تهران – ايرنا - محققان دانشگاه اكستر در انگليس دريافتند آلودگي نوري بخش عمده اي از زيستگاه هاي مهم حيات وحش زمين را تحت تاثير قرار مي دهد.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري اسوشيتدپرس، بر اساس اين تحقيقات، پرتوهاي نور مورد استفاده انسان در شهرها و جوامع، پس از شكست و انعكاس در اتمسفر مسافت هاي طولاني را طي كرده و به زيستگاه هاي دوردست حيات وحش مي رسد.
اين نوع نور كه به عنوان روشنايي آسمان شب (skyglow) شناخته مي شود، دو سوم از زيستگاه هاي كليدي حيات وحش در سطح زمين را تحت تاثير قرار مي دهد و حدود نيمي از گونه هاي ساكن اين زيستگاه ها شب ها را زير آسمان روشن به سر مي برند.
مطالعات قبلي نيز نشان مي دهد كه آلودگي نوري موجب تغيير رفتار گونه هاي مختلف و تمام زيست بوم مي شود.
نتايج تحقيقات اخير از آن جهت مهم است كه مي دانيم بسياري از گونه ها حتي نسبت به كوچكترين تغييرات در نور شب حساس هستند. نور شب ميكروب ها، گياهان و بسياري از گروه هاي جانوري از جمله سخت پوستان، حشرات، ماهيان، دوزيستان، خزندگان، پرندگان و پستانداران را تحت تاثير قرار مي دهد.
آلودگي نوري زمانبندي باز شدن برگ و گل گياهان را بر هم مي زند. در مناطقي كه آلودگي نوري وجود دارد، معمولا پرندگان زودتر از موعد شروع به آواز خواندن مي كنند. همچنين نور به گونه اي موجب تغيير رفتار ميكروب ها مي شود كه مي تواند بر چرخه كربن و ساير تركيبات ارگانيك اثرگذار باشد.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Animal Conservation منتشر شده است.
علمي (6)**9259