گرگان - ايرنا - به اعتقاد عضو شوراي مركزي حزب كارگزاران سازندگي و رييس خانه احزاب گلستان؛ فقدان شخصيت هاي محوري و با نفوذ گلستاني در مناصب حساس كشور يك چالش و از موانع مهم در رفع نيازها و كمبودهاي استان براي توسعه پايدار است.

محمد مهدي بهزاديان با حضور در خبرگزاري جمهوري اسلامي مركز گلستان اظهار داشت: معدود افراد گلستاني حاضر در برخي پُست هاي كشوري تاكنون در حل مشكلات استان نقش آفريني نكرده يا اثرگذار نبوده اند.
وي بيان داشت: بررسي شرايط برخي استان هاي كشور نشان مي دهد بهره مندي آنها از نيروهاي بانفوذ همراه با حس تعلق فراوان به زادگاه خود موجب سرازير شدن اعتبارات و امتيازات و در نتيجه جهش چشمگير در روند توسعه آن مناطق بوده است.
بهزاديان افزود: چهره هاي گلستاني داراي مسووليت كشوري به دلايل گوناگون از جمله مطالبه نشدن خواسته ها از طرف مديران استان يا تمايلات شخصي خودشان تاثيري در پيشرفت استان نداشته و فقط نظاره گر جريانات و اتفاقات بوده و هستند.
وي اظهار كرد: نمايندگان استان گلستان در مجلس شوراي اسلامي هم كمكي به حل اين مشكل نكرده و با وجود نزديكي برخي از آن ها به دولت حركت مثبتي براي استفاده از نخبگان گلستاني در مسووليت هاي مهم مشاهده نشده است.
وي گفت: در ساختار سنتي و ديوانسالار كنوني ايران كه نزديكي به منابع قدرت ضامن پيشرفت محسوب مي شود گلستان بدون اين پتانسيل راه سختي براي حركت در مسير توسعه پايدار خواهد داشت.
بهزاديان ادامه داد: جاي خالي مديران اهل گلستان در مناصب كشوري موجب شده كادر سازي و تربيت نيروهاي توانمند براي در اختيار گرفتن مسووليت هاي حساس در دستور كار احزاب استان قرار گيرد تا اين ضعف مشهود با بهره مندي از توان جوانان منطقه برطرف شود.
رييس خانه احزاب گلستان گفت: يكي از مزيت هاي احزاب فعال در استان بهره مندي از نفرات تحصيلكرده، متخصص و داراي ايده هاي قابل اجرا در بخش هاي گوناگون است كه مي تواند ضامن پيشرفت منطقه شود.
بهزاديان بيان كرد: به جز فعاليت هاي سياسي، احزاب گلستان به واسطه حضور نفرات نخبه رشته هاي گوناگون به فكر تدوين برنامه هاي قابل اجرا در مسير توسعه استان افتاده اند و مي كوشند با شناسايي دقيق ظرفيت هاي هر منطقه از آن براي رفع كمبودها استفاده كنند.
رييس خانه احزاب گلستان اظهار داشت: يكي از دلايل قدرت بالاي لابي گري و تاثيرگذاري ارتباطات به جاي ضابطه و قانون در كشور فعال نبودن احزاب و نقش آفريني اندك آنها در نظام مديريتي كشور است.
بهزاديان افزود: حركت در مسير توسعه به جز گذر از حلقه احزاب و تقويت آن در جامعه ممكن نيست و نمي توان با رويه كنوني اميد چنداني به برطرف شدن ريشه اي مشكلات داشت.
وي گفت: گلستان يكي از استان هاي داراي قابليت بالا براي فعاليت گروههاي سياسي است كه بايد با جذب حداكثري جريانات مختلف فكري در خانه احزاب از ظرفيت آن ها براي توسعه استان استفاده كنيم.
رييس خانه احزاب گلستان افزود: اكنون 18 حزب اصلاح طلب، 16 حزب اصولگرا و 5 حزب مستقل عضو خانه احزاب استان هستند اما همچنان برخي گروهها و تشكل هاي قديمي با سابقه طولاني بدون مجوز در حال فعاليت هستند.
