احمد جمالوندي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: علاوه بر گمرك بين المللي مهران به منظور استفاده از توان و ظرفيت مرز با كشور عراق بازارچه چنگوله و چيلات نيز در مهران و دهلران در دستور كار قرار گرفته و با موافقت مسئولان و همچنين پيگيري از سوي دولت عراق تفاهم نامه هايي مبني بر راه اندازي اين بازارچه ها مبادله شده است.
وي ادامه داد: هم اكنون بازارچه مرزي چنگوله در زميني به مساحت 50 هكتار عملياتي شده و كارهاي توسعه اي زير ساخت هاي آن در حال تكميل و اتمام است.
مديركل دفتر هماهنگي امور اقتصادي استانداري ايلام افزود: زيرساختهاي برق بازارچه به پيمان و اجراي فيبر نوري و ساير زيرساختهاي لازم با اعتبار بيش از 30 ميليارد ريال به اتمام رسيده و همچنين آسفالت جاده فرعي بازارچه در دست اقدام است.
جمالوندي ميزان پيشرفت فيزيكي زير ساخت هاي بازارچه چنگوله - شهابي را بيش از 80 درصد پيشرفت برشمرد و گفت: سال جاري نيز 70 ميليارد ريال براي توسعه زيرساخت هاي اين بازارچه اختصاص يافته است.
جمالوندي اظهار داشت: اميدواريم با افتتاح و راهاندازي بازارچه مرزي چنگوله بتوانيم اين شرايط را براي كوله بري و رونق اشتغال و بهبود معيشت مردم مرز نشين فراهم كنيم.
وي با اشاره به نقش موثر و مهم بازارچه مرزي چنگوله در جهش اقتصادي و اجتماعي و توسعه مراودات تجاري و اقتصادي با كشور عراق افزود: امسال در چند نوبت مقامات استان با مقامات استان واسط كشور عراق ديدار و پيگير اين موضوع شدند كه تفاهم نامه هايي نيز در اين زمينه منعقد شد.
وي ابراز اميدواري كرد كه با تداوم پيگيري ها هرچه سريعتر بازارچههاي چنگوله و چيلات فعال شوند تا شاهد توسعه صادرات و افزايش مراودات اقتصادي با كشور عراق در شرايط تحريم كنوني باشيم.
وي به پيگيري براي راه اندازي بازارچه مرزي چيلات در دهلران نيز اشاره كرد و گفت: اقدامات زيرساختي اين بازارچه از سوي طرف ايراني در حال تكميل و انجام است اما متاسفانه طرف عراقي اقدامات قابل توجهي در آن سوي مرز انجام نداده است.
جمالوندي گفت: مساحت بازارچه مرزي چيلات بيش از 30 هكتار است و تاكنون زيرساختهاي مختلفي در اين بازارچه از قبيل آب، برق، جاده و فيبرنوري با 800 ميليارد ريال در حال انجام است و هماكنون از پيشرفت 80 درصدي برخوردار است.
وي ابراز اميدواري كرد كه با پاي كار آمدن طرف عراقي بازارچه مقابل چيلات هرچه سريعتر از نظر زير ساخت تكميل شود علاوه بر افزايش مراودات تجاري، اشتغالزايي و بهبود معيشت مردم نيز در اين منطقه مرزي بدست آيد.
وي به برگزاري نشست هاي مكرر و منظم براي راه اندازي بازارچه چنگوله و پاي كار بودن طرف عراقي اشاره كرد و گفت: بزودي يك نشست ديگر با مقامات استان واسط عراق در اين زمينه برگزار مي شود و اميدواريم كه مسئولان عراقي در مرز چيلات نيز با فعال شدن زير ساخت ها زمينه راه اندازي اين بازارچه را هم تسريع دهند.
به گزارش خبرنگار ايرنا، استان ايلام داراي 430 كيلومتر مرز مشترك با كشور عراق است و از طريق گذرگاه بين المللي مرز مهران سالانه صدها كاميون كالا و بيش از چهار ميليون نفر زائر به كشور عراق تردد دارند.
7177/6119
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۳
ايلام- ايرنا - مديركل دفتر هماهنگي امور اقتصادي استانداري ايلام گفت: توسعه بازارچه هاي مرزي نقش مهمي در افزايش توسعه صادرات و مراودات تجاري و اقتصادي با كشور عراق دارد و در اين راستا نيز تاكنون 80 درصد زيرساخت هاي بازارچه چنگوله - شهابي تكميل شده است.