زنجان – ايرنا – صنعت آب و برق فعال استان زنجان پس از 40 سال تلاش اكنون سينه سپر كرده و كارنامه درخشان خود را از فناوري هاي پيشرفته و به روز دنيا تا رشد توليد و خودكفايي ارائه مي كنند و همگان اين موفقيت ها را مديون انقلاب اسلامي مي دانند.

به گزارش ايرنا، صنعت آب و برق از زيربنايي ترين و اساسي ترين زيرساختهاي هر كشور و از نيازهاي مهم مردم است كه قبل از اين انقلاب به بهره مندي عموم مردم از اين انرژي ها توجهي نشده بود.
بعداز پيروزي انقلاب اسلامي در هر بخشي از صنعت آب و برق كشور و استان زنجان با رشد قابل توجهي مواجه هستيم كه بيشترين تعداد از جمعيت ايران را تحت پوشش قرار داده اند و با وجود اين خدمات بازهم تلاش براي ارائه بهترين خدمات به ملت جريان دارد كه از دستاوردهاي انقلاب در اين بخش است.
مديران عامل شركت هاي برق منطقه اي، توزيع نيروي برق، آب منطقه اي و شركت آب و فاضلاب شهري استان زنجان به صورت مشترك نشست خبري را با اصحاب رسانه استان برگزار و در اين جلسه اقدام به گشودن صفحه اي از صفحات درخشان انقلاب در اين بخش ها كردند.

** استقرار پايدارترين زيرساخت هاي برق در استان زنجان از دستاورد انقلاب است
مدير عامل شركت برق منطقه اي استان زنجان گفت: اين شركت انتقال و فوق توزيع استان هاي قزوين و زنجان را تحت پوشش قرار داده است و سال 57 در بخش توليد برق نيروگاهي در اين 2 استان نداشتيم.
بهمن الله مرادي يادآوري كرد: در اين سال بار مصرفي استان زنجان 20 مگاوات بود كه اين رقم در سالجاري به 720 مگاوات مصرف كل استان رسيده است كه بعد از 40 سال بيش از 36 برابر شده است.
وي ادامه داد: در استان قزوين بار مصرفي بيشتر از40 مگا وات نبود كه در زمان حاضر اين رقم 857 مگاوات است.
مديرعامل شركت برق منطقه اي استان زنجان گفت: جمع مصرف برق 2 استان از 60 مگاوات با 26 برابر به يكهزار و 576 مگاوات مصرف رسيده است.
الله مرادي اظهارداشت: در استان زنجان بيش از 695 مگاوات در نيروگاه هاي استان زنجان توليد برق داريم كه شامل نيروگاه گازي و حرارتي سلطانيه با 648 مگاوات است و نيروگاه هاي مقياس كوچك و خورشيدي نيز در مجموع 48 مگاوات توليد برق دارند.
وي به بخش انتقال برق اشاره كرد و افزود: بيشترين ولتاژ در كشور 400 كيلوولت است كه در استانهاي زنجان و قزوين اين ميزان ولتاژ را نداشتيم كه در حال حاضر اين رقم در زنجان به بيش از 161.5 كيلومتر خط انتقال رسيده است.
مدير عامل شركت برق منطقه اي استان زنجان گفت: در بخش 230 كيلوولت نيز از 98 كيلومتر به 710 كيلومتر و در 63 كيلوولت از 92 كيلومتر به يك هزار و 805 كيلومتر رسيده ايم.
الله مرادي به تعداد پست هاي فشار قوي اشاره كرد و يادآوري كرد: در استان زنجان چهار پست 420 ولت داريم كه يكي از اين پست ها به پنج نيروگاه استان هاي همجوار از جمله گيلان، آذريابجان، شهيد رجايي، سلطانيه و شهيد مفتح همدان متصل است و يكي از پايدارترين زيرساخت هاي برق در استان زنجان است.
وي تاكيد كرد: در هر نقطه اي از استان زنجان هر سرمايه گذاري درخواست برق كند امكان تامين اين انرژي در جاي جاي استان زنجان وجود دارد.
مدير عامل شركت برق منطقه اي استان زنجان گفت: بيش از 95 درصد تجهيزات مورد نياز صنعت برق در داخل كشور تامين و ساخته مي شود.

