علی مراد سرافرازی در سفر به سیستان و بلوچستان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ملخ صحرایی در برخی سالها از كشورهای همسایه در قالب دسته های بسیار بزرگ به استان های جنوبی كشور هجوم می آورند.
وی با بیان اینكه در چند سال اخیر موردی از هجوم این نوع از ملخ در كشور گزارش نشده بود، ادامه داد: هم اینك حضور این آفت در استان های هرمزگان، بوشهر، خوزستان، فارس و جنوب كرمان گزارش شده است.
معاون كنترل آفات سازمان حفظ نباتات كشور افزود: كار مبارزه با این آفت در سطح سه هزار و 100 هكتار در منطقه نخیلو استان هرمزگان با هواپیمای سمپاش انجام شده و همچنان در سایر استان های یادشده نیز ادامه دارد.
سرافرازی گفت: بر اساس آخرین گزارش ارسالی از سازمان خواروبار كشاورزی(فائو) دسته های بزرگ این آفت در حال حركت به سمت منطقه دلگان (جلگه چاه هاشم) و كنارك سیستان و بلوچستان هستند.
وی ادامه داد: در این راستا سریعا اقدام لازم برای جلوگیری از بروز خسارت ملخ صحرایی در دستور كار قرار گرفته است.
معاون كنترل آفات سازمان حفظ نباتات كشور بیان كرد: از شیوه های موثر برای مدیریت كنترل این آفت استفاده از سمپاشی ULV پاش پشتی وانتی و بكارگیری هواپیمای سمپاش است كه در این زمینه برای استقرار هواپیما باند در زرآباد و كنارك پیش بینی شده است.
وی گفت: امید است این آفت خطرناك به موقع كنترل و از بروز خسارت های سنگین جلوگیری شود.
سرافرازی با بیان اینكه میزان خسارت این گونه ملخ از نظر اقتصادی بسیار حائز اهمیت است تاكید كرد: دسته های پر تراكم این ملخ ها هر نوع سرسبزی اعم از علوفه ،غلات، صیفی جات و حتی علف های هرز را كه در مسیر خود ببینند مورد هجوم قرار داده و از بین می برند.
وی اظهار داشت: با توجه به خسارت سنگینی كه این آفت وارد می كند ضروری است همه كشاورزان وضعیت مزارع را تحت نظر داشته باشند.
معاون كنترل آفات سازمان حفظ نباتات كشور ادامه داد: ضروری است كشاورزان در صورت مشاهده هر گونه ملخ صحرایی بلافاصله به نزدیكترین مركز خدمات جهاد كشاورزی مراجعه و با كمك كارشناسان مربوطه نسبت به مبارزه با این آفت اقدام كنند.
7316 **6081
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۵
زاهدان- ایرنا- معاون كنترل آفات سازمان حفظ نباتات كشور با بیان اینكه ملخ صحرایی یكی از آفات مهم عمومی و خطرناك است، گفت: تدابیر لازم برای مقابله با این آفت در استان های جنوبی كشور اندیشیده است.