مشهد- ايرنا- مدير عامل منطقه ويژه اقتصادي دوغارون گفت: تاكنون 35 درصد از ظرفيت هاي اقتصادي اين منطقه مورد بهره برداري سرمايه گذاران قرار گرفته و 65 درصد آن خالي است.

فرامرز سلطاني روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين منطقه در سال 1387 راه اندازي شده و در 230 كيلومتري شرق مشهد، در نقطه صفر مرزي بين ايران و افغانستان و در 120 كيلومتري شهر باستاني هرات قرار گرفته است.
وي اظهار داشت: در اين منطقه ظرفيت هاي بالقوه اي براي جذب سرمايه گذاري بويژه در حوزه صنعت و خدمات صادراتي وجود دارد.
وي گفت: مساحت كل اراضي در اختيار منطقه ويژه اقتصادي دوغارون كه به تصويب هيات وزيران نيز رسيده، هشت هزار و 700 هكتار است كه مرحله اول بهره برداري از اين اراضي در قالب 50 هكتار اجرا شده است.
سلطاني افزود: در مرحله نخست بهره برداري از منطقه ويژه اقتصادي دوغارون، زيرساخت هاي مطلوبي بويژه در حوزه ارائه خدمات صادراتي به افغانستان ايجاد شده كه صادرات كالا به افغانستان از اين منطقه سالانه حدود سه ميليارد دلار است.
وي اظهار داشت: هدف از ايجاد زيرساخت ها در فاز نخست بهره برداري از اين منطقه، صادرات كالا از ايران به مقصد افغانستان با حداقل هزينه و ارسال ارزان به بازار مصرف است.
وي گفت: همچنين تاسيسات مربوط به انجام عمليات 'ترانس شيپ منت' در خطوط ريلي در مرحله نخست بهره برداري از منطقه ويژه دوغارون ايجاد شده تا حداكثر استفاده از امكانات حمل و نقل داخلي ايران و افغانستان انجام شود.
سلطاني افزود: كالاهايي كه از استان هاي مختلف كشور از طريق مرز دوغارون به مقصد افغانستان حمل مي شود، بوسيله كاميون هاي داخلي بدون نياز به ويزا و كاپوتاژ خودرو وارد محدوده 50 هكتاري منطقه ويژه دوغارون شده و از آن سو بار كاميون توسط ناوگان داخلي افغانستان تخليه و بارگيري مي شود.
وي ادامه داد: هم اينك مرحله دوم منطقه ويژه اقتصادي دوغارون در زميني به مساحت 100 هكتار آماده بهره برداري و سرمايه گذاري 20 هزار ميليارد ريالي است.
وي گفت: سرمايه گذاران افغانستاني، شركت هاي اقتصادي مشترك ايراني و افغانستاني و همچنين برخي سرمايه گذاران تايبادي براي سرمايه گذاري در مرحله دوم بهره برداري از اين منطقه اعلام آمادگي كرده اند.
سلطاني با اشاره به ايجاد فرصت شغلي براي 2 هزار و 500 نفر در مرحله نخست بهره برداري از منطقه ويژه اقتصادي دوغارون، اظهار اميدواري كرد با اجراي كامل مرحله دوم بهره برداري از اين منطقه دو برابر اين رقم، اشتغال ايجاد شود.
وي بيان كرد: در مرحله دوم بهره برداري منطقه ويژه اقتصادي دوغارون، ايجاد صنايع تبديلي و ايجاد پالايشگاه ها مدنظر است و در اين راستا تلاش مي شود مواد خام پتروشيمي از داخل كشور و محصولات كشاورزي از افغانستان به اين منطقه وارد و در حوزه هاي صنعتي مورد بهره برداري قرار گيرد.
وي با اشاره به مدل مثلث توسعه اقتصادي استاندار خراسان رضوي گفت: اخيرا با مبادله تفاهم ‌نامه اي بين منطقه ويژه اقتصادي دوغارون و استانداري، اين منطقه معين اقتصاد مقاومتي منطقه هشتم خراسان رضوي در شهرستان تايباد شده است.
مدير عامل منطقه ويژه اقتصادي دوغارون افزود: با امضاي اين تفاهم نامه توسط امام جمعه، رئيس اداره دادگستري و فرماندار تايباد، تفاهم نامه از پشتوانه كامل برخوردار شده است.
وي اظهار داشت: اين تفاهم نامه در راستاي پياده سازي سياست هاي اقتصاد مقاومتي به معناي واقعي در شهرستان تايباد است لذا با استفاده از نظرات كارشناسي بخش خصوصي و مردم تايباد تلاش خواهيم كرد اهدافي كه استاندار خراسان رضوي براي مثلث توسعه اقتصادي تعريف كرده است را محقق سازيم.
7489 / 6053