پروفسور 'وانگ فنگ' (wang feng) روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا یكی از مشكلات موجود بر سر راه توسعه روابط دو كشور را عدم درك درست محافل مردمی و دانشگاهی طرفین از شرایط ملی و فرهنگی یكدیگر عنوان كرد و افزود: با وجود توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو كشور از دو هزار سال پیش، اما شناخت مردم چین درباره وضعیت توسعه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ایران خیلی كم است.
به گفته وی از طرف دیگر شناخت مردم ایران از وضعیت چین هم بسیار محدود است آشناترین فیلم سینمایی چینی برای جوانان ایرانی، فیلم' بروس لی' است و این نشان می دهد كه شناخت جوانان ایرانی از فرهنگ سنتی چین بسیار كم است.
'وانگ' تصریح كرد متاسفانه به دلیل عدم درك درست از ایران، بسیاری از چینی ها با شك و تردید به ایران نگاه می كنند و در بعضی از زمینه ها جرات همكاری با ایران را ندارند برای مثال در حوزه فرهنگی، بسیاری از فیلم ها و نمایش های تلویزیونی اروپا، آمریكا، ژاپن و كره به زبان چینی ترجمه شده و برای مردم چین به نمایش در آمده است اما تعداد كمی از فیلم های تلویزیون ایران به زبان چینی ترجمه شده و در چین نشان داده شده است.
او گفت: در حوزه آموزش و پرورش نیز اگرچه دو كشور اقدام به تبادل دانشجو و استاد كرده اند اما در محتوای كتاب های درسی بسیار محتاط هستند و كمتر از فرهنگ یكدیگر نام می برند.
استاد دانشگاه 'نینگ شیا' چین یكی از دلایل بی اطلاعی جوانان چینی از واقعیت های عینی ایران را هجمه های رسانه ای آمریكا و غرب عنوان كرد و افزود: من چون زیاد به ایران سفر می كنم مدام از من در مورد ایران سئوال می كنند و وقتی شرایط واقعی ایران را برای آنها تشریح می كنم برایشان تازگی دارد چون عادت داشتند وضعیت ایران را از زبان رسانه های غربی تحلیل كنند كه تحلیل درستی هم نبوده است.
معاون رئیس انجمن ادبیات اقلیت های چینی دانشگاه نینگ شیا چین ادامه داد: این درك نادرست در شرایطی است كه ایران دارای فرهنگ سنتی و مردمان خوبی است و علیرغم همه مشكلاتی كه برای مردم ایران به دلیل تحریم ها، ایجاد شده است آنان همچنان سر زنده و پر انرژی و عاشق زندگی هستند.
'وانگ' درك مشترك از یكدیگر را یكی از اصول مهم در روابط دو كشور عنوان كرد و افزود: برای رسیدن به این مهم، اندیشمندان دو كشور باید سنت های فرهنگی، سیستم های آموزشی و آخرین سیاست های آموزشی دو كشور را به طور جامع مطالعه كنند و مبادلات انسانی و همبستگی مردم را تقویت كند.
استاد دانشگاه 'نینگ شیا' چین همزمانی چهلمین سالگرد سیاست اصلاحات و درهای باز چین با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران را فرصتی برای درك مردم دو كشور از دستاوردها و تجربیات یكدیگر عنوان كرد و افزود: درك مردم دو كشور از وضعیت توسعه یكدیگر، مواجه شدن با چشم اندازهای آینده و مشكلات موجود، تاثیر خاصی بر افزایش دوستی بین دو ملت دارد.
وی با اشاره به شناخت 20 ساله خود از ایران افزود: از 20 سال پیش تا كنون بارها به ایران دعوت شده و در كنفرانس های علمی شركت كرده و سه كتاب نیز در مورد ایران با عناوین «ورود به ایران»، «مطالعه و بررسی ایران » و «تمدن ایران» منتشر كرده ام.
'وانگ' كه در حال حاضر نیز در پروژه 'یك كمربند یك جاده' چین مسئولیت بررسی سیستم آموزش و پرورش و تحقیقات سیاسی ایران را به عهده دارد افزود: چین و ایران، به عنوان دو كشور در حال رشد در شرق و غرب آسیا، دارای تمدن های باستانی هستند و تاثیر عمده ای نیز بر پیشرفت و توسعه فرهنگ انسانی یكدیگر داشته اند.
معاون رئیس انجمن ادبیات اقلیت های چینی دانشگاه نینگ شیا تصریح كرد: از لحاظ تاریخی، تمدن ایرانی بخش مهمی از تمدن جهان است روابط چین و ایران از بیش از دو هزار سال پیش آغاز شد و امروز قوی تر از هر برهه ای ادامه دارد.
'وانگ' با اشاره به اینكه تقویت مبادلات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بین دو كشور در سلسله های تانگ و سون به اوج رسیده است افزود: در استان های سین كیانگ، نینگ شیا، شیان، فوجیان و گوانگ دونگ چین و همچنین شهرهای اصفهان و تبریز ایران نیز شمار زیادی از آثار مربوط به این دوره مانند نقاشی، موسیقی، كنده كاری چوبی، حكاكی برنز، ظروف سفالین و سكه وجود دارد كه بیانگر روابط باستانی دو كشور است.
استاد دانشگاه 'نینگ شیا' چین از جاده ابریشم به عنوان نماد دوستی تاریخی بین دو كشور یاد كرد و گفت: طرح یك جاده یك كمربند توسط رییس جمهوری چین در سال 2013 و همچنین سفر رییس جمهوری چین به ایران در سال 2016 باعث تقویت دوستی بین چین و ایران شد.
به گفته وی در حال حاضر توسعه روابط چین و ایران با فرصت های جدیدی مواجه است چین همواره یك شریك قابل اعتماد برای ایران است به طوری كه پكن مایل است همكاری با تهران را در زمینه های مختلف تقویت كند.
او گفت: چین مایل است برنامه های توسعه را با ایران هماهنگ كند و همكاری در زمینه زیرساخت ها، ارتباطات و انرژی را در چارچوب 'یك كمربند یك جاده' گسترش دهد تا مردم دو كشور از این همكاری ها، نفع ببرند.
معاون رئیس انجمن ادبیات اقلیت های چینی دانشگاه نینگ شیا چین با اشاره به وضعیت پیچیده بین المللی افزود: چین و ایران هر دو كشورهای در حال توسعه هستند مردم دو كشور پس از مدت طولانی، مسیر توسعه ای را كه مطابق با شرایط ملی آنها است، انتخاب كرده اند.
او اظهار داشت: چین مایل است دو كشور در امور بین الملل و منطقه ای از یكدیگر حمایت كنند و صلح، ثبات و توسعه در جهان و منطقه را حفظ كنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش پیروزی انقلاب اسلامی را بزرگترین رویداد تاریخ ایران دانست و افزود: انقلاب اسلامی ایران، به تاریخ حكومت های امپریالیستی جهان بر ملت های آزاده پایان داد.
**آساق**1904**1663**
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۸
پكن - ایرنا - استاد دانشگاه 'نینگ شیا' چین با اشاره به هجمه های رسانه ای غرب و آمریكا علیه انقلاب اسلامی ایران تصریح كرد: رسانه های غربی مانع شناخت درست جوانان چینی از انقلاب اسلامی ایران شده اند.