تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۹

تهران - ايرنا - برخي از گروه هاي موسيقي شركت كننده در سي و چهارمين جشنواره موسيقي فجر ازجمله « آنسامبل آتلاس»، « كوارتت محمد آزمند» و گروه هاي « همايون پرنيا»، «ابد» و «روشنا» با نگاهي تجربي بروي صحنه خواهند رفت.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگي ايرنا، همزمان با آغاز سي و چهارمين جشنواره موسيقي فجر شاهد حضور گروه هاي مختلف موسيقي هنرمندان داخلي و خارجي بروي صحنه اجراي اين رويداد خواهيم بود.

**« آتلاس» يوناني و الهامات ايراني

گروه آنسامبل آتلاس از كشور دانمارك قصد دارد با حضور در سي و چهارمين جشنواره موسيقي فجر قطعاتي از آهنگسازان ايراني و دانماركي را اجرا خواهند كند.
«يِسپا لوتسهوفت» سرپرست گروه آنسامبل آتلاس درباره اجراي اين گروه جشنواره موسيقي فجر اجرا شود گفت:« يكي از مهمترين قطعاتي كه در جشنواره امسال اجرا خواهيم كرد، قطعه اي از «كارل نيلسن» خواهد بود. اين آهنگساز قطعه‌اي ساخته كه ايده آن را از ميدان نقش جهان اصفهان گرفته است. براي اين قطعه، يك آهنگساز دانماركي تنظيمي نوشته و قرار است گروه 6 نفره ما به همراه سه نوازنده زن ايراني آن را در جشنواره اجرا كند. وي ادامه داد:«بهاره صفايي»، «آسو كوهزادي» و «نازنين احمدزاده» سه نوازنده از ايران هستند كه در اجراي اين قطعه ما را همراهي مي‌كنند. اين قطعه حدود صد سال پيش نوشته شده و براي خود ما هم جالب است كه يك آهنگساز دانماركي از صد سال پيش نگاه منحصر به فردي به ايران داشته و اين قطعه را نوشته است. من فكر ميكنم اجراي اين قطعه يكي از مهمترين اتفاقات جشنواره باشد.»
وي افزود:« يكسال پيش من براي معرفي آلبوم امير مهيار تفرشي پور به ايران آمدم و عاشق ايران شدم. بعد از آن يك همكاري كاري در حوزه موسيقي با امير انجام داديم كه نتيجه آن اجراي چند كار از امير مهيار تفرشي پور در كپنهاگ بود. بعد از اين موضوع به دعوت او به ايران آمدم و دوست داشتم تا اجرايي در ايران داشته باشم.»

** جدايي هنر از سياست

«لوتسهوفت» با تاكيد بر اينكه سياست كاملا جدا از هنر و موسيقي است، درباره ديدگاهش نسبت به مردم ايران و موسيقي ايراني گفت:«براي ما مهم اين است كه يك ارتباط بين موسيقي غرب و شرق ايجاد كنيم. ما ميخواهيم با انسان‌هاي خوب ارتباط برقرار كنيم و موسيقي اين امكان را به ما مي‌دهد كه به بهترين شكل با انسان‌ها ارتباط داشته باشيم.»
وي افزود:«موسيقي ايراني براي ما موسيقي جديد و ناشناسي است. موسيقيدان‌هاي ما دوست دارند آهنگسازاي ايراني را ببينند و درباره آن حرف بزنند. ما دوست داريم آثاري كه اينجا اجرا ميكنيم را در دانمارك هم اجرا كنيم چرا كه مخاطب ما هم دنبال آثار جديد است و بدون شك از اين موضوع استقبال ميكند.»
اين گروه قرار است شامگاه 25 بهمن در تالار وحدت، قطعاتي از« شاهين فرهت»، «هرمز فرهت»، «اميرمهيار تفرشي پور»، «فرانسيس پولانك» و «كارل نيلسن» را اجرا كنند.

** فصل مشترك موسيقي «jazz» و موسيقي ايراني

يكي ديگر از گروه هاي شركت كننده در جشنواره موسيقي فجر كوارتت «محمد آزمند» است. به گفته «وفا مصباحي»، نوازنده ني اين گروه : « گروه ما كه با محوريت موسيقي تلفيقي فعاليت مي‌كند، در جشنواره موسيقي فجر با كشف نقاط مشترك موسيقي جاز و موسيقي ايراني، قطعاتي را براي مخاطبان اجرا خواهد كرد كه اميدواريم مخاطبان آن را دوست داشته باشند.»
به گزارش خبرنگار موسيقي ايرنا، در اين آنسامبل از سازهاي پركاشن، گيتار جز، گيتار بيس و ني بهره گيري شده است و اين گروه قرار است رپرتواري شامل هشت قطعه، اعم از قطعات تمرين شده و همچنين قطعات بداهه را در كنسرت خود اجرا كند.
اين گروه شامگاه26 بهمن در برج آزادي روي صحنه مي رود و اين اجرا، جزو اولين اجراهاي رسمي كوارتت محمد آزمند به حساب مي‌آيد. گفتني است اين گروه، پيش از اين در سالن سوره حوزه هنري نخستين اجراي خود را برگزار كرده بود.

