تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۴

تهران - ايرنا - هجدهمين جشنواره فيلم‌هاي ايران با عنوان مروري بر 40 سال سينماي جمهوري اسلامي در محل موزه سينمايي يوگسلوونسكا كينوتكا كشور صربستان آغاز شد.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار فرهنگي ايرنا از بنياد سينمايي فارابي، به همت رايزني فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در بلگراد، و با همكاري اداره كل همكاري‌هاي فرهنگي و امور ايرانيان خارج از كشور و بنياد سينمايي فارابي هجدهمين جشنواره فيلم‌هاي ايران در محل موزه سينمايي يوگسلوونسكا كينوتكا با سخنراني حسين ملاعبداللهي، سفيركشورمان، گشايش يافت.
در مراسم افتتاحيه اين رويداد فرهنگي- هنري كه با حضور تعدادي از سفراي مقيم، مقامات فرهنگي، هنرمندان و جمع كثيري از شهروندان صرب برگزار شد، «ماريان وويووچ»، مدير موزه و رئيس برنامه‌هاي سينمايي كينوتكا، با قدرداني از رايزني فرهنگي كشورمان براي برگزاري اين جشنواره اظهار داشت: وقتي هجده سال پيش ايده برپايي جشنواره فيلم‌هاي ايراني مطرح شد، حتي خوشبين‌ترين افراد نيز تصور نمي‌كردند كه اين رويداد هرسال با استقبال بيشتري مواجه شود و امسال كه اين جشنواره به سن بلوغ يعني هجده سالگي رسيده است، بسيار مفتخريم كه هفته فيلم‌هاي ايراني يكي از برنامه‌هاي ثابت موزه سينمايي «كينوتكا» است و بر اعتبار كار ما افزوده است.
حسين ملاعبداللهي سفير كشورمان ضمن قدرداني از مسئولان موزه سينمايي «كينوتكا» براي همكاري صميمانه در برگزاري اين رويداد فرهنگي اظهار داشت: استمرار هجده ساله جشنواره فيلم‌هاي ايراني در بلگراد و استقبال گرم شهروندان صرب بيانگر آن است كه اين جشنواره جايگاه قابل توجهي در جامعه هنري صربستان و علاقمندان به سينماي ايران يافته است.
وي در ادامه با موضوع تاريخچه سينماي ايران به سخنراني پرداخت و با اشاره به دوره‌هاي گوناگون رشد و شكوفايي سينماي ايران گفت: «سينماي پيش از انقلاب اسلامي در فرم و محتوي سعي در تقليد از سينماي هاليوود و باليوود داشت و از اين رو، ژانري به نام فيلم فارسي شكل گرفت كه هدفي جز سرگرمي مخاطب عام نداشت و از فرط تكرار به ابتذال كشيده شده بود.
وي افزود: در دوران پس از انقلاب، جريان موج نوي سينماي ايران كه از دهه پنجاه شروع شده بود، به تدريج رشد كرد و با ورود فيلمسازاني از جمله عباس كيارستمي، علي حاتمي، داريوش مهرجويي، خسرو سينايي و... تغييرات اساسي در فرم و محتواي فيلم‌هاي ايراني به وجود آمد و سينماي ايران به تدريج محصولات خود را در جشنواره‌هاي بين‌المللي عرضه كرد و مورد تحسين منتقدان جهاني قرار گرفت.
سفير كشورمان در ادامه با ارايه برخي از نمونه‌ها به استمرار سير تحول و رشد سينماي ايران اشاره كرد و افزود: كارگردانان و فيلمسازان ايراني با ارايه آثار ارزشمندي كه محصول خلاقيت، ايده‌پردازي و نيز نگاه ويژه آنها به موضوعات انساني و اخلاقي است، در سال‌هاي اخير سينماي ايران را به جايگاه قابل اعتنايي رسانده‌اند به طوري كه امروزه در بسياري از جشنواره‌هاي مهم بين‌المللي جوايز ارزشمندي را كسب مي‌كند.
در ادامه اين مراسم، كليپي با عنوان «سينماي ايران پس از انقلاب» پخش شد و فيلم «فصل نرگس» به كارگرداني نگار آذربايجاني به نمايش درآمد.
در هفته فيلم ايران در بلگراد، 13 فيلم به نمايش درآمد كه سه فيلم «خيلي دور خيلي نزديك»، «ليلي با من است» و «من ترانه 15 سال دارم» به پخش كنندگي بنياد سينمايي فارابي در اين رويداد فرهنگي حضور داشتند.
هفته فيلم جمهوري اسلامي ايران از 15 تا 21 بهمن در محل سالن سينمايي «كينوتكا» در بلگراد پايتخت صربستان برگزار شد.
فراهنگ ** 9246 ** 1355 **