به گزارش ايرنا، يوسف داودي روز سه شنبه در اختتاميه نمايشگاه جهاد كشاورزي آذربايجان شرقي در تبريز با بيان اينكه در طول چهل سال گذشته دستاوردهاي زيادي در عرصه هاي مختلف به ويژه بخش كشاورزي داشته ايم، افزود: با اين حال مشكلاتي هم وجود دارد كه بايد به آنها توجه كرده و رفع كنيم.
وي پيشرفت هاي كشاورزي در كشور و استان آذربايجان شرقي را قابل تحسين توصيف كرد و اظهار داشت: خودكفايي در گندم و نيز توليد محصولات دامي بسيار باارزش است.
نماينده مردم سراب در خانه ملت 95 درصد ذرت، 90 درصد سويا و 50 درصد جو مورد نياز دام را وارداتي اعلام كرد و گفت: امسال براي واردات اين ميزان نهاده 11 هزار ميليارد تومان هزينه شده است.
وي با بيان اينكه طبق برآورد مجلس 154 هزار ميليارد تومان براي واردات محصولات كشاورزي و پروتئين مورد نياز كشور هزينه شده است، افزود: با وجود هزينه كلان از پول نفت براي واردات، هم مردم، هم توليدكنندگان ناراضي اند و مرغداران هم بدهكار شده و ورشكسته هستند.
نماينده مردم سراب در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه سرانه مصرف پروتئين در كشور ما 6 كيلوگرم و در اروپا 40 كيلوگرم است، اظهار داشت: به وزارت جهادكشاورزي توزيع كارت الكترونيكي مخصوص خريد پروتئين براي هر خانوار را پيشنهاد داده ام.
داودي، نظارت كافي بر هزينه كرد ارز دولتي واردات پروتئين را خواستار شد و گفت: ما با اعطاي ارز دولتي، دامداران و توليدكنندگان خارجي را بيشتر تقويت مي كنيم در حالي كه توليدكننده داخلي نيازمند حمايت است.
نماينده مردم بستان آباد در مجلس شوراي اسلامي نيز با بيان اينكه امروز زيرساخت ها براي توسعه استان فراهم است، گفت: امروز بايد علم را در اختيار توليد بگذاريم تا نتايج خوبي به دست آوريم.
محمد وحدتي هلان با بيان اينكه با قالب هاي ذهني گذشته امروز نمي توان موفق شد و بايد ديدگاه هاي خود را تغيير دهيم، افزود: در خيلي از امور بايد قالب ها را بشكنيم و از نظرات دانشگاهيان استفاده كنيم.
6132/3071
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۶
تبريز - ايرنا - عضو كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي گفت: سالانه 14 ميليارد دلار صرف واردات 20 قلم كالاي اساسي از جمله گوشت و پروتئين هزينه مي شود.