بيرجند - ايرنا - نماينده معدن كاران خراسان جنوبي خواستار معرفي اين استان به عنوان منطقه آزاد معدني شد و گفت: از اين طريق با معافيت يا تخفيف مالياتي ادوات سنگين معدني از كشورهاي ديگر وارد و در استان پلاك گذاري شود.

به گزارش ايرنا مجتبي محمدي سه شنبه شب در نشست شوراي معادن استان كه با حضور « جعفر سرقيني» معاون امور معادن و صنايع معدني وزارت صنعت، معدن و تجارت در بيرجند برگزار شد افزود: بسياري از محصولات معدني استان در بازار داخل فروش ندارد كه بايد زمينه هاي صادراتي آن فراهم شود.
وي بيان كرد: اگر براي صادرات محصولات معدني استان تخفيفات مالياتي يا حقوق گمركي در نظر گرفته شود مي توان به صادرات كمك شده يا اينكه فناوري هاي جديد براي معادن در نظر گرفته شود.
كارشناس معدن در خراسان جنوبي اظهار داشت: شرايط اشتغال، معيشت و ارتزاق مردم جنوب خراسان بر كسي پوشيده نيست در آستانه جشن چهلمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي خوشايند نيست تلخ حرف بزنيم اما مشكلات، كاستي ها و حال مردم بايد شنيده و ديده شود.
وي عنوان كرد: بايستي در خراسان جنوبي علاوه بر جذابيت هاي معدني و و موهبت هاي الهي جذابيت هاي ديگري براي سرمايه گذاران ايجاد كرد.
محمدي از خراسان جنوبي به عنوان جزيره اي دور افتاده تعبير كرد و گفت: از مركز و همه چيز دور هستيم لذا سرمايه گذاران انگيزه اي براي حضور در استان نشان نمي دهند.
وي اظهار داشت: اينجا هيچ فرقي براي دريافت بسياري از عوارض ها، حقوق دولتي، گرفتن پروانه و ساير به طور مشخص قايل نيستند.
نماينده معدن كاران خراسان جنوبي عنوان كرد: در مرحله اكتشاف 590 پروانه بهره برداري در استان صادر شده كه بخشي فعال نيستند در حاليكه شايد هزاران اكتشاف انجام شده باشد.
وي يادآور شد: مرحله اكتشاف معدن تمام ريسك است اما معدنكار بايستي از تبصره ماده 2 و سه و طرح اكتشاف استفاده كند در حاليكه هيچ تخفيفي داده نمي شود در صورتي كه شايد حتي به بهره برداري نرسد.
محمدي ادامه داد: انتظار داريم در مراحل مختلف اكتشاف، صدور پروانه و بهره برداري فرقي بين خراسان جنوبي با ساير استان ها از جمله اصفهان، زنجان، قزوين، سمنان و تهران باشد.
وي اين استان را كمربند امنيتي ايران دانست و يادآور شد: هر چه اين كمربند خالي از سكنه شود امنيت همه استان هاي مجاور به خطر خواهد افتاد لذا بايد نگاه ويژه تري به استان باشد.
نماينده معدن كاران خراسان جنوبي عنوان كرد: بانك ها هنوز براي پرداخت تسهيلات پروانه بهره برداري را به عنوان وثيقه قبول نمي كنند، اينجا همه مرد قانون هستند و مديران قانوني زياد داريم.
وي گفت: در حوزه لوازم لوژستيكي معادن خراسان جنوبي تجهيزات به صورت يارانه اي يا هوايي در اختيار معادن فعال قرار گيرد تا بتوانند معادن سرپا بايستند.
محمدي تاكيد كرد: اين استان هميشه پايلوت طرح هاي مختلف بوده است و اينجا آزمايشگاه ايران است هر قانوني ابتدا از اين استان كليد مي خورد حداقل يكبار از طرف ديگر به خراسان جنوبي توجه كنيد.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان جنوبي هم گفت: بر حسب وظيفه در خصوص تعامل با بخش معدن استان همكاري كرديم همچنين با استفاده از ظرفيت هاي قانوني كه در اختيار ما بود بسياري از دستورهاي ستادي كه احساس كرديم مانع از تعامل مناسب تر است از ظرفيت هاي مثبت آن براي كمك به بخش معدن استفاده كرديم.
عليرضا نصرآبادي افزود: يكي از موارد خاص در حوزه منابع طبيعي و بخش معادن به ويژه نقشه هاي گياهي بروزرساني نقشه ها است اين اقدام نياز به 20 ميليارد تومان اعتبار دارد.
وي ادامه داد: يكي از مشكلات اساسي ما كمبود شديد نيروي انساني است براي جذب اعتبار مذكور نيز پارسال مكاتبه اي به سازمان مديريت و برنامه ريزي استان ارسال شد اما هنوز به نتيجه نرسيده است.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان جنوبي اظهار داشت: هر چند با استفاده از ظرفيت هاي موجود همكاران با اولويت بندي 806 هزار هكتار در طبس و 184 هزار هكتار بازنگري در بشرويه انجام شد.
وي تاكيد كرد: اگر امكان دارد در خريد تصاوير ماهواره اي از مجموعه صنعت و معدن كمك شود چون موضوع دو طرفه است و هر مقدار نقشه ها بروز شود در سرعت و دقت پاسخگويي تاثير خواهد داشت.
نصرآبادي يادآور شد: به لحاظ عملياتي نيز در خصوص اصلاح دستورالعمل ها، در پاسخگويي به استعلامات مانع اصلي ما بحث بيشه زارها بود كه در 2 مرحله كمك كرديم.
7557* 6054