تكاب، شاهين دژ و نقده چهار باب كتابخانه وجود دارد، اضافه كرد: اروميه با 13 باب كتابخانه، خوي با 9، مياندوآب با هفت، سلماس با 6، بوكان، پيرانشهر، چالدران، ماكو، سردشت و مهاباد هر يك با سه باب كتابخانه، اشنويه و چايپاره با 2 باب و همچنين شهرستان هاي پلدشت و شوط با يك باب كتابخانه ارائه خدمات مي كند.
وي با بيان اينكه تعداد كتاب هاي موجود در كتابخانه هاي آذربايجان غربي قبل از انقلاب زير 50 هزار جلد بود، اعلام كرد: يك ميليون و 370 هزار جلد كتاب در حال حاضر در كتابخانه هاي استان نگهداري مي شود.
وي با اظهار تاسف از اينكه آمار دقيق اعضاي كتابخانه هاي عمومي آذربايجان غربي قبل از انقلاب اسلامي به دليل نبود سامانه در دسترس نيست، افزود: در حال حاضر 61 هزار و 500 نفر در استان از خدمات اين كتابخانه ها استفاده مي كنند.
وي با تاكيد بر اينكه قبل از پيروزي انقلاب اسلامي روستاهاي آذربايجان غربي از فضاي كتابخانه اي محروم بود، اعلام كرد: در حال حاضر 11 كتابخانه روستايي با برخورداري از 138 هزار و 654 جلد كتاب به سه هزار و 587 نفر ارائه خدمات مي كند.
مديركل كتابخانه هاي عمومي آذربايجان غربي تاكيد كرد: طرح شاداب سازي كتابخانه ها و همچنين مستقل كردن بخش كودك از ساير بخش ها از آذربايجان غربي شروع و سپس به ساير استان هاي كشور تعميم داده شده است.
فيروزنيا افزود: بخش هاي كودك، نابينايان و ناشنوايان (مجهز به منابع گويا، بريل و كتاب هاي ساده سازي شده)، مرجع، نسخ خطي و چاپ سنگي از دستاوردهاي انقلاب اسلامي براي كتابخانه هاي عمومي مي باشد.
وي اضافه كرد: بعد از انقلاب اسلامي كتابخانه هاي آذربايجان غربي همزمان با ساير استان ها به «سامانه» تجهيز شده و فعاليت ها و خدمات از اين طريق و به شيوه به روز انجام مي شود.
وي با اشاره به اينكه كتابدارها در حال حاضر درباره بانك هاي اطلاعاتي مي توانند مشاور مطمئني براي مراجعه كننده ها باشند، ادامه داد: عضويت سراسري نيز بعد از انقلاب در همه كتابخانه هاي كشور شروع شده و قابليتي براي در اختيار گذاشتن كتاب براي همه ايرانيان عضو در همه كتابخانه هاي كشور است.
به گزارش ايرنا يكي از دستاوردهاي انقلاب اسلامي رعايت عدالت در بين اقشار مختلف جامعه است؛ احداث كتابخانه ها در مناطق روستايي و همچنين توسعه فضاي كتابخانه اي در شهرها از مصداق هاي دستيابي به عدالت در كشور به شمار مي رود.
7129/3072
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۳
اروميه - ايرنا - فضاي كتابخانه اي در آذربايجان غربي قبل از پيروزي انقلاب اسلامي تنها 6 هزار مترمربع بود اما بر اساس اظهارات مديركل كتابخانه هاي عمومي استان اين ميزان با تمهيد برنامه ريزي هاي كاربردي طي چهار دهه گذشته به 43 هزار مترمربع رسيده است.