محمدرضا قلی پور روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: برنامه ریزی شده است تا پایان سال 98، یكهزار و 600 پنل خورشیدی نیز در اختیار خانوار های عشایری استان قرار گیرد.
وی افزود: تا پایان برنامه ششم توسعه سه هزار و 800 خانوار عشایر كوچرو این استان از پنل خورشیدی برخوردار شوند.
قلی پور اظهار داشت: پنل های خورشیدی توسط وزارت نیرو، دولت و امور عشایری تامین اعتبار و در اختیار خانوارهای عشایری قرار می گیرد.
وی كاربرد اصلی پنلهای خورشیدی را تامین برق عنوان و بیان كرد: استفاده از انرژی خورشیدی بسیاری از مشكلات عشایر را حل خواهد كرد.
به گزارش ایرنا به منظور ارتقای امكانات رفاهی زندگی عشایر استان، اختصاص دو هزار پنل خورشیدی به خانوار های عشایری به تصویب رسید كه این پنل ها با یارانه 15 میلیارد ریالی خریداری می شود و در اختیار عشایر قرار می گیرد.
مدیركل امور عشایری خراسان شمالی گفت: عشایر می توانند علاوه بر روشنایی از انرژی تولیدی این پنل های خورشیدی برای استفاده های وسایل ارتباطی مانند كامپیوتر و وسایل خانگی استفاده كنند.
وی گفت: عشایر با فعالیت در بخش های مختلف و توانمندسازی هم به اقتصاد و معیشت خود و هم به رفع مشكلات اقتصادی و استقلال كشور كمك بسیار مهمی می كنند.
مدیركل امور عشایری خراسان شمالی گفت: سرانه دام خانوارهای عشایری این استان با 156راس دام از میانگین كشور با 113راس بیشتر است.
وی افزود: خراسان شمالی از نظر تعداد خانوار های عشایری در كشور در رده پانزدهم قرار دارد اما، از نظر دام و تولید گوشت قرمز در جایگاه دوازدهم است.
قلی پور با بیان اینكه خانوارهای عشایری این استان 700 هزار راس دام در دست دارند گفت: عشایر با تولید هفت هزار و 500 تن تولید گوشت در سال 25 تا 30 درصد گوشت مورد نیاز این استان را تامین می كنند.
پنج هزار و 350 خانوار عشایری خراسان شمالی بیش از 700 هزار راس دام سبك در اختیار دارند كه 25 درصد گوشت استان را تولید می كنند.
هم اكنون عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از 30 هزار نفر در قالب 2 ایل زعفرانلو و شادلو و 38طایفه با شیوه های سنتی كوچرو و نیمه كوچرو در این استان كوچروی می كنند.
3007/ 6042
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۷
بجنورد- ایرنا- مدیركل امور عشایری خراسان شمالی گفت: 396 دستگاه پنل خورشیدی 40ولت امسال در اختیار خانوارهای عشایری این استان قرار گرفت.