به گزارش ایرنا، دمیتری مدودف روز پنجشنبه به عنوان سخنران اصلی همایش بین المللی اقتصادی روسیه در سوچی، اظهار داشت: اقتصاد روسیه همچنان با عوامل نامطلوبی از جمله افزایش حمایت گرایی، تغییرات شدید در قیمت نفت و تهدید دائمی برای گسترش تحریم های ضد روسی مواجه است.
گفتنی است، آمریكا اوایل تابستان امسال تعرفه 25 درصدی برای محصولات فولاد و تعرفه 10 درصدی برای محصولات آلومینیوم وارداتی به این كشور وضع كرد كه شامل حال چندین كشور از جمله روسیه، هند، چین، كانادا و كشورهای عضو اتحادیه اروپا شد.
بنظر می رسد منظور از حمایت گرایی كه مدودف از آن سخن گفته است، اقدامات آمریكا در این حوزه باشد.
مسكو نیز تابستان امسال در پاسخ به وضع تعرفه هایی از سوی آمریكا بر فولاد و آلومینیوم صادراتی روسیه، برای برخی محصولات وارداتی از این كشور تعرفه جدید وضع كرد.
قیمت نفت نیز دیگر ابر چالش اقتصادی بزرگترین كشور جهان است كه وابستگی فراوانی به تولید و صادرات نفت و گاز دارد.
روس ها معتقدند كه ثبات قیمت انرژی بهترین وضعیت را پیش روی اقتصاد این كشور قرار می دهد و افزایش و كاهش قیمت های جهانی در حوزه انرژی، اقتصاد این كشور را هم با چالش مواجه می كند.
در یك سال گذشته نفت بارها با نوسان قیمت مواجه شده است.
تحریم ها دیگر ابر چالش اقتصادی روسیه است به طوری كه آمریكا از سال 2012 تاكنون بیش از 65 بسته تحریمی علیه روسیه به دلیل اختلاف ها در اوكراین و سوریه و اتهام دخالت در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریكا وضع كرده است.
در كنار تحریم های آمریكا باید به تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه نیز اشاره كرد كه باعث شد این اتحادیه كه بازار بزرگ خود در روسیه را از دست بدهد.
روس ها معتقدند پیروی بی چون و چرای برخی كشورهای اروپایی از آمریكا در اعمال تحریم ها باعث شده است كه در نهایت اتحادیه اروپا به بزرگترین متضرر در كاهش سطح روابط اقتصادی با مسكو تبدیل شود چرا كه میزان تجارت مسكو و واشنگتن در مقابل اروپا رقم ناچیزی بود كه با وجود تحریم ها هم تغییر چندانی نكرد.
یادآور می شود كه كمتر از دو ماه پیش «آلكسی كودرین» رئیس دیوان محاسبات روسیه ضمن اینكه خواستار متوقف شدن تحریم های ضد روسی با همكاری غرب شد، اعلام كرد: اقتصاد روسیه در حفره ركود گرفتار شده و این وضعیت از سالها پیش ادامه دارد.
به گفته وی، رشد اقتصاد روسیه در 10 سال اخیر در سطح یك درصد بوده و این به معنی ركود طولانی مدت است.
می توان گفت روسیه پس از پایان جنگ دوم جهانی چنین ركود اقتصادی طولانی را (در شوروی و روسیه) نداشته است كه 10 سال پیاپی رشد اقتصادی این كشور یك درصد باشد.
اروپام ** 1346 **
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۲
مسكو - ایرنا - نخست وزیر روسیه اعلام كرد كه اقتصاد كشورش به عوامل نامطلوب خارجی به اشكال گوناگون پاسخ مناسب خواهد داد تا رشد اقتصادی این كشور ادامه یابد.