تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۷

بندرعباس - ايرنا - خدمات دولت هاي دكتر روحاني در استان مهم و حساس هرمزگان كه داراي نقش بسزايي در توسعه كشور دارد قابل قياس با دوره هاي مختلف نيست و به لحاظ اقتصادي بزودي نقش محوري آن در بين استانهاي كشور بيشتر ايفا مي كند.

به گزارش ايرنا هرمزگان به واسطه بهره مندي از ظرفيت ها وامكانات ويژه نقشي مهم و راهبردي در اقتصاد كشور داشته و دارد، اين گفته بارها و بارها از سوي مسوولان ارشد كشور عنوان شده و همواره بر توجه ويژه به اين استان مهم و استراتژيك تاكيد شده است.
اين استان از يك سو در اقتصاد داخلي بويژه در امر صادرات و واردات جايگاه ويژه اي در كشور دارد و از سوي ديگر با تسهيل انتقال كالا به بازار آسياي ميانه، برگ برنده جمهوري اسلامي ايران براي حضور موثر در بازارهاي جهاني است.
هرمزگان به تنگه هرمز از يك سو به آب هاي بين المللي و كشورهاي حوزه خليج فارس و درياي عمان و از سوي ديگر با استان هاي سيستان و بلوچستان، فارس، كرمان و بوشهر همسايه است و بالاترين ظرفيت تبادل مرزي و تجاري در بين استان هاي كشور را به خود اختصاص داده است.
وجود 14 جزيره اقتصادي و سواحل راهبردي، بويژه ساحل مكران در جاسك، دسترسي به شبكه هاي چهار گانه حمل و نقل (هوايي، زميني، ريلي و دريايي)، دسترسي به آبهاي آزاد و دور، داشتن مناطق ويژه اقتصادي و بندرهاي آزاد، پالايشگاه هاي نفت و ميعانات گازي، كارخانه هاي سيمان، آلومينيوم، فولاد، وجود بندر شهيد رجايي و شهيد باهنر، گمرك ها از مزيت هاي مهم هرمزگان است.
اين ظرفيت و توانمندي به همراه بهره مندي از 2 هزار و 237 كيلومتر نوار ساحلي از ظرفيت هاي طلايي هرمزگان است كه مي توان با استفاده از آنها گامي مهم در تحول اقتصادي و توسعه اشتغال در منطقه و كشور برداشت.

**بهره برداري از40 طرح در هرمزگان با حضور رييس جمهوري
رييس جمهوري در سومين سفر خود به استان هرمزگان با هدف ديدار با مردم غرب استان و همچنين بهره برداري از دهها طرح عمراني روز يكشنبه ميهمان هرمزگاني هست.
استاندار هرمزگان دراين زمينه با تشريح خدمات دولت در استان گفت: 40 طرح اقتصادي با اعتبار 60 هزار ميليارد ريال در سفر 2 روزه رييس جمهوري (28 و 29 بهمن ماه جاري) در اين استان به بهره برداري مي رسد.
فريدون همتي افزود: اين طرح ها در حوزه پالايش نفت ستاره خليج فارس، نفت بندرعباس، نيروي دريايي ارتش، راه و شهرسازي، جهاد كشاورزي، آبخيزداري، آموزش و پرورش و نوسازي مدارس است.
وي ضمن تشريح برنامه هاي سفر رييس جمهوري در روزهاي يكشنبه و دوشنبه تصريح كرد: حجت الاسلام و المسلمين حسن روحاني صبح يكشنبه از طريق فرودگاه بندرلنگه وارد هرمزگان مي شود و در ورزشگاه تختي اين شهرستان با مردم غرب هرمزگان ديدار مردمي دارند.
استاندار هرمزگان ياد آور شد: بعد از ظهر يكشنبه نيز مرحله سوم پالايشگاه نفت ستاره خليج فارس و ارتقاي توسعه كميت و كيفيت پالايش نفت بندرعباس بهره برداري مي شود.
وي، شركت در نشست شوراي اداري هرمزگان در يكشنبه شب را از ديگر برنامه هاي سفر رييس جمهوري به اين استان اعلام كرد.
همتي ياد آورشد: روز دوم سفر رييس جمهوري به هرمزگان نيز با بهره برداري از طرح هاي نيروي دريايي و به آب اندازي زير دريايي آغاز مي شود.
وي ادامه داد: همچنين بهره برداري از طرح هاي ويدئو كنفرانسي جهاد كشاورزي و راه و شهرسازي در روز دوشنبه با حضور رييس جمهوري انجام مي شود.

