حسن كريم زاده روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با توجه به ضرورت استفاده بهينه از آب و خاك پس از پيروزي انقلاب اسلامي توجه ويژه اي به اين بخش شده به طوري كه در گذشته هيچ اقدامي در اين زمينه انجام نشده بود.
وي بيان كرد: يكهزار هكتار از اراضي آبي شهرستان شوط با كمك بلاعوض دولت و 13 هزار هكتار ديگر از محل اعتبارات ساماندهي رودخانه مرزي تجهيز شده است.
وي با اشاره به احداث 2 سد خاكي قره زمين و اينجه قديم در بعد از پيروزي انقلاب اسلامي گفت: افتتاح دهها طرح و سد كوچك آبخيزداري از ساير اقدامات موثر دولت در اين شهرستان است.
كريم زاده با اشاره به فعاليت هاي بخش توليدات گياهي اين اداره گفت: پس از پيروزي انقلاب اسلامي بر اساس سياست هاي كلي نظام در زمينه محصولات غذايي مورد نياز مردم مانند گندم توليد خوبي انجام شده و طرح هاي مطلوبي جهت توليد و توسعه كشت دانه هاي روغني مانند كلزا و آفتابگردان اجرا شده است.
وي ادامه داد: در زمينه كشت ساير محصولات اقتصادي مانند زعفران و گياهان دارويي نيز اقدامات چشمگيري انجام شده است.
وي بيان كرد: در بخش دامپروري نيز با فعاليت 26 واحد دامداري شهرستان توسعه خوبي داشته و بزرگترين واحد گوساله پرواري منطقه آزاد با ظرفيت 480 راس در شوط فعاليت دارد.
كريم زاده افزود: ايستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند ماكويي به عنوان يكي از مراكز مهم تحقيقاتي و پشتيباني علمي، فني و ترويجي دام سبك است.
وي با اشاره به توسعه واحدهاي مرغداري صنعتي به 31 واحد صنعتي در شوط گفت: چهل سال قبل هيچ واحد مرغداري صنعتي در اين منطقه وجود نداشت ولي به بركت انقلاب و تلاش صنعتگران اين بخش و حمايت هاي دولت، توسعه در اين بخش چشمگير بود.
سرپرست مديريت جهاد كشاورزي شوط افزود: واحدهاي فعال در شوط به صورت تمام اتوماتيك و مكانيزه در حال فعاليت هستند و با توليد سالانه چهار هزار و 500 تن گوشت مرغ در كنار 2 واحد صنعتي كشتار گاه مرغ اين شهرستان به يكي از قطب هاي مهم اين صنعت تبديل شده است.
كريمزاده تكميل و راه اندازي زنجيره توليدگوشت مرغ، گوشت قرمز و گوشت ماهي، راه اندازي زنجيره توليد شيرخام و توسعه واحدهاي صنايع تبديلي و تكميلي آن، توسعه واحدهاي صنايع تبديلي و فرآوري محصولات باغي و زراعي و توسعه كشت محصولات استراتژيك و گياهان دارويي را از برنامه هاي آتي قابل اجرا در اين شهرستان بيان كرد.
به گزارش ايرنا شهرستان شوط از شهرهاي شمالي آذربايجان غربي با مساحت 35هزار هكتار زمين كشاورزي است كه سطح زير كشت محصولات آبي 15 هزار و 800 هكتار و سطح زير كشت محصولات ديم 19 هزار هكتار است.
مساحت باغ هاي اين شهرستان يكهزار و 160 هكتار و وسعت مراتع بيش از 71 هزار هكتار است.
7125/2093
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۲
اروميه - ايرنا - سرپرست مديريت جهاد كشاورزي شوط گفت: 14 هزار هكتار اراضي اين شهرستان در 40 سال گذشته به آبياري هاي نوين كشاورزي تجهيز شده است در حاليكه قبل از انقلاب اسلامي هيچ اقدامي در اين زمينه انجام نشده بود.