یاسوج - ایرنا- پس از گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی اكنون بیشتر روستاهای شهرستان كهگیلویه از خدمات عمومی بویژه برق و گاز برخوردارند و انقلاب اسلامی زندگی را در روستاها احیا كرده است.

به گزارش ایرنا، پس از پیروزی انقلاب اسلامی اقدامات متعددی برای عمران و آبادانی شهرها و روستاهای كشور انجام گرفته است.
توسعه و فراهم كردن زیرساخت های اولیه در روستاها اقدامی مفید و موثر در ماندگاری روستاییان بوده كه این مهم بعد از انقلاب شتاب بیشتری گرفته است.
میزان اقدامات صورت گرفته در حوزه برق و گاز در كهگیلویه بعد از انقلاب 50 برابر بیشتر شده است كه همین از جمله مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در جهت محرومیت زدایی و ارائه خدمات به اقشار محروم جامعه است.
رئیس شركت توزیع برق كهگیلویه اظهار داشت: قبل از انقلاب تنها چهار روستای شهرستان برق دار بودند كه بعد از انقلاب تاكنون 530 روستا برق دار شده است.
مهرداد تابش نژاد طول شبكه فشار متوسط قبل از انقلاب را 69 كیلومتر دانست و بیان كرد: این میزان بعد از پیروزی انقلاب به یك هزارو 701 كیلومتر افزایش یافت.
وی عنوان كرد: شبكه فشار ضعیف نیز از 25 كیلومتر به یك هزارو 975 كیلومتر رسیده است.
تابش نژاد افزود: تعداد ترانسفورماتورهای منصوبه از 51 دستگاه نیز به 2 هزار و 682 ترانسفورماتور رسیده است.
وی با اشاره به افزایش 74 هزاری تعداد مشتركان گفت: تعداد مشتركان از یك هزارو 868 مشترك قبل از انقلاب به 75 هزار مشترك افزایش یافت.
رئیس شركت گاز كهگیلویه نیز در این راستا با اشاره به اینكه قبل از انقلاب هیچ روستایی در شهرستان گازرسانی نشده بود گفت: بعد از انقلاب تحول شگرفی در گازرسانی به روستاها انجام شد.
مسلم اكوانیان بیان كرد: از 397 روستای واجد شرایط گازرسانی تاكنون 211 روستا در شهرستان از نعمت گاز بهره مند شدند.
وی افزود: هم اكنون 16 هزارو 469 خانوار روستایی در شهرستان از نعمت گاز بهره مند هستند.
اكوانیان تصریح كرد: 62 درصد از روستاهای واجد شرایط گازرسانی تاكنون گازرسانی شده است.
وی بیان كرد: با بهره برداری از طرح گازرسانی به بخش های قلعه رئیسی و دیشموك تعداد روستاهای گازدار شهرستان افزایش چشمگیری خواهد یافت.
فرماندار كهگیلویه با اشاره به عمق محرومیت این شهرستان گفت: انقلاب اسلامی خدمات ارزنده ای را به مناطق مختلف انجام داده است.
جعفر نیكبخت اظهار داشت: این شهرستان در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در اوج محرومیت بود اما به بركت انقلاب اسلامی شاهد رشد شاخص های توسعه یافتگی در حوزه های مختلف هستیم.
وی محرومیت زدایی از روستاهای شهرستان را از مهمترین این دستاوردها عنوان كرد و گفت: قبل از انقلاب، هیچ یك از روستاهای شهرستان از نعمت برق، آب لوله كشی و گازرسانی بی بهره بودند اما هم اینك تقریبا در تمامی روستاها از این نعمت برخوردارند.
استاندار كهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: روستاها در ایران كه به عنوان یكی از شریان های مهم اقتصادی در سال های پیش از انقلاب گریبانگیر مشكلات زیادی بوده و به تدریج در حال خالی شدن از سكنه بود پس از انقلاب در كنار ارائه خدمات عمرانی اقدام های اساسی نیز در توسعه و كارآفرینی شاهد بوده و تعداد زیادی از آنها در حال تبدیل شدن به كانون های تولید و اشتغال هستند.
علی محمد احمدی بیان كرد: با پیروزی انقلاب اقداماتی برای تامین برق و گازرسانی به روستاها آغاز شده و به تدریج روستاییان محروم نیز همچون ساكنان شهر از نعمت روشنایی و دیگر مواهب انرژی بهره مند شدند.
وی اضافه كرد: اكنون در 40 سالگی انقلاب دیگر كمتر روستایی است كه از نعمت برق و گاز بی بهره باشد، برق رسانی در برخی از روستاها حتی به مناطق كمتر از 10 نفر هم رسیده است.
مدیرعامل شركت گاز كهگیلویه وبویراحمد گفت: 717 روستای این استان از نعمت گاز بهره مند شدند و گازرسانی به 360 روستای دارای شرایط در دست اقدام است.
رحمان خادم تصریح كرد: تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تنها سه روستای كهگیلویه و بویراحمد از نعمت گاز بهره مند بودند.
وی بیان كرد: هم اكنون 186 هزار خانوار معادل بیش از 500 هزار نفر در این استان از نعمت گاز برخوردار هستند.
خادم اظهار داشت: كهگیلویه و بویراحمد یكهزار و 77 روستای دارای شرایط برای گازرسانی دارد.
وی از تصویب 2 برابر شدن امكان هزینه نصب علمك گاز برای روستاها خبر داد و گفت: هزینه نصب هر علمك از 60 میلیون ریال به 120 میلیون ریال افزایش یافته كه این مصوبه امكان گازرسانی به بسیاری از روستاها را فراهم كرده و در عین گازرسانی به روستاهای 20 خانواری انجام خواهد شد.
مدیرعامل شركت گاز كهگیلویه و بویراحمد گفت: ضریب نفوذ گاز روستایی كهگیلویه و بویراحمد تا یك سال آینده به 90 درصد خواهد رسید.
خادم عنوان كرد: گازرسانی پایدار، كیفیت خدمات مقاوم‌سازی شبكه، در نظر گرفتن منافع ذی‌نفعان، ایجاد میز خدمت برای مشتركان، قرائت آنی كنتورها، اجرای سیستم تلفن گویا، اجرای سیستم 194 جهت خدمت‌رسانی به مشتركان و انجام طرح جی‌آی‌اس از مهم‌ترین نكات تعریف چشم‌انداز شركت گاز استان كهگیلویه و بویراحمد است.
استان 713 هزار نفری كهگیلویه و بویراحمد در جنوب ایران قرار دارد.
7531/6110