به گزارش ايرنا «جواد آقازاده» شامگاه سه شنبه در حاشيه نمايشگاه دستاوردهاي چهل سالگي انقلاب اسلامي در اروميه افزود: در پنج سال گذشته 533 مركز جامع سلامت شهري و روستايي و پايگاه بهداشتي شهري و روستايي هدفگذاري و راه اندازي شد.
وي با بيان اينكه 600 هزار نفر در اين دوره از افراد ساكن در حاشيه شهرها تحت پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشكي آذربايجانغربي قرار گرفتهاند، اضافه كرد: همه روستاهاي استان تحت پوشش مراكز جامع سلامت روستايي و مراكز جامع شهري قرار دارد.
وي گفت: بيماريهاي مانند فلج اطفال، تيفوئيد و سرخك پس از پيروزي انقلاب اسلامي ريشهكن و بيماريهايي مانند تب مالت در استان مهار شد.
آقازاده با اشاره به اينكه چندي پيش دستور ايجاد آمبولانس هوايي در آذربايجانغربي توسط وزير بهداشت صادر شد، اظهار داشت: اين موضوع انتقال بيماران را تسهيل مي كند و مرگ و مير مادران را با توجه به وجود قابليتهاي بيمارستان تخصصي زنان كاهش مي دهد.
وي به توسعه آموزشي و پژوهشي دانشگاه نيز اشاره كرد و گفت: چهار هزار و 500 دانشجو در رشتههاي مختلف در دانشكده هاي پزشكي، داروسازي، پرستاري، پيراپزشكي و دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي استان در حال تحصيل هستند.
وي با بيان اينكه در سطح استان 12 رشته تخصصي پزشكي وجود دارد، گفت: اين دانشگاه در 2 رشته فوق تخصصي پيوند كليه و بيهوشي قلب پذيراي دانشجويان است.
وي اضافه كرد: اين استان قطب پيوند كليه در منطقه شمالغرب بوده و 2 هزار و 800 پيوند در اين استان تاكنون انجام شده كه بيانگر پيشرفت استان در بخش هاي آموزش و پژوهش است.
وي بيان كرد: با رشد جمعيت استان در آينده ساكنان اين منطقه نياز به بيمارستان هاي تخصصي مختلفي خواهند داشت و براي امر نيز برنامه ريزي شده است.
وي با بيان اينكه بيمارستانهاي مختلفي در سطح استان پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايجاد شد، افزود: در اين راستا آزمايشگاه رفرنس با 6 هزار مترمربع و كلينيك تدبير در اروميه احداث شده، بيمارستان آيتالله طالقاني توسعه پيدا كرده و بيمارستان تخصصي زنان با 300 تخت بيمارستاني در اروميه در دست ساخت است.
وي جذب منابع مالي را مهمترين عامل در اتمام طرح هاي سلامت بيان كرد و افزود: تلاش مي شود بيمارستان آيت الله خويي در شمال استان طي هفته سلامت به بهره برداري برسد ولي وضعيت فعلي اقتصادي موجب كندي روند احداث طرح ها شده است.
رييس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني آذربايجان غربي با بيان اينكه امسال 200 تخت به مجموع تخت هاي نقده افزوده شد، بيان كرد: بيمارستان مهاباد پس از پيروزي انقلاب احداث و بيمارستان 370 تختخوابي جديد در اين شهرستان كلنگ زني شد.
وي ادامه داد: در بوكان هم 100 تخت به مجموع تخت هاي بيمارستاني افزوده شد و بيمارستان جديدي در قالب فاز توسعه با 200 تخت در اين شهرستان در دست احداث است.
وي با بيان اينكه در مياندوآب بيمارستان جديدي احداث مي شود، گفت: در پيرانشهر بيمارستان جديد 167 تختخوابي در حال احداث مي باشد.
آقازاده افزود: شاخص تخت بيمارستاني در استان كه يك تخت به ازاي هر هزار نفر بود هم اكنون به 1.4 به ازاي هر هزار نفر رسيده و آذربايجان غربي هم اكنون در شاخص تخت بيمارستاني 0.1 (يك دهم) از ميانگين كشوري عقب است.
به گزارش ايرنا امسال چهلمين سالگرد پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي است و در اين مدت شاخصه هاي مختلف در كشور و آذربايجان غربي رشد جهشي داشت.
7125/3072
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۱
اروميه - ايرنا - رييس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني آذربايجان غربي گفت: اين استان در نتيجه اجراي طرح هاي سلامت از نظر جايگاه بهداشتي و شاخص هاي سلامت در دولت دوازدهم از رتبه 29 به رتبه هفتم ارتقا يافت.