** جشنواره سي و چهارم موسيقي فجر و « اين نيز بگذرد»

گروه «همايون پرنيا» از ديگر گروه هاي موسيقي است كه خود را براي حضور در جشنواره موسيقي فجر آماده كرده است و قرار است با اجراي تصنيفهايي از رهي معيري و هوشنگ ابتهاج روي صحنه برود.
«فاضل جمشيدي» خواننده گروه همايون پرنيا در باره اجراي گروه خود گفت:« اجرايي كه ما براي جشنواره موسيقي فجر در نظر گرفته ايم، قطعاتي در آواز اصفهان خواهد بود. همچنين 4 تصنيف اصلي از اشعار رهي و معيري و هوشنگ ابتهاج انتخاب شده كه در اين برنامه اجرا خواهد شد.
وي ادامه داد:« تصنيفهاي خواب نيلوفر،عشق و بهانه، صد ترانه و هجر غم انگيز در اين كنسرت اجرا خواهد شد. بعد از اجراي تصنيفها، آوازهايي از اشعار مولانا و خيام و محمد علي بهمني را اجرا خواهيم كرد.»
فاضل جمشيدي با بيان اينكه گروه همايون پرنيا اجرايي را در شهرستان نيز خواهد داشت گفت: همين اجرا 28 بهمن در خرم آباد به روي صحنه خواهد رفت. گروه همايون پرنيا 24 بهمن، ساعت 19 در تالار ايوان شمس به روي صحنه خواهد رفت.

**تصويرهاي ذهني «ابد» و اجرايي تجربي

گروه «اُبد»، گروه ديگري است كه قصد دارد با اجراي قطعاتي تجربي در سي و چهارمين جشنواره موسيقي فجر حضور يابد. «حميدرضا كشورپژوه»، نوازنده، آهنگساز و سرپرست اين گروه در باره حضور گروهش در جشنواره سي و چهارم موسيقي فجر گفت:« تفاوت اجراي گروه اُبد در جشنواره موسيقي فجر با ديگر اجراهاي رسمي اين گروه، در تجربي بودن قطعاتي است كه در اين كنسرت خواهيم داشت. در اجراي جشنواره موسيقي فجر با چهار قطعه به نام‌هاي «معلق»، «خيره»، «بلوك» و «بندر» حاضر خواهيم بود و از آنجا كه در اين چهار قطعه رگه‌هايي از موسيقي شرقي نيز وجود دارد، ژانر موسيقي اجرايي گروه اُبد در جشنواره را «جاز تجربي» مي‌دانيم.
وي گفت: بعضي از اعضاي گروه در طول سال‌هاي فعاليت حرفه‌اي «اُبد» تغيير كرده‌اند، اما رويكرد و نگاه گروه همچنان خلق قطعاتي در ژانر موسيقي جاز است. بنابراين در جشنواره موسيقي فجر نيز با همان نگاه اوليه -موسيقي جاز - حضور خواهيم داشت.

** اولويت با جوانان است

اين هنرمند با بيان اينكه برگزاركنندگان جشنواره در اين دوره به آهنگسازان جواني كه اولين بار است در جشنواره موسيقي فجر اجراي موسيقي دارند، فرصت و اولويت اجرا بخشيده‌اند تصريح كرد:«يكي از بهترين اتفاقات در جشنواره امسال موسيقي فجر، گستره وسيع آهنگسازان و تنوع ژانرها و سبك‌هاي مختلف موسيقي است. چنانكه در جشنواره امسال از طيف‌هاي مختلف موسيقي حضور دارند.»
در اين گروه «سياوش كريم» نوازنده گيتار الكتريك «فريد فرزيان‌پور» نوازنده درامز ، «كيارش رادمهر» نوازنده گيتار باس و «حميد رضا كشور پژوه» نوازنده ساكسيفون خواهند بود و قطعات اجرايي در اين كنسرت را آثاري ملهم از تصاوير ذهني آهنگساز اين گروه تشكيل مي دهند. گروه «ابد» در 25 بهمن ساعت 19 در برج آزادي روي صحنه خواهد رفت.

** «روشنا» در ايوان شمس

گروه روشنا گروه موسيقي ديگري است كه قصد دارد با اجراي دو بخش تكنوازي و همنوازي با خوانندگي مظفر شفيعي در سي و چهارمين جشنواره موسيقي فجر حضور يابد.
«حسين اينانلو»، نوازنده اين گروه با اعلام خبر حضور گروه خود در اين دوره از جشنواره موسيقي فجر گفت:« اجراي ما در جشنواره دو بخش خواهد داشت.
او گفت: واقعيت اين است كه در همه اين سالها بخش تكنوازي هميشه براي ما مهم بوده و دوست داشتيم در كنار موسيقي آوازي، به موسيقي سازي هم بپردازيم و براي آن اهميت قائل شويم. به همين دليل در بخش اول تك نوازي تنبك و سه تار در دستگاه نوا را انتخاب كرده ايم و در بخش دوم هم گروه نوازي موسيقي ايراني با آواز «مظفر شفيعي» خواهيم داشت كه هم اعتبار ويژه اي به اجرا مي دهد و هم باعث مي شود كار بهتر ديده شود. گروه روشنا 28 بهمن ساعت 19 در تالار ايوان شمس بروي صحنه خواهد رفت.
سي و‌چهارمين جشنواره موسيقي فجر از 24 تا 29 بهمن همزمان با تهران در سراسر كشور برگزار و در30 بهمن با مراسمي ويژه به كار خود پايان خواهد داد.
فراهنگ ** 9494 ** 1355 **