** بيان خدمات عظيم دولت در هرمزگان موجب افزايش اميد در مردم
استاندار هرمزگان درادامه اين گفت و گو اظهار داشت: كارهاي بزرگي توسط دولت يازدهم و دوازدهم در اين استان انجام شده كه بيان آنها موجب افزايش روحيه اميد در بين مردم مي شود.
همتي درگفت وگو با ايرنا اظهار داشت: يكي از كارهاي بزرگ دولت سرعت بخشيدن به كريدور ساحلي جنوب كشور از خوزستان تا سيستان و بلوچستان بوده كه 850 كيلومتر آن در هرمزگان قرار دارد.
وي ادامه داد: 300 كيلومتر ازاين كريدرو در هرمزگان زير بار ترافيك قرار گرفته وهنوز افتتاح رسمي نشده است همچنين 120 كيلومتر در دست احداث است و همچنين 65 كيلومتر آن مانده بود كه هنوز عمليات اجرايي آن آغاز نشده كه با سفر رييس جمهوري آغاز مي شود.
استاندار هرمزگان بيان داشت: از ميناب تا جاسك يك لاين با عنوان جاده اصلي استاندارد با 11 متر عرض آماده شده كه زير بار ترافيك قرار دارد و حدود 6 كيلومتر باقي مانده آن هم در يكي 2 ماه آينده تكميل مي شود و افتتاح اين كريدور از پارسيان تا جاسك براي سفر بعدي رييس جمهوري برنامه ريزي شده است.
همتي بيان داشت: در سال 96 ، يك هزار كيلومتر راه روستايي در هرمزگان آسفالت شده و در سال جاري هم يك هزار كيلومتر ديگر در دستوركار قرار گرفت كه اكنون قسمت بزرگي از اين راه ها آماده شده اند كه در برنامه افتتاح ها قرار نگرفته اند.
وي افزود: سال گذشته تفاهم نامه مشتركي بين استانداري هرمزگان و وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشكي براي احداث 350 خانه بهداشت روستايي منعقد شد كه كه افزون بر نيمي از آنها آماده، بهره برداري اند و يا در مرحله آماده سازي قرار دارند.
وي ابراز داشت: با دستور رييس جمهوري ايجاد نزديك به يك هزار و 700 تخت بيمارستان در استان آغاز شده كه بر اين اساس چند بيمارستان مستقل و چند بيمارستان موجود را گسترش مي دهيم.
استاندار هرمزگان اشاره كرد: اوايل سال 99 به عنوان سال افتتاح بيمارستان هاي بزرگ استان خواهد شد كه براي 10 تا 20 سال آينده دغدغه مردم استان را در حوزه درمان و بيمارستان برطرف خواهد كرد.
همتي تصريح كرد: دولت يازدهم و دوازدهم در زمينه خانه هاي بهداشت و بيمارستان ها به اندازه قبل و بعد از انقلاب در هرمزگان سرمايه گذاري كرده است.
وي اظهار داشت: در حوزه تامين آب شرب روستاها در اين دولت آب شيرين كن ها براي تامين آب روستاها در ساحل خليج فارس و درياي عمان احداث شده كه تا كنون 15 آب شيرين كن افتتاح كرديم و نزديك به 20 آب شيرين كن ديگر هم در دست احداث است.
استاندار هرمزگان خاطر نشان كرد: عمليات اجرايي 2 آبشيرين كن بزرگ شامل آب شيرين كن 100 هزار متر مكعبي بندرعباس و يك ميليون متر مكعبي مشترك استان هاي هرمزگان، كرمان و يزد در اين دولت آغاز شده است.
وي ابراز داشت: مرحله اول آب شيرين كن 100 هزار متر مكعبي بندرعباس مدتي پيش افتتاح شد و آب آن وارد چرخه مصرف شد.
همتي گفت: دولت و وزارت نيرو مجاب شده اند آب شرب مورد نياز بندرعباس از اين آب شيرين كن ها تامين شود و آب سد استقلال براي كشاورزي دشت ميناب استفاده مصرف شود.
وي افزود: آب شرب مورد نياز شهر بستك هم با استفاده از آب شيرين كني كه در چارك احداث مي كنيم تامين خواهد شد.
وي ادامه داد: مشكل فاضلاب بندرعباس هم در حال رفع شدن است و اكنون ميزان آلودگي پساب آن از 100 به زير60 رسيده و پيمانكار با سرعت خوبي در حال كار است.
استاندار هرمزگان افزود: بخشي از اين آب براي فضاي سبز در اختيار شهرداري قرار خواهد گرفت كه سال آينده شهرداري بايد در حوزه گسترش فضاي سبز و زيباسازي شهري تحول خوبي ايجاد كند.
همتي اضافه كرد: انتقال آب سد جگين به بشاگرد كه پروژه بسيار بزرگي است در اين دولت روند اجرايي آن در حال انجام است و اميدي مي رود سال آينده به بهره برداري برسد.
وي خاطر نشان كرد: ساماندهي و آماده سازي زيرساخت هاي گردشگري جزيره هاي استان هرمزگان در حال انجام است.
استاندار هرمزگان گفت: در زمينه آبياري قطره اي هرمزگان رتبه اول كشور را دارد كه بخش عظيمي از آن در اين دولت انجام شده است.
همتي گفت: سد گابريك در اين دولت آغاز شده و جاده دسترسي آن در حال احداث است، همچنين سد سرني كه هم در اين دولت آغاز شده بود و در حال رسيدن به مراحل پاياني است و آبگيري آن تا سه هفته ديگر انجام مي شود.