بهزاديان ادامه داد: يكي از اشكالات وارده به فعاليت احزاب در گلستان نقش آفريني كم آنها در بيان مشكلات، كمبودها و نارسايي هاي جامعه و انتقال آن به مسوولان براي چاره انديشي است كه مي تواند به كاهش اعتماد عمومي و محدود شدن فعاليت احزاب در هنگامه انتخابات منجر شود.
وي بر لزوم دخالت بيشتر احزاب گلستان در فرايند تصميم سازي و نقش آفريني تاكيد كرد و گفت: تلاش براي گرد آوردن افراد با تخصص هاي گوناگون و استفاده از دانش آنها در تدوين برنامه هاي قابل اجرا مي تواند گروه هاي سياسي را به نمادي از خردورزي، عقلانيت، دوري گزيني از حاشيه و اهتمام به رشد و توسعه استان تبديل كند.
بهزاديان همچنين گفت: استان گلستان موضوعات مهم و بنيادي مانند طرح گردشگري جزيره آشوراده و كارخانه پتروشيمي دارد كه مطالبه گري احزاب از مسوولان براي تعيين تكليف اجرا و يا دلايل توقف آنها مي تواند به بهبود جايگاه گروههاي سياسي در جامعه كمك كند.
وي افزود: احزاب براي كمك به حل مشكلات گلستان علاوه بر صدور بيانيه و ديدگاه، راهكارهاي پيشنهادي مبتني بر نگاه كارشناسي را هم به مسوولان ارايه كرده اند كه برخي از آن ها توسط مديران پذيرش و به مرحله اجرا رسيده است.
بهزاديان اضافه كرد: يكي از طرح هاي ارايه شده احزاب گلستان كه مورد توجه استاندار قرار گرفت راه اندازي مجمع توسعه استان با حضور گلستاني هاي داراي سابقه مسووليت كشوري است تا از اين ظرفيت براي كمك به توسعه منطقه استفاده شود.
وي در ادامه به ديدگاه سياسيون گلستان در مورد عملكرد مديران از جمله استاندار اشاره كرد و گفت: استاندار و مجموعه مسوولان استان در تلاش براي كمك به حل مشكلات هستند اما مي توانند با جديت و شتاب بيشتري و بهره گرفتن از همه ظرفيت ها نواقص را برطرف كنند.
بهزاديان ادامه داد: باور داريم كه استاندار و مديران گلستان توان حل همه مسايل را ندارند اما مي توانند با تكميل و رفع نواقص چند طرح بزرگ مانند منطقه آزاد تجاري اينچه برون، معضل كارخانه پتروشيمي و راه آهن گرگان - مشهد خدمتي ماندگار از دوران مسووليت خود بر جاي گذارند.
وي رويكرد استانداري گلستان بويژه حوزه سياسي را در بهره گيري از توانمندي فكري سياسيون و تعامل با خانه احزاب استان در مجموع مثبت ارزيابي كرد اما گفت باتوجه به تنوع و تكثر ديدگاههاي سياسي در استان اعم از موافق و مخالف دولت؛ انتظارات بيشتر است.
اين فعال سياسي بيان كرد: سفر اخير رييس جمهوري به گلستان با توجه به زمان باقيمانده تا پايان دولت دوازدهم فرصت مناسبي براي پيگيري وعده ها و به ثمر رساندن طرحها است كه اميدواريم مديران با برنامه ريزي دقيق انتظارات مردم را برآورده و براي تحقق قولهاي هيات دولت تلاش كنند.
بهزاديان با تاكيد بر پرهيز از اختلاف و درگيريهاي بي ثمر سياسي گفت: يكي ديگر از روش هايي كه مي تواند به نقش آفريني بيشتر احزاب گلستان در روند توسعه استان كمك كند يافتن نقاط مشترك، همگرايي و پرهيز از جدال بي فايده سياسي است.
وي اظهار داشت: برخي جدل ها بدون هيچ پشتوانه سياسي و عقيدتي در ميان احزاب شكل گرفته و آن ها را از اجراي رسالت واقعي باز مي دارد كه تلاش مي كنيم در خانه احزاب گلستان اين اشكالات را برطرف كرده و با شناسايي نقاط مشترك فعالان سياسي را به سمت فعاليت در مسير پيشرفت همه جانبه گلستان هدايت كنيم.
3091/2729