به گزارش ايرنا، شهيد ناصرگرجي زاده (متين)، مبارز انقلابي 24 مهرماه سال 1340 در شهر بندرعباس به دنيا آمد، وي دانش آموز دبيرستان ابن سيناي بندرعباس و فرزند غلامعباس كتاب فروش بود.
بيشترين فعاليت هاي اين شهيد در مسجد فاطميه و سرو سامان دادن به تشكيل جلسات و سخنراني هاي روحانيون و مبارزان انقلابي بود.
شهيد گرجي زاده با همكاري دوستانش به تخريب مشروب فروشي ها و ديگر اماكن فساد مي پرداخت.
وي در پخش اعلاميه و شعار نويسي عليه شاه بر روي ديوارهاي شهر تبحر خاص داشت و به همين دليل مدتها تحت تعقيب نيروهاي ساواك بود.
ناصر گرجي زاده در پخش اعلاميه و شعار نويسي عليه شاه بر روي ديوار تبحر خاصي داشت از اين رو مدتها ماموران آگاهي شهرباني و ساواك در تعقيب و شناسايي او بودند.
در شبي كه حجت الاسلام محمدي ري شهري در مسجد فاطميه بندرعباس با حضور انبوهي از جمعيت سخنراني مي كرد، شهيد گرجي زاده ظاهرا براي اجراي يك ماموريت انقلابي سوار بر موتورسيكلت كه مرحوم كاظمي نانوا به صورت امانت در اختيارش گذاشته بود از مسجد خارج مي شود.
ماموران آگاهي شهرباني نيزبه دنبال او مي روند، وقتي كه احساس مي كند در تعقيب اوهستند ازقسمت شيلات، صدا و سيما و تيپ تفنگداران دريايي به سمت خارج شهر و نخل ناخدا براي رساندن كتاب و نوار و اعلاميه به دوستان فرار مي كند ولي او را ناجوانمردانه به شهادت مي رسانند و فورا پيكر نيمه جان او را بازديد مي كنند و تعدادي اعلاميه و نوار مربوط به صداي شعارهاي انقلابي مردم يزد در تظاهرات و يورش مسلحانه نيروهاي رژيم و تيراندازي و كشتار مردم از او به دست مي آورند و بعد جسد شهيد را به بيمارستان ثريا(شريعتي فعلي) تحويل مي دهند.
طبق گفته هاي دوستان شهيد گرجي زاده بعد از شهادت وي تعداد زيادي اعلاميه و نوار كاست از ناصر كشف شد به طوري كه ساواك مي گفت منبع توزيع اعلاميه در بندرعباس را كشتيم.
با توجه به محتويات جيب و لباس او، نيروهاي ساواك به سراغ برادرش حجت الاسلام عباس متين رفته و او را از مسجد فاطميه به اداره آگاهي شهرباني مي برند و تا حدود ساعت دو بعد از نصف شب از وي بازجويي مي شود و بعد آزاد مي كنند و در آخر جواز دفن شهيد را به عنوان يك خرابكار براي روز بعد صادر كردند.
ماموران ساواك اما شرط كرده بودند تشييع جنازه شهيد گرجي زاده رسمي و عمومي نباشد اما بر خلاف تصور رژيم شاه، مردم به محض اينكه خبردار شدن جلوي بيمارستان تجمع كرده و مراسم تدفين با تجليل انجام گرفت.
اين برنامه موج تازه اي در بيداري اقشار مختلف ايجاد كرد و طرفداران انقلاب را بيشتر كرد زيرا خبر شهادت اين جوان انقلابي بازتاب گسترده اي را علاو بر شهر بندرعباس در ديگر شهرستان ها به راه انداخت.
شهيد ناصرگرجي زاده در سوم ارديبهشت 57 به شهادت رسيد و در مراسم تدفين او آيت الله محمدي ري شهري ضمن تجليل از شهيد و شهادت از مردم مومن استان هرمزگان خواستند در صحنه باقي باشند و مقاومت كنند.
مزار اين شهيد انقلابي روبروي گلزار شهداي بندرعباس قراردارد.
از ديگر شهيدان انقلابي شهر بندرعباس مي توان به شهيد علي ساياني نخستين شهيد دانش آموز 13 ساله استان هرمزگان اشاره كرد كه در جريان فعاليت هاي انقلابي توسط نيروهاي طاغوت مجروح و به شهادت رسيد.
شهيد عسكر حسين پور نيز يكي از شهداي انقلاب در حالي كه از محل كارخود بازمي گشت در كنار بازار زيتون بندرعباس به شهادت رسيد.
شهيده مژگان خضري نيز به شهيد انقلاب شهر بندرعباس معروف است.
وي كوچكترين شهيده انقلاب در بندرعباس است كه 11 شهريور ماه 54 در محله اوزي هاي بندرعباس به دنيا آمد.
مژگان3.5 ساله با حمله رژيم شاهنشاهي به تظاهركنندگان و پناه آوردن مردم به جلوي خانه آنها در حالي كه جلوي منزلشان ايستاده بود بر اثر تيراندازي هاي نيروهاي رژيم ستمشاهي در سن سه سال و نيم سالگي در 14 دي ماه سال 57 به شهادت رسيد و اين نشان دهنده اين است كه رژيم فاسد پهلوي حتي به طفلي كوچك هم رحم نمي كرد.
9887 /6048
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۷
بندرعباس- ايرنا- شهيد ناصر گرجي زاده اولين شهيد انقلاب استان هرمزگان در شهر بندرعباس بود كه از وي به عنوان منبع توزيع اعلاميه در بندرعباس نام برده شده و در سن 17سالگي توسط نيروهاي ساواك به شهادت رسيد.