دكتر محمدرضا شیران روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با ساماندهی توزیع در روزهای آینده كمبود این اقلام دارویی كه بیشتر مربوط به بیماران دیابتی و ام. اس است در داروخانه های استان رفع می شود.
مازندران حدود 280 هزار بیمار دیابتی و چهار هزار بیمار ام. اس شناسایی شده دارد. كمبود برخی اقلام دارویی به خصوص برای دیابتی ها شامل متفورمین 1000، دیابزید 30، گلوكوفاژ وهگزال نگرانی را برای این بیماران در مازندران ایجاد كرد.
** تجویز داروهای داخلی به جای خارجی
دكتر شیران گفت: برخی از اقلام دارویی خارجی به دلیل تحریم تا حدودی نایاب شد كه مشابه داخلی آن با كیفیت برابر در داروخانه ها وجود دارد و بیماران می توانند با مشورت پزشك معالج از این اقلام استفاده كنند.
معاون دارو و غذای دانشگاه علوم پزشكی مازندران اظهار داشت: با وجود تحریم به دلیل تولید اكثر داروهای مورد نیاز در داخل برای تامین دارو مشكل خاصی وجود ندارد.
وی به پزشكان معالج نیز توصیه كرد تا با دوری از ایجاد استرس در بیماران به خاطر كمبود داروهای خارجی، برای ادامه درمان داروهایی داخلی را تجویز كنند.
شیران گفت: به نظر می رسد كه بیماران با مصرف داروهای خارجی بدنشان به آن عادت كرده و تصور می كنند كه داروی مشابه داخلی این تاثیر آنی را ندارد، این در حالی است كه بدن هر فرد پس از چند روز مصرف یك برند خاص دارویی با آن هماهنگ می شود.
این مسوول از داروخانه داران نیز خواست تا داروی مورد نیاز بیماران را بموقع تهیه و در اختیارشان قرار دهند تا مردم احساس كمبود نكنند.
** چگونه داروهای كمیاب را پیدا كنیم
مركز اطلاع رسانی داروها و سموم به بیماران و خانواده های آنها توصیه كرده است در صورت مشاهده كمبود دارو به صورت شبانه روزی با شماره تلفن 1490 (كد 1) تماس بگیرند تا كارشناسان، داروخانهای را كه داروی مورد نیاز در آن موجود است، معرفی و با مراجعه به این داروخانهها داروی خود را تهیه كنند.
بر اساس این گزارش، مردم میتوانند با ارسال یك پیام كوتاه حاوی نام دارو به شماره 20149 از نام دو داروخانه ای كه دارو مورد نیازشان را در اختیار دارد، اطلاع پیدا كنند.
در مازندران 493 داروخانه دایر است.
6982/1654
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۰
ساری- ایرنا- معاون دارو و غذای دانشگاه علوم پزشكی مازندران گفت كه كمبود برخی اقلام دارویی در این استان ناشی از مشكل در توزیع است و كمبود تامین وجود ندارد.