**بندر شهيد رجايي نگين درخشان ايران در توسعه اقتصاد ملي
توسعه زيرساخت هاي بندري و حركت در مسير اقتصاد دريامحور از جمله مهمترين راهبردهاي دولت است و از همين رو بندرها نقش بسيار مهمي در تحقق اهداف پيش بيني شده دارند.
براساس آمارهاي موجود حدود 90 درصد واردات و 85 درصد صادرات كشور از طريق بندرها انجام مي شود كه اين آمارها نشان دهنده نقش بسزاي حمل و نقل دريايي در توسعه اقتصادي كشور است.
درحقيقت بندرها يكي از اصلي ترين حلقه هاي زنجيره اقتصاد درهر كشوري هستند و توسعه بندرها به عنوان دروازه ارتباطي كشورها از اهميت بالايي برخوردار است.
به بركت پيروزي انقلاب اسلامي و با علم دولت ها مبني بر نقش مهم بندرها در پويايي اقتصاد، روند رشد و توسعه در بندرهاي كشورمان در دو دهه اخير روندي شتابان و رو به جلو بوده است.
براساس اعلام سازمان بنادر و دريانوردي ، پيش از انقلاب تنها 23 تن تخليه و بارگيري از بنادر ايران انجام مي‌شد، اما هم‌اكنون اين ميزان به بيش از 230 ميليون تن افزايش يافته است كه اين آمار خود مويد مطلب بالا مي باشد.

**اشتغالزايي هفت هزار نفر با اجراي مرحله سه توسعه بندر شهيد رجايي
مديركل بنادر و دريانوردي هرمزگان در خصوص مرحله سه توسعه پايانه كانتينري بندر شهيد رجايي به خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اين طرح از محل منابع داخلي سازمان بنادر و دريانوردي و بدون استفاده از بودجه هاي نفتي كشور در دست انجام است.
الله مرداد عفيفي پور تصريح كرد: با پايان اين طرح در بازه زماني 36 ماه ، امكان پهلوگيري همزمان سه كشتي بسيار بزرگ اقيانوس پيماي نسل هفتم جهان با 400 متر طول، 17.5 متر آبخور و 18هزار و 400 كانتينر ظرفيت فراهم مي شود.
عفيفي پور بيان داشت: با بهره برداري كامل از اين طرح براي هفت هزار و 500 نفر به صورت مستقيم و غيرمستقيم اشتغالزايي صورت مي گيرد.
مديركل بنادر و دريانوردي هرمزگان تصريح كرد: با اجراي اين طرح بزرگ دريايي و بندري، گامي مهم براي افزايش سهم ايران در بازار تجارت جهاني و ارتقاي جايگاه بزرگترين بندر كانتينري ايران در ميان 100 بندر برتر دنيا برداشته خواهد شد.
وي خاطرنشان كرد: توجه دولت تدبير و اميد به اهميت توسعه بندر شهيد رجايي به عنوان نقطه آغازين روند پيشرفت بندر شهيد رجايي در بلند مدت در دستور كار سازمان بنادر و دريانوردي قرار گرفته تا اين بندر با احداث 5 حوضچه جديد و احداث 12 هزار متر اسكله در 39 پست در بازه زماني 2030 و در نهايت 2040 ،با ظرفيت بيش از 20 ميليون كانتينر در سال بتواند در منطقه خاورميانه نقش آفريني كند.

**برنامه هاي توسعه اي بندر شهيد رجايي در بلند مدت
مديركل بنادر و دريانوردي هرمزگان بيان داشت: نگاه مبنايي و محوري دولت به صنعت حمل و نقل موجب شده دستاوردهاي كسب شده تنها نقطه آغاز روند صعودي جايگاه بندر شهيد رجايي تلقي شود و برنامه هاي بلند مدت نيز در دستور كار قرار گيرد.
وي بيان داشت: ايجاد و راه اندازي شهر لجستيك، اجراي طرح جامع بندري، ساخت آزادراه شهيد رجايي، راه اندازي ترمينال ريلي - نفتي، ساخت ترمينال ريلي - مواد معدني و ساخت ترمينال مكانيزه غلات از مهم ترين برنامه هاي بندر شهيد رجايي در بلند مدت براي توسعه ترانزيت و لجستيك در منطقه است.
عفيفي پور تصريح كرد: راه اندازي ترمينال كالاهاي سردخانه اي، ايجاد حوضچه هاي جديد عملياتي در غرب بندر، احداث ساختمان هاي خدمات ريلي در محوطه بندري و هوشمند سازي فرايند تخليه و بارگيري كالا و ترانزيت از مهم ترين برنامه هاي دولت در طرح توسعه آينده بندر شهيد رجايي است.

** هرمزگان و سرمايه گذاري خارجي
دولت هاي يازده ودوازهم دكتر روحاني با درك شرايط اقتصادي موجود كشور از همان ابتدا دست به اقدام بزرگ در زمينه سرمايه گذاري خارجي زد كه بخش قابل توجهي ازآن در استان هرمزگان مشهود است.
براساس آمارهاي موجود در سال 96 به ميزان 70 ميليون دلار سرمايه گذاري خارجي بصورت مستقيم و يك هزارو 200 ميليون يورو فاينانس در استان هرمزگان ثبت شده و امسال اين رقم يك ميليارد دلار پيش بيني شده است.
البته هنوز آماري در خصوص تحقق چه ميزان از پيش بيني هاي صورت گرفته در سالجاري درهرمزگان از سوي مسوولان اعلام نشده اما نيروگاه هزار و400 مگاواتي سيريك با سرمايه گذاري مشترك ايران و روسيه ، كارخانه كنسانتره آهن با سرمايه گذاري چين و نيروگاه برق خورشيدي با سرمايه گذاري كشور ايتاليا از مهم‌ترين سرمايه گذاري‌هاي خارجي در هرمزگان است.
هرمزگان مي تواند در شرايط فعلي اقتصاد كشور نقشي بسيار مهم در جذب سرمايه گذاري خارجي كه كليد برون رفت از ركود اقتصادي است، داشته باشد و از همين رو مسوولان بايد به آن نگاه ويژه اي داشته باشند.
استان هرمزگان از يك سو در اقتصاد داخلي بويژه در امر صادرات و واردات جايگاه ويژه اي در كشور دارد و از سوي ديگر با تسهيل انتقال كالا به بازار آسياي ميانه، برگ برنده جمهوري اسلامي ايران براي حضور موثر در بازارهاي جهاني است.

** سرمايه گذاري خارجي و نقش آن در دروازه طلايي اقتصاد ايران
كارشناسان اقتصادي تاثير و مزاياي بسياري را براي سرمايه گذاري خارجي عنوان مي كنند، كه افزايش درآمد مالياتي، توليد ثروت، اشتغالزايي، انتقال فناوري، تقويت زيرساخت هاي داخلي و توسعه گردشگري از جمله آنها است.
اين مزايا براي استاني همچون هرمزگان كه با وجود داشتن ظرفيت هاي بسيار با محروميت هاي قابل توجهي روبه رو است، از اهميت ويژه اي برخوردار است و مي تواند سرعت توسعه را در اين منطقه كه از آن به عنوان دروازه طلايي اقتصاد ايران ياد مي شود، دوچندان كند.
استاندار هرمزگان هرمزگان به نقش مهم اين استان در تزريق بودجه عمومي كشور اشاره و افزود: در سال گذشته 200 هزار ميليارد ريال از درآمدهاي گمركي، بنادر و درآمدهاي عمومي استان به صندوق بودجه كشور تزريق شد كه يك دهم مجموع بودجه كشور است.
‎فريدون همتي با بيان اين كه هيج سهمي از ارزش افزوده واحدهاي نفتي هرمزگان نداريم، گفت: خواستار آن هستيم كه بخشي از ارزش افزوده به بخش توليد اين استان با اصلاح قوانين اختصاص يابد كه مي‌ توان اين موضوع را در مجلس دنبال كرد.
3219 /6048