تهران - ايرنا -يك شركت داخلي توانست با دريافت تسهيلات از صندوق نوآوري و شكوفايي سيستم اسپكترومتر پرتابل گاما كه در اكتشاف معادن مس، روي، فسفات و طلا كاربرد دارد را بسازد و تا 40 درصد ارزانتر از مشابه خارجي آن، اين محصول را روانه بازار كند.

به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از صندوق نوآوري و شكوفايي، سيد مهدي حميدزاده مديرعامل شركت كنترل فرآيند پاسارگاد درخصوص سيستم اسپكترومتر پرتابل گاما كه با حمايت صندوق نوآوري و شكوفايي ساخته شده است، گفت: مهندسان شركت ما توانسته اند با حمايت صندوق نوآوري و شكوفايي اين سيستم را كه در زمينه اكتشاف معادن و تعيين زون پتاسيك زمين و همچنين پايش محيطي پرتويي كاربرد دارد، توليد كنند.
وي افزود: در ابتدا 25 نمونه از اين دستگاه توليد كرديم اما در حال حاضر به حدود 40 دستگاه رسيده است.
حميدزاده همچنين به ثبت اختراع سيستم اكتشاف و پايش محيطي نيز اشاره و خاطرنشان كرد: اين سيستم در اكتشاف معادن به خصوص مس، روي، فسفات و طلا كاربرد دارد و با توجه به اينكه اين محصول يك دستگاه صنعتي و در عين حال گران‌قيمت است بنا به درخواست و سفارش مشتري ساخته مي‌شود.
وي درخصوص برابري اين دستگاه با انواع مشابه خارجي آن نيز اظهاركرد:قيمت اوليه دستگاه در زمان توليد نسبت به مشابه خارجي بالاتر بود اما در حال حاضر قيمت دستگاه حدود 35 تا 40 درصد نسبت به نمونه خارجي كمتر شده است و از نظر كيفيت نيز خيلي بهتر از نمونه خارجي عمل مي‌كند.
حميدزاده با اشاره به اخذ استاندارد CE (استاندارد اتحاديه اروپا) براي سيستم اسپكترومتر پرتابل گاما از ارديبهشت ماه سال 97، به چشم‌انداز شركت متبوع خود براي ورود اين محصول به بازار جهاني اشاره و عنوان كرد: هدف‌گذاري اوليه ما براي صادرات، كشورهاي همسايه و منطقه هستند كه در سال آينده انجام خواهد شد اما در مورد صادرات به ساير كشورها، پيگير ثبت برند در خارج از كشور هستيم تا از اين طريق اقدام به صادرات كنيم.
مدير عامل شركت كنترل فرآيند پاسارگاد در خصوص ميزان اشتغال‌زايي اين شركت دانش‌بنيان نيز گفت: 15 نفر به صورت مستقيم در شركت مشغول به فعاليت هستند. البته بر اساس سياست‌گذاري اوليه شركت، كارهاي خدماتي مثل رنگ‌كاري و مونتاژ، برون‌سپاري مي‌شود كه از اين طريق نيز حدود 50 نفر مشغول به كار شده‌اند.
وي درباره دريافت تسهيلات از صندوق نوآوري و شكوفايي نيز گفت: ما جز اولين شركت‌هايي بوديم كه از صندوق تسهيلات دريافت كرديم و در پايان تسويه اقساط نيز طبق قولي كه ابتدا داده بودند مبلغي به عنوان خوش‌حسابي به ما برگردانده شد.
حميدزاده در ادامه خاطرنشان كرد: هنگام كه تسهيلات را دريافت كرديم كشور دچار نوسانات ارزي بود؛ به همين دليل، اين تسهيلات خيلي به شركت كمك كرد.
علمي ** 1836 **1440