كرمان- ايرنا- در نهمين روز از دهه مبارك فجر با حضور سرپرست معاونت هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري كرمان و جمعي از مسئولان شهرستاني 30 طرح عمراني و 2 طرح كشاورزي در روستاهاي بخش مركزي رفسنجان مورد بهره برداري قرار گرفت.

به گزارش ايرنا، اولين پروژه مورد بهره برداري شده در روز يكشنبه كارخانه توليد شن و ماسه در رفسنجان بود كه نماينده مردم رفسنجان و انار در مجلس شوراي اسلامي در اين آيين با بيان اينكه حركت خوبي در بحث آسفالت و طرح هاي هادي در روستاهاي رفسنجان انجام شده است افزود: كارخانه توليد شن و ماسه در رفسنجان اولين كارخانه در كشور است.
احمد اناركي محمدي افزود: امسال 500 هزار متر مربع قير براي معابر و آسفالت روستايي جذب شده و در ادامه نيز قرار است 300 هزار متر مربع ديگر قير جذب و در روستاها استفاده شود.
وي با اشاره به اينكه سرانه رفسنجان در برخي موضوعات مانند آب آشاميدني روستايي و بهداشت نسبت به كشور كم است خاطرنشان كرد: سرانه آب روستايي در كشور ميانگين 75 درصد است در حالي كه اين سرانه در رفسنجان 66 درصد است.
اناركي محمدي به وجود 160 روستا در رفسنجان هم اشاره و تصريح كرد: 20 روستاي بالاي 20 خانوار در رفسنجان فاقد آب آشاميدني است و آب سالم ندارند كه اگر بخواهد در اولويت جذب منابع مالي استاني قرار گيرند 20 سال طول مي كشد تا بحث آب روستايي مردم به جاي مطلوب برسد.
سرپرست معاونت هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري كرمان هم در اين آيين ضمن گراميداشت پيروزي چهلمين سال انقلاب اسلامي اظهار كرد: عليرغم اينكه دشمنان تبليغ كرده اند كه ايران اسلامي نمي تواند به عمر چهل سالگي برسد اما ملت ايران جشن چهل سالگي پيروزي را با افتخار برگزار مي كند.
محمدعلي دهقان بيان كرد: باتوجه به مشكلات اقتصادي در كشور رفسنجان‌ دغدغه اشتغال را دارد كه بايد باتوجه به زيرساخت ها و ظرفيت هاي موجود به اين مورد با همفكري مردم و مسئولان رسيدگي شود تا آمار بيكاري كاهش يابد؛ بايد بر نقاط قوت تكيه كرد و در راستاي كاهش نقاط ضعف تلاش كرد و به بركت انقلاب نقاط قوت در كشور و در رفسنجان كم نداريم.
وي خاطرنشان كرد: رفسنجان به بركت شوراي اسلامي شهر جديد و شهردار پرتلاش مسير توسعه را طي مي كند و در حال حاضر نيز اين شهر با توجه به توسعه هاي اخير ضرب المثل‌‌ شهرستان هاي استان شده است.
بخشدار مركزي رفسنجان هم دراين آيين گفت: 30 طرح عمراني روستايي شامل كارخانه توليد شن و ماسه، آسفالت و زيرسازي، 2 بوستان روستايي، 2 طرح ورزشي و ساماندهي گلزار شهدا با اعتبار بالغ بر 140 ميليارد ريال به بهره برداري رسيد.
مصطفي بخشي با اشاره به اينكه كارخانه دانه بندي شن و ماسه به مدت 7 ماه طول كشيد تا تكميل شده است بيان كرد: قبل از آن مصالح براي آسفالت روستاها از ساير شهرها تأمين مي شد كه با راه اندازي اين كارخانه با كيفيت ترين آسفالت توليد مي شود و اين نشان از همراهي و هم افزايي همه دستگاه ها است.
وي افزود: طرح هاي ديگر روستايي از جمله بيش از 16 طرح آسفالت و زيرسازي در قالب 190 هزار متر مربع زيرسازي و آسفالت در برخي روستاها ازجمله رضاآباد، ناصريه، كبوترخان، داوران ، كوثر ريز، عباس آبادحاجي، كورگه، هرمز آباد ، 2 بوستان روستايي، ساماندهي گلزار شهدا و 2 مجموعه ورزشي و ديگر طرح ها است.
* 2 طرح كشاورزي در رفسنجان افتتاح شد
به مناسبت ايام دهه مبارك فجر دو طرح كشاورزي در زمينه آبياري تحت فشار در رفسنجان به بهره برداري رسيد.
رييس جهاد كشاورزي شهرستان رفسنجان در آيين بهره برداري از 2 طرح آبياري تحت فشار اظهار كرد: دو طرح آبياري تحت فشار با اعتبار بالغ بر 37 ميليارد ريال در باغات اين شهرستان اجرا شده كه امروز به بهره برداري رسيدند.
حسين رضايي بيان كرد: يكي از اين طرح ها پنجمين طرح براي خرده مالكين است كه امسال در باغات اين شهرستان براي 53 نفر از كشاورزان و پسته كاران خرده مالك اجرا شده و براي اجراي اين طرح در همتا آباد آگاه 2 ميليارد و 110 ميليون تومان هزينه شده كه 700 ميليون تومان از آن به صورت تسهيلات بلاعوض دولتي به كشاورزان واگذار شده و 340 ميليون تومان هم توسط خرده مالكان تأمين شده تا اين طرح در 110 هكتار از باغات پسته رفسنجان به اجرا درآمده است.
وي با اشاره به اينكه تجميع باغات خرده مالكان جهت تجهيز اين باغات به سيستم آبياري تحت فشار مزيت هايي را به دنبال دارد افزود: اين مزايا شامل استفاده از تسهيلات بلاعوض دولتي كه امسال تا سقف 13 ميليون تومان براي هر هكتار افزايش يافته و نيز مديريت صحيح منابع آبي و افزايش بهره وري است.
رضايي بيان كرد: از ابتداي امسال بيش از 2 هزار هكتار باغ پسته اي در رفسنجان به سيستم هاي نوين آبياري تجهيز شده اند و هرچه بتوانيم بيشتر اجرا كنيم در جذب تسهيلات بيشتر موفق خواهيم بود ضمن اينكه هم بهره وري محصول و هم صرفه جويي در منابع آبي را به دنبال دارد.
وي در رابطه با طرح ديگر آبياري قطره اي كه امروز در رفسنجان به بهره برداري رسيد اظهار داشت: طرح آبياري قطره اي در روستاي رستم آباد هرندي از توابع رفسنجان به بهره برداري رسيد كه اين طرح در 198 هكتار باغ پسته اي اجرا شده و براي اجراي آن بيش از 26 ميليارد ريال هزينه شده است.
وي بيان كرد: اين اعتبار در قالب بيش از 6 ميليارد ريال آورده شخصي و نزديك 20 ميليارد ريال تسهيلات بلاعوض بوده است .
رضايي عنوان كرد: در اين طرح 200 هكتار باغ به سيستم قطره اي مجهز شد و استخرهاي سرپوشيده كه هم تبخير آب ديرتر صورت مي گيرد و هم آب استخر جلبك نمي زند ايجاد شده است.
رفسنجان با جمعيت بيش از 311 هزار نفر در 110 كيلومتري كرمان قرار دارد.
7433/ 5054