** برقدار شدن روستاها بعد از انقلاب 127 برابر شد
مديرعامل شركت توزيع نيروي برق استان زنجان نيز در ادامه اين جلسه به دستاوردهاي انقلاب در اين شركت اشاره كرد و افزود: صنعت برق نقش حساس و زيربنايي در ارائه خدمات دارد كه عامل كليدي رونق اقتصادي و رفاه اجتماعي محسوب مي شود.
عليرضا عليزاده افزود: خوشبختانه در صنعت برق رتبه نخست در خاورميانه و 14 دنيا را داريم.
وي اظهارداشت: قبل از انقلاب 7 روستاي استان زنجان برق داشت كه امروز اين رقم به 893 روستا رسيده است.
مديرعامل شركت توزيع نيروي برق استان زنجان گفت: در حال حاضر بيش از 97.5 درصد روستاها بالاي 10 خانوار برق دارند كه ضريب آن نسبت به قبل از انقلاب 127 برابر شده است.
عليزاده با بيان اينكه از نظر طول شبكه توزيع 846 كيلومتر قبل از انقلاب بود كه اين ميزان در زمان حاضر به به 14 هزار كيلومتر با 17 برابر افزايش رسيده است.
وي خاطرنشان كرد: پست توزيع قبل از انقلاب 149 مورد بود كه به 9 هزار و 600 دستگاه با 65 برابر رشد رسيده است.

** اجراي 10 سد از دستاوردهاي انقلاب است
مدير عامل شركت آب منطقه اي استان زنجان نيز گفت: از زمان تاسيس اين شركت در استان حدود 10 سد بزرگ و كوچك احداث كرديم و در حال حاضر ظرفيت مخازن آب 726 ميليون است.
يوسف رضاپور اظهار داشت: 2 هزار و 400 هكتار شبكه مدرن احداث كرديم و از برداشت 216 ميليون مترمكعب آب به صورت غيرمجازجلوگيري شده است.
وي تاكيد كرد: 36 كيلومتر ساماندهي رودخانه انجام و يكهزار و 934 كنتور بر روي چاه هاي كشاورزي نصب كرديم.
مدير عامل شركت آب منطقه اي استان زنجان گفت: در حال حاضر سه سد با مخزن 420 ميليون در دست احداث داريم، توسعه شبكه در استان نداريم و 12 هزار و 400 هكتار طرح بهبود شبكه در شهرستان طارم انجام خواهد شد.

** از قبل انقلاب 21 شهر استان زنجان آب آشاميدني دارند
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري استان زنجان به دستاوردهاي اين بخش اشاره كرد و گفت: تاسيس اين شركت محصول انقلاب اسلامي است.
عليرضا جزء قاسمي تاكيد كرد: شركت آبفاي استان زنجان در بخش آب شهري به سمت بخش خصوصي رفته و چابك است و خدمات قابل توجهي به رغم جوان و تازه نفس بودن ارائه كرده است.
وي تاكيد كرد: شهرهاي داراي آب آشاميدني اين استان از 6 شهر قبل از انقلاب به 21 شهر در زمان حاضر رسيده است و بيش از 750 هزار نفر از جمعيت شهري استان زنجان تحت پوشش هستند.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري استان زنجان گفت: مجموع چاه هايي كه براي بهره برداري
اب شرب استفاده مي شد 27 حلقه بود كه اين تعداد به 129 حلقه افزايش يافته است.
جزء قاسمي تاكيد كرد: دهه فجر با 210 ميليارد ريال پروژه هاي حفر و تجهيز چاه در زنجان، قيدار، هيدج، صائين قلعه، ابهر و مخزن ذخيره 15 هزار مكعبي آب،آبرساني به شهر زرين رود، طرح فاضلاب دندي، تجهيز چاه هاي نوربهار بهره برداري مي شود.
9505/6085