به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، منصور غلامی شنبه شب در شانزدهمین دوره همایش حامیان نسخ خطی با عنوان جایزه استاد عبدالله انوار، در مركز اسناد و كتابخانه ملی با اشاره به اینكه در زمینه نگهداری از نسخ خطی همیشه در زبانهای فارسی و عربی همواره اولویت با كشور ما بوده است ، گفت: تمام این آثار جز مواریث علمی و فرهنگی این سرزمین محسوب می شوند كه باید با دقت و تلاش بیشتری حفظ و نگهداری شوند.
وی در ادامه با اشاره به سخنان و صحبت های مطرح شده در این همایش ،اظهار داشت: آنچه مهم است اینكه موضوع كتب و نسخ خطی ،گنجینههای بیبدیلی است كه قابل قیاس نیستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به سابقه علمی جمهوری اسلامی ایران در مجموعههای علمی و فرهنگی و منابع خوبی كه از نظر مادی داریم اشاره كرد و گفت: كشور ما به داشتن و این دارایی علمی بسیار افتخار می كند.
غلامی با بیان اینكه وجوه دلانگیز داشتن این كتب قابل بحث است اما نگرانیهایی كه دراین همایش مطرح شد را درك میكنم ، تاكید كرد: به دلیل داشتن نمونههای نفیس نسخه خطی كه ما نیز در كتابخانه دانشگاه داشتیم چگونگی حفظ و انتقال این آثار به نسلهای آینده بسیار حائز اهمیت بوده و امیدوارم كه این با همكاری و تلاش همگان این مهم رقم بخورد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه به عنوان همایش (حامیان نسخ خطی) هم اشاره كرد و گفت: وقف كتاب نیز بسیار اهمیت دارد، این كتابهای ارزشمند برای استفاده بهینه باید در اختیارمحققین قرار بگیرند چراكه برای نسل جوان نیز بسیار حائز اهمیت است كه روی آنها كار كنند و آنچه در حاشیه جمع شده را به آن اضافه كنند.
غلامی اظهار داشت: به نظر میآید كه ما به حامیانی نیاز داریم كه آنچه اهل علم و فرهنگ میخواهند را محقق و دركنارعشق و علاقه شان زمینه ادامه كار آنها را فراهم كنند.
عضو كابینه دولت دوازدهم در ادامه سخنان خود از همه علاقمندان و مدیرانی كه به عنوان حامی با حمایت خود كار نسخه خطی را پیش برده اند قدردانی وابراز امیدواری كرد كه تلاش های تمامی حامیان و حمایت كنندگان همواره پربارتر شود.
به گزارش ایرنا ، درادامه این مراسم با حضور مسئولان حاضر از برگزیدگان شانزدهمین دوره همایش حامیان نسخ خطی با عنوان جایزه استاد عبدالله انوار، در سالن همایشهای بینالمللی مركز اسناد و كتابخانه ملی تجلیل شد.
فراهنگ ** 9211 ** 1355 **
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۸
تهران – ایرنا – وزیرعلوم ، تحقیقات و فناوری ، چگونگی حفظ و انتقال نسخ خطی به عنوان آثار نفیس به نسل های آینده حائز اهمیت دانست و ابراز امیدواری كرد: در زمینه حفظ و انتقال نسخ خطی همگان تلاش كنند.