تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۱

مشهد – ایرنا – همزمان با سالروز شهادت یگانه دخت نبی مكرم اسلام (ص)، مشهدالرضا رخت عزا بر تن كرد و سوگوار مصیبت عظمای رحلت بزرگ بانوی جهان اسلام شد.

حرم مطهر رضوی در چنین روزی میعادگاه عاشقان خاندان عصمت و طهارت (ع) است، زائران و مجاوران از هر سو رهسپار آستان ملكوتی ثامن الحجج (ع) می شوند تا ضمن عرض ادب، شهادت مادر بزرگوار ائمه را به فرزندش تسلیت بگویند.
همه صحن و سرای آستان حضرت رضا (ع) سیاه پوش شد و پرچم گنبد طلا نیز به رنگ سیاه درآمد، بوی عود فضا را عطرآگین كرده و نوحه خوانی مداحان اهل بیت (ع) بر معنویت این مكان افزوده است.
در حرم ثامن الائمه (ع) از هر سو كه می نگری، نور ساطع شده از گنبد طلا چشم را نوازش می دهد و بغض نهفته از مصیبت هایی كه بر اهل بیت (ع) خاصه زهرای مرضیه (س) روا داشتند، می تركد و اشكها جاری می شود.
در سالروز شهادت بزرگ بانوی اسلام، همگان به احترام عظمت فرزند نبی مكرم اسلام (ص) و عرض ارادات به ساحت مقدس امام هشتم شیعیان (ع) در حرمش گرد هم می آیند و یكپارچه به سوگ می نشینند.
ویژه برنامه شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) شب گذشته در رواق امام خمینی (ره) حرم رضوی برگزار شد و ذاكران اهل بیت (ع) به نوحه خوانی و مرثیه سرایی پرداختند.
امام جمعه موقت تهران در مراسم سوگواری حضرت فاطمه زهرا (س) در حرم مطهر رضوی گفت: خطبه فدكیه منشور رسا و بلند ولایت الهی است، در این خطبه ماجرای غدیر و خروج امت از صراط مستقیم ولایت و بازگشت آنان به جاهلیت بیان، تحلیل و ریشه‌ یابی شده است.
حجت الاسلام محمدجواد حاج علی ‌اكبری اظهار داشت: در یكی از برنامه‌ های مبارزاتی پیامبر اكرم (ص)، یهودیان منطقه فدك، نیمی از آن را بدون اینكه درگیری صورت گیرد به آن حضرت اهدا كردند و نبی مكرم اسلام (ص) آن را به حضرت زهرا(س) هدیه داد تا پشتوانه اقتصادی مناسب و محكمی برای تقویت اسلام، ولایت و پیگیری آرمان ‌های الهی و فاطمی باشد.
وی اظهار داشت: اصلی ‌ترین استدلال كسانی كه فدك را غصب كردند، حدیثی جعلی بود مبنی بر اینكه پیامبران از خود چیزی به ارث نمی‌ گذارند، از این رو حضرت فاطمه(س)، فدك را بهانه كرده و غصب آنرا با ماجرای غصب خلافت معادل‌‍ سازی نمودند و با این نگاه دقیق، شروع به پیگیری آن موضوع كردند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه به اقدامات حضرت زهرا(س) بعد از جریان غصب فدك اشاره و بیان كرد: حضرت فاطمه (س) در یك اقدام تاریخی و با برنامه وارد مسجد پیامبر اسلام (ص) شدند و خطبه‌ ای را كه معروف به فدكیه است، را قرائت كردند.
حجت الاسلام حاجی علی اكبری گفت: حضرت فاطمه (س) در خطبه فدكیه علاوه بر پاسخگویی به آن استدلال ضعیف و غلطی كه در مورد غصب فدك بود، از واقعیت ‌های اجتماعی آن زمان پرده برداشتند و جریان نفاق را افشا و مقام ویژه امام علی (ع) را گوشزد كردند و سكوت انصار و مهاجران را به چالش كشیدند.
وی گفت: در خطبه فدكیه ماجرای غدیر و خروج امت از صراط مستقیم ولایت و بازگشت به جاهلیت بیان، تحلیل و ریشه ‌یابی شده و تحلیل موشكافانه ای از جامعه آن روز بیان شده است.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: پیروزی انقلاب اسلامی ایران در امتداد قیام حضرت فاطمه (س) است و ایران اسلامی نخستین قطعه از فدك حضرت فاطمه (س) بود كه با انقلاب اسلامی آزاد شد تا زمینه‌ ای برای استقرار همه جانبه اسلام ناب محمدی و حكومت قرآن در سراسر جهان شود.
حجت الاسلام حاج علی ‌اكبری افزود: اكنون در چهلمین سال برافراشته شدن این پرچم عظیم، شاهد هستیم كه می‌‌توان امتداد حركت قیام فاطمی و نهضت آزادی بخش اسلامی را در تمام نقاط جهان رهگیری كرد.
7489/5132