تهران - ایرنا - وزیر خارجه ایران در گفت وگو با هفته نامه آلمانی اشپیگل با دفاع از برنامه موشكی كشورمان و رد موضع اروپا در این باره گفت: آیا ما باید در این منطقه تا دندان مسلح، بی دفاع بمانیم. اگر اروپایی ها مخالف برنامه موشكی ما هستند باید به ما جنگنده بفروشند.

«محمد جواد ظریف»درمصاحبه ای كه روز یكشنبه درنشریه اشپیگل منتشر شد در واكنش به ادعای مطرح شده از سوی «مایك پنس»معاون رئیس جمهوری آمریكا گفت: ایران همواره حامی یهودیان بوده است، ما در واقع مخالف صهیونیست ها هستیم. هولوكاست یك فاجعه بود، اما هیچ كس از جمله معاون رئیس جمهوری آمریكا حق ندارد از آن استفاده ابزاری كند.
مایك پنس معاون رئیس جمهوری آمریكا در ورشو ادعا كرده بود كه تهران نفرت یهودی‌ ستیزانه‌ای را ابراز می كند.
وزیر خارجه ایران در پاسخ به سوالی در باره برگزاری رزمایش ها و رژه های نظامی به ویژه در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در ایران تاكید كرد: ما ناچار به دفاع از خود شده ایم. منطقه ما در تسلیحات غرق شده است، به ویژه از سوی اروپایی ها. تنها در سال 2018 كشورهای حوزه خلیج فارس 100 میلیارد دلار صرف تسلیح خود كرده اند. ما همواره اعلام كرده ایم كه سلاح های ما جنبه دفاعی دارند.
ظریف در ادامه با دفاع مجدد از برنامه موشكی ایران افزود: آیا ما باید در این منطقه تا دندان مسلح شده، بی دفاع بمانیم؟ اگر اروپایی ها مخالف برنامه موشكی ما هستند،باید به ما جنگنده بفروشند. ما جنگی هشت ساله را با عراق تجربه كردیم كه در آن برای دفاع ازخودمان چیزی نداشتیم.
وی در پاسخ به سوال اشپیگل در مورد موشك هایی كه حزب الله لبنان دارد،خاطرنشان كرد: حزب الله برای دفاع از خود در برابر حملات اسرائیل این كار را می كند. اسرائیل می خواهد با فراغ بال اهداف مورد نظرش را در سوریه بمباران و حریم هوایی لبنان را نقض كند.دراین خصوص استانداردهای دوگانه وجود دارد. در حالی كه اسرائیل بیش از 300 مورد حمله هوایی به سوریه انجام داده، اما كسی توجهی به این مسئله ندارد.
به گفته وزیر خارجه ایران، صهیونیست ها با این اقدام قوانین بین المللی و تمامیت ارضی سوریه را نقض می كنند.
وزیر خارجه ایران در ارتباط با تصمیم رئیس جمهوری آمریكا برای خروج نظامیان این كشور از سوریه گفت: این تصمیم بسیار دیر گرفته می شود. هر زمان كه آمریكایی ها به منطقه ما وارد شده اند، با خود آشفتگی و تروریسم را به همراه آورده اند. ببینید اكنون در این مورد كه چگونه پس از خروج آمریكا از افغانستان قدرت با طالبان تقسیم شود، مذاكره می كنند، حال آنكه 18 سال پیش آمریكا برای نابود كردن طالبان به افغانستان رفت.
وی در ادامه تاكید كرد حضور ایران در سوریه برای مبارزه با تروریسم و افراط گرایی بوده و این حضور تا زمانی كه دولت سوریه بخواهد، ادامه خواهد یافت.
به گفته ظریف با پایان بحران سوریه باید تمامی آوارگان به كشورشان بازگردند. سپس باید راه حلی برای مسئله كردها پیدا كرد تا آنها بتوانند در آرامش زندگی كنند؛ این امر مستلزم توافق بین سوریه و تركیه است.ایران و روسیه آماده اند از اقدامات سازنده در این زمینه حمایت كنند.
در خصوص ماندن و یا رفتن «بشار اسد» ظریف به خبرنگار اشپیگل گفت: ایران روی شخص خاصی تاكید ندارد، این مردم سوریه هستند كه باید در مورد آینده كشورشان تصمیم بگیرند.
وی در پاسخ به اتهامات مطرح شده در خصوص دولت سوریه و برخورد با مخالفان اظهار داشت: غرب باید از استفاده ابزاری از حقوق بشر دست بردارد. زمانی كه سعودی ها مردم یمن را از زمین و آسمان مورد حمله قرار می دادند، اروپا سكوت كرده بود. اروپا فقط نظاره گر بود كه آنها نخست وزیر لبنان را ربودند وبا قرار دادن اسلحه بر شقیقه اش وادار به استعفا كردند. تنها زمانی كه یك روزنامه نگار به طرز فجیعی كشته شد جهان یكباره از خواب بیدار شد. مورد «جمال خاشقجی» دروغین بودن ادعای غربی ها در موضع وكیل مدافع حقوق بشر را نشان داد.
به گفته وزیر خارجه ایران موضوع اصلا حقوق بشر نیست بلكه اگر كسی با آمریكا دوست باشد، مجاز به ارتكاب هر كاری است. آمریكا به اسرائیل و عربستان اطمینان می دهد كه بدون ترس از مجازات هر كاری خواستند انجام دهند.
ظریف با رد اتهامات علیه ایران در خصوص برنامه ریزی برای حملات تروریستی در اروپا تاكید كرد: این اتهامات ساختگی است، اینكه ایران در همان روزی كه رئیس جمهوری ما در وین به سر می برد، قصد انجام چنین حمله ای را داشته است، بی معنی است. اروپایی ها در دام فریبكاری افتاده اند كه امثال پنس و پمپئو همواره علیه ایران به نمایش می گذارند.
محمد جواد ظریف برای شركت در كنفرانس امنیتی مونیخ كه از روز جمعه گذشته آغاز شده است، در آلمان بسر می برد.
اروپام**6143**1590