به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، سورنا ستاري كه سفر به استان هرمزگان و در نشستي با جمعي از اعضاء هيئت علمي و پژوهشگران اين استان در سخناني از يك دغدغه اساسي يعني تعامل دانشگاه و جامعه و همچنين دانشگاه و صنعت سخن گفت.
وي معتقد است: تعامل دانشگاه و جامعه بايد دو سويه و مسئله محور باشد. جامعه بايد به باور كارآمدي پژوهش برسد و دانشگاه، بايد با نوآوري و سامان دادن پژوهش هاي همراه با نياز جامعه، اين تعامل را اثربخش كند.
ستاري اظهار كرد: اين كه پژوهشي كه صرفابا پول دولت تعريف مي شود مانند صنعتي است كه راه گشاي اشتغال و ارزش افزوده نيست و نمي تواند گره اي از مشكلات جامعه باز كند. بنابراين بايد استان تصميم بگيرد و بخواهد راه براي حضور سرمايه گذار بخش خصوصي در عرصه پژوهش هموار شود.
ستاري چاره كارآمدي و درآمدزايي پژوهش ها را به ميدان آمدن بخش خصوصي دانست و ادامه داد: ماندگاري از آن صنايع هم سو و سازگار با بوم استان است و پژوهش بايد بر اساس نياز بومي تعريف شود؛ پژوهش بايد مشتري داشته باشد. استارتاپ ها، به خصوص آن هايي كه در حوزه خدمات هستند با همين رويكرد مشتري و نيازمحوري، ارزش آفرين شده اند.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري معتقد است: موارد مالي و دارايي هاي فيزيكي، مولفه هاي بعدي براي موفقيت پژوهش است.
به گفته ستاري مهم ترين مولفه پژوهش، جوان تحصيل كرده و خلاقي است كه با پشتكار خود، پيگير ايده خلاقانه اش مي شود.
ستاري با يادآوري مثالي از كسب و كارهاي استارتاپي خدماتي كه اكنون در جمع كسب و كارهاي ميلياردي قرار گرفته اند، از اهميت وجود يك محيط مساعد كسب و كار سخن گفت و افزود: استارتاپي كه بخواهد خدمتي را به يك شهروند ارائه دهد، نيازمند محيطي مساعد براي ميدان دادن و اجرايي كردن ايده خود است.
وي ادامه داد:پارك هاي فناوري، مراكز رشد و شتابدهنده از اين جهت حائز اهميت اند كه محيط مساعد و نيازهاي كسب و كارها را برآورده مي كنند.
رييس بنياد ملي نخبگان با بيان اين كه آماده ايم تا با حمايت هاي زيرساختي، اين محيط مساعد شكل بگيرد، گفت: صندوق پژوهش و فناوري استان، سازوكاري است كه تخصيص اعتبار و حمايت از نوآوري ها و ايده هاي خلاق را راهبري مي كند.
ستاري ضمن تاكيد بر ماهيت درون زا بودن و سازگاري اقتصاد دانش بنيان با ويژگي هاي بومي گفت: اقتصاد دانش بنيان، شكوفاكننده ظرفيت هاي بومي استان است و كسب و كاري كه بر مبناي اين اقتصاد شكل بگيرد، توسعه درون زا را به ارمغان خواهد آورد.
رييس ستاد فرهنگسازي اقتصاد دانش بنيان، مزيت هاي منحصر به فرد سرزمين دريا را فرصتي براي رونق كسب و كارهاي دانش بنيان استارتاپي به خصوص در حوزه دريا و صنايع دستي دانست و گفت: هرمزگان برخوردار از ويژگيهاي منحصر به فرد سرزميني است؛ مزيت هايي كه ميتواند صدها برابر صنايع كنوني كه عمدتاً بر مبناي بوم استان شكل نگرفته اند، خالق ارزش افزوده و اشتغالزا باشد؛ نياز جامعه و بومي استان نكته مهمي است كه بايد در توسعه صنايع لحاظ شود.
معاون علمي و فناوري رييس جمهوري همچنين از تعدادي شركتهاي دانش بنيان و واحدهاي فناور استان هرمزگان بازديد و با فعالان فناور اين كسب و كارها به گفت و گو نشست.
بازديد از دستاوردهاي مجتمع پترو صنعت گامرون، فعال در حوزه پايين دستي پتروشيمي و همچنين حضور در روستاي محروم آبشورك و آشنايي با شركت فناور كيمياي باغ طبيعت توليدكننده محصولات فناورانه بهداشتي از ديگر برنامه هاي ستاري در سفر به استان هرمزگان بود.
علمي ** 1836 **1440
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۴
تهران – ايرنا -معاون علمي و فناوري رييس جمهوري گفت:استان هرمزگان داراي ظرفيتهاي ذاتي متعددي از جمله دريا و صنايع وابسته بي شماري است كه شكوفايي آن نيازمند بهره گيري از توان حوزه دانش بنيان و استارتاپ ها است.