مهدی صفاری نیا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا با بیان اینكه، سه اتفاق بزرگ در مجموعه پارك فناوری پردیس رخ داده است كه به لحاظ ملی حائز اهمیت است، افزود: نخست آنكه در پارك پردیس بیش از 7 مجموعه وجود دارد كه سرمایه گذاری خارجی در آن اتفاق افتاده است كه این هم از جنس سرمایه گذار هم از جنس دانش فنی و هم از جنس توسعه بازار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد:این مجموعه ها در حوزه دارو، تجهیزات پزشكی وIT فعال هستند و محصولات خود را به 20 كشور دنیا از جمله ایتالیا، كره جنوبی، فرانسه و اسپانیا صادر می كنند كه این در حوزه فناوری كشور اتفاق نادری است.
**اشتغال 4500 نفر در 205 شركت مستقر در پارك فناوری پردیس
رئیس پارك فناوری پردیس با اشاره به اینكه، در حال حاضر نزدیك 4500 نفر متخصص در 205 شركت مستقر در پارك فناوری پردیس مشغول به كار هستند، تصریح كرد: ارزش صادراتی محصولات دانش بنیان پارك پردیس در حال حاضر به 200 میلیون دلار رسیده اما هدف گذاری ما بسیار بزرگتر از این رقم است.
صفاری نیاز در ادامه با اشاره به تعداد محصولات دانش بنیان صادر شده است از سوی پارك فناوری پردیس تصریح كرد: طبق آخرین آمار از سوی واحدهای مستقر در این پارك تعداد 40 محصول دانش بنیان به 20 كشور دنیا صادر می شود.
وی همچنین خاطرنشان كرد:سال 1396 فروش شركت های دانش بنیان مستقر در پارك فناوری پردیس 62 هزار میلیارد ریال بوده است كه نه تنها در ایران بلكه در كشورهای منطقه این عدد قابل توجه است.
صفاری نیا با بیان اینكه، سال 1396 تعداد 258 عضو جدید به خانواده پارك فناوری پردیس اضافه شده است افزود: این تعداد شامل 40 كارگزار در مركز توسعه كسب و كار فناوری، 25 شتاب دهنده در مركز شتاب دهی نوآوری، 50 شركت در مركز رشد فناوری نخبگان، 47 شركت در بخش استیجاری پارك و 96 شركت در بخش تملیكی پارك است.
به گفته رئیس پارك فناوری پردیس در حال حاضر 205 مجموعه در این پارك مستقر هستند كه شامل 106 شركت مستقر، 55 مركز رشد و 44 شركتهای توسعه كسب وكار می باشد.
**جذب 20 متخصص و سرمایه گذار ایرانی غیرمقیم در پارك فناوری پردیس
رئیس پارك فناوری پردیس در ادامه اظهاركرد: اتفاق دوم در این مجموعه آن است كه ما در راستای برنامه جذب نخبگان توانسته ایم در طول دو سال گذشته 20 متخصص ایرانی غیرمقیم علاقمند به كارآفرینی را در پارك با راه اندازی استارتاپ جذب و مستقر كنیم.
وی تاكید كرد: البته این كار ارزشمند در فضای ملتهب سیاسی كه كشورمان در عرصه بین الملل با آن روبرو است انجام شده و مجموعه مدیریتی علم و فناوری در كشور آنقدر توانسته در كشور جذابیت تسهیلات و جذابیت ایجاد كند كه متخصصان ایرانی خارج از كشو رحاضر به بازگشت و سرمایه گذاری و راه اندازی شركت در كشورمان شوند.
رئیس پارك فناوری پردیس همچنین اظهاركرد: البته روند جذب نخبگان و سرمایه گذاران غیر مقیم در حال حاضر با سرعت بیشتری نسبت به قبل در حال پیگیری است.
**برنامه پارك فناوری پردیس برای جذب غول های فناوری دنیا
صفاری نیا در ادامه با اشاره به اینكه حجم زیادی از واحدهای مستقر در پارك فناوری پردیس را مجموعه های حوزه آی تی و بیوتكنولوژی تشكیل داده اند، اتفاق سوم در مجموعه پارك فناوری پردیس را تهیه یك برنامه و ارائه به هیئت امناء پارك فناوری پردیس به منظور جذب غول های فناوری دنیا در این مجموعه علمی فناوری عنوان كرد.
وی معتقد است:حضور غول های فناوری در پارك فناوری پردیس باعث رونق و توسعه فناوری در منطقه و جذب استارتاپ ها و نیروهای تحصیلكرده كشورمان خواهد شد، چراكه بسیاری از نیروهای نخبه تحصیلكرده علاقمند به كار در شركت هایی هستند كه دارای تجربه فنی، اعتبار جهانی و در ابعاد بین المللی كار می كنند.
رئیس پارك فناوری پردیس ادامه داد:اگر این ظرفیت ها را در كشورمان ایجاد كنیم علاقه جوانان نخبه به خروج از كشور بسیار كاهش خواهد یافت، همانطور كه در حال حاضر بیش از 4500 نفر تحصیلكرده و متخصص در مجموعه فناوری پردیس مشغول به كار هستند.
وی در ادامه، پیگیری برنامه ناحیه نوآوری پردیس را یكی دیگر از تكالیف هیئت امناء مجموعه پارك فناوری پردیس عنوان كرد و اضافه كرد: این برنامه كه حدود دو سال روی آن كار كرده ایم شامل توسعه هزاهكتاری پارك در همان محدوده شهر پردیس است كه فضاهای اختصاصی جدیدی را برای شركت های «های تك» و هلیدینگ های داخلی و خارجی فراهم خواهیم كرد.
پارك فناوری پردیس بهعنوان مهمترین و بزرگترین پارك فناوری كشور با مجوز شورای گسترش آموزش عالی در سال 1384 در زیرمجموعه نهاد ریاستجمهوری و با همكاری تعدادی از دانشگاهها و مراكز علمی - پژوهشی كشور با هدف تجاریسازی دستاوردهای فناوران و ایجاد بستر مناسب برای رشد فناوری و توسعه بازار شركتهای دانشبنیان تاسیس شد.
علمی ** 1836 **1440
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۶
تهران – ایرنا -رئیس پارك فناوری پردیس با اشاره به صادرات 40 محصول دانش بنیان از سوی این مجموعه به 20 كشور دنیا، تصریح كرد: در حال حاضر ارزش صادراتی محصولات دانش بنیان پارك فناوری پردیس به 200 میلیون دلار رسیده است.