به گزارش ايرنا به نقل از روزنامه 'الوطن' سوريه، 'گي ير پدرسون' نماينده ويژه سازمان ملل در امور سوريه، در يك نشست مطبوعاتي با حضور شماري از خبرنگاران در دفتر خود در ژنو گفت: در گفت وگوهايي كه با نمايندگان دولت سوريه و مخالفان آن در دمشق و رياض داشتيم، همه موضوعات از جمله فرآيند تدوين قانون اساسي و نياز به برگزاري انتخابات تحت نظارت سازمان ملل در سوريه بررسي شد.
وي با بيان اينكه هيچ راه حل ديگري جز راه حل سياسي و گفت وگو براي حل بحران سوريه وجود ندارد، افزود: دولت و مخالفان آن بايد بر روي يك ميز نشسته و مشكلات خود را از طريق گفت و گو حل كنند. در اين صورت است كه كميته تدوين قانون اساسي سوريه تشكيل مي شود و اميدوارم اين امر هرچه زودتر رخ دهد.
وي با اشاره به قطعنامه 2254 سازمان ملل در اين خصوص گفت: اگر همه طرف ها به اين قطعنامه پايبند باشند، مي توانيم هر چه زودتر در گام اول كميته تدوين قانون اساسي سوريه را تشكيل دهيم و سپس انتخابات را با نظارت سازمان ملل در اين كشور برگزار كنيم.
شوراي امنيت سازمان ملل آذر ماه سال 94 قطعنامه 2254 را به عنوان 'نقشه راه صلح در سوريه' به اتفاق آرا به تصويب رساند.
در اين قطعنامه كه بر آتش بس و حل سياسي بحران سوريه تاكيد دارد، تشكيل 'دولت وحدت ملي' در سوريه پيش بيني و خواستار توقف فوري حملات به هدف هاي غيرنظامي شده است.
اين قطعنامه خواستار تدوين قانون اساسي فراگير و غير فرقه اي در ظرف 6 ماه شده و قرار بود بر اساس آن 18 ماه پس از تدوين قانون اساسي، انتخاباتي آزاد و عادلانه در سوريه برگزار شود.
پدرسون در اين كنفرانس مطبوعاتي همچنين به موضوع حضور تروريست هاي تحرير الشام (جبهه النصره سابق) در استان ادلب در شمال سوريه پرداخت و گفت: توافق ماه نوامبر سال ميلادي گذشته (2018) ميان روسيه و تركيه در خصوص ادلب از وقوع يك فاجعه انساني در اين استان جلوگيري كرد.
وي افزود: من از نزديك مذاكرات ميان روسيه و تركيه را در اين خصوص دنبال مي كنم و خوشحالم كه دو طرف تمركز خود را بر روي دستيابي به يك راه حل سياسي در زمينه خروج تروريستها از استان ادلب گذاشته اند.
ادلب استاني در شمال غرب سوريه و در همسايگي تركيه است كه بيش از 3 ميليون پانصد هزار نفر در آن زندگي مي كنند و به آخرين محل استقرار تروريست ها و گروه هاي مخالف دولت قانوني سوريه تبديل شده است.
'ولاديمير پوتين' رئيس جمهوري روسيه در 17 سپتامبر (25 شهريورماه) در كنفرانس خبري مشترك با 'رجب طيب اردوغان' رئيس جمهور تركيه در شهر بندري سوچي از توافق مسكو - آنكارا براي ايجاد منطقه غيرنظامي در استان ادلب ميان نيروهاي ارتش سوريه و تروريست ها خبر داد.
پس از توافق سوچي بسياري از گروهك هاي تروريستي حاضر در استان ادلب موافقت خود را در همراهي با اين توافق اعلام كردند، اما چند گروهك تاكيد كردند كه موافق آن نيستند و منطقه را ترك نخواهند كرد.
بر اساس توافقنامه سوچي قرار بود، در مرحله نخست سلاح سنگين تروريستها از منطقه 'عاري از سلاح' خارج و در مرحله بعدي تروريستها از اين منطقه بيرون رانده شوند و در مرحله سوم نيز نهادهاي دولتي سوريه فعاليت خود را در آن مناطق از سر بگيرند.
خاورم*9208**1651
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۵
تهران - ايرنا - نماينده ويژه سازمان ملل در امور سوريه در يك نشست مطبوعاتي در خصوص سوريه اعلام كرد كه تروريست هاي 'تحريرالشام' (جبهه النصره سابق) بايد هر چه زودتر از استان 'ادلب' در شمال اين كشور خارج شوند.