به گزارش خبرنگار ايرنا، طرح ملي «چهل قلم» براي نخستين بار دركشور ودر راستاي نكوداشت نويسندگان ارزشي و انقلابي و تشويق و ترغيب ديگران به اين امر مهم اجرا مي شود كه اين مراسم در استان هرمزگان با تجليل و رونمايي از آثار حبيبه جعفريان نويسنده مجموعه هاي كتاب هاي«نيمه پنهان ماه» روايت زندگي شهدا از زبان همسران برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم مديركل نهاد كتابخانه هاي عمومي هرمزگان اظهار داشت: در طرح كشوري «چهل قلم» معرفي و نكوداشت نويسندگان باعث معرفي آثار مكتوب آنان و در نهايت ترويج مطالعه در كشور مي شود.
حجتالاسلام محمد ذاكري ادامه داد: نهاد كتابخانه هاي عمومي به مناسبت سالگرد 40 سالگي انقلاب اسلامي ايران در سراسر كشور از خدمات شايسته 40 نويسنده و صاحب قلم تجليل مي كند.
وي افزود: امروز اگر خود شهدا در بين ما نيستند افرادي هستند كه با قلم متعهدشان ياد آن ها را زنده نگه مي دارند و اين قلم ارزشمند نويسندگان متعهدي است كه ارزش شهادت را به جامعه يادآوري مي كنند.
مديركل نهاد كتابخانه هاي عمومي هرمزگان ضمن توصيه به مطالعه كتاب هاي زندگينامه شهيدان، گفت: آثار حبيبه جعفريان از يك شيوايي در بيان برخوردار است و جوانان مي توانند با آثار اين نويسنده متعهد كشورمان ارتباط خوبي برقرار كنند.
حجتالاسلام ذاكري عنوان كرد: همان طور كه علم و دين مرز نمي شناسد، نويسندگان نيز متعلق به يك استان و كشور نيستند، بلكه همه مردم دنيا بايد از قلم و هنر نويسندگان توانمند بهره مند شوند.
وي در اين رابطه به آثار برجسته حبيبه جعفريان ازپرداختن به زندگي شهيدان و شخصيت هايي همچون شهيد چمران، زندگينامه آيت الله موسي صدر وشخصيت هايي مثل گاندي كه نام آن ها در دنيا زبانزد است، اشاره كرد.
**10عنوان كتاب با محوريت دفاع مقدس رونمايي مي شود
رييس حوزه هنري هرمزگان نيز گفت: يك بخش از دفاع ما از فرهنگ ايثار و شهادت به تاليف كتاب و آثار برجسته نويسندگاني برمي گردد كه نسبت به اين حوزه تعلق خاطردارند و ماموريت خود را حفظ ارزش هاي شهدا مي دانند.
انوشيروان پيشدار افزود: توليد آثار هنري و سبك هنرمندان نويسندگان در پرداختن به سوژه هاي خاص نيز در ارتقا فرهنگ مطالعه نيز موثر مي باشد.
وي ادامه داد: برگزاري چنين برنامه هايي براي آَشنايي نسل جوان با نويسندگان و اصحاب قلم بسيار موثر دانست و افزود: حوزه هنري آمادگي دارد از نويسندگان علاقه مند به حوزه فرهنگ ايثار و شهادