انزلي-ايرنا-تفاهم نامه همكاري سازمان فضايي ايران و سازمان منطقه آزاد انزلي در خصوص ايجاد پارك موضوعي و توسعه گردشگري فضايي ميان رييس هيأت مديره و مديرعامل اين سازمان و معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات و رييس سازمان فضايي ايران، با حضور رييس فراكسيون گردشگري مجلس شوراي اسلامي

به گزارش روز يكشنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي و امور بين الملل سازمان منطقه آزاد انزلي، اين تفاهم نامه به منظور احداث طرح پايلوت منطقه گردشگري فضايي (پارك موضوعي فضايي)در اين منطقه و با هدف بهره مندي از ظرفيتهاي علمي و عملي سازمان فضايي ايران و ظرفيتهاي گردشگري منطقه آزاد انزلي؛ در راستاي ايجاد منطقه گردشگري فضايي به امضاء طرفين رسيد.
براين اساس، پيگيري و تسهيل سرمايه گذاري در حوزه مورد توافق با استفاده از ظرفيتهاي سازمان منطقه آزاد انزلي، همكاري در برگزاري همايش ها و رويدادهاي مرتبط با گردشگري فضايي، جانمايي بخشي از اراضي گردشگري منطقه به ايجاد محيطي براي گردشگري فضايي از مهمترين بندهاي اين تفاهم نامه است.
از سوي ديگر اطلاع رساني آخرين دستاوردهاي مرتبط با موضوع مورد توافق، ارائه خدمات مشاوره اي در رابطه با گردشگري فضايي و برنامه همايش و كارگاههاي آموزشي و در نهايت همكاري در زمينه تسهيل جذب سرمايه گذاري در منطقه آزاد در بخش گردشگري فضايي از ديگر موضوعات مورد توافق طرفين مي باشد.
رضا مسرور در مراسم انعقاد اين تفاهم نامه با اشاره به جذابيت و توانمنديهاي متنوع استان و منطقه آزاد انزلي به عنوان قطب گردشگري و با بيان اينكه به دنبال اجراي طرح هاي گردشگري موضوعي فضايي در سطح منطقه هستيم, اظهار داشت: ايجاد تمايز از رويكردهاي اصلي ما در حوزه گردشگري است و منطقه آزاد انزلي با توجه به بهره مندي از ظرفيت ها، زيرساخت ها و امكانات متنوع، از جذابيت خوبي براي سرمايه گذاران از جمله سرمايه گذاران حوزه گردشگري فضايي برخوردار خواهد بود.
وي اقدامات و برنامه هاي اجرا شده براي عدم وابستگي صنعت فضايي كشورمان به ديگر كشورها را امري ارزشمند اعلام و خاطرنشان كرد: مي توان از الگوي كشورهاي توسعه يافته در مسير اقتصاد گردشگري فضايي در اين منطقه به عنوان آزمونه (پايلوت) اين طرح ملي بهره برد.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات و رييس سازمان فضايي ايران، با بيان توضيحاتي در خصوص سازمان فضايي ايران و مسير دست يابي كشورمان به جايگاه خوب در صنعت فضايي بين المللي افزود: كشور ايران در حوزه فضايي با استفاده از توان متخصصان بومي دستاوردهاي مهمي را كسب نموده و از معدود كشورهايي است كه به تمامي چرخه دانش و فناوري فضايي دست پيدا كرده، با عنايت به جايگاه رو به رشد گردشگري فضايي در سطح جهان، بايد از ظرفيت هاي متنوع گردشگري داخلي در جهت توسعه گردشگري فضايي بهره برد.
، و تفاهم نامه منطقه آزاد انزلي در راستاي اجراي طرح مزبور و اجراي شبيه سازي آسمان در زمين، در اين منطقه منعقد شده است
مرتضي براري دليل انتخاب منطقه آزاد انزلي را استقبال گردشگران فراوان از اين منطقه اعلام و اظهار كرد: اقتصاد گردشگري فضايي در دنيا بسيار فعال و پويا است و در نظر داريم يكي از مدل هاي موفق دنيا در زمينه گردشگري فضايي را در اين منطقه اجرا مي كنيم.
وي ، فضا را يك اقتصاد نوظهور و جذاب در دنيا اعلام و تصريح كرد :كسب و كارهاي جديد مبتني بر داده هاي ماهواره اي هستند و صنعت اطلاعات مكاني در دنيا بسيار مهم است و بايد در انقلاب صنعتي چهارم با تحليل و پردازش داده ها ارزش افزوده ايجاد كنيم، تحليل داده هاي ماهواره اي و استفاده از اقتصاد دانش بنيان بر روي توسعه و بهره وري صنعت و كشاورزي موثر است.
مهندس جبار كوچكي نژاد نماينده مردم رشت و رييس فراكسيون گردشگري مجلس شوراي اسلامي نيز در اين نشست گردشگري فضايي را بسيار خوب ارزيابي كرد و با بيان اينكه علم فضايي، انسان ها را به خدا نزديك مي كند، افزود: با توجه به پيشرفت هاي خوب منطقه آزاد انزلي در حوزه گردشگري، اين منطقه مي تواند پايلوتي براي اجراي طرح گردشگري فضايي باشد و زمينه حضور گردشگران خارجي در منطقه افزايش يابد.
در مراسم تفاهم نامه مزبور كه به مدت سه سال و دارا بودن قابليت تمديد مي باشد اعضاي هيأت مديره سازمان منطقه آزاد انزلي، معاونين و مديران دو سازمان نيز حضور داشتند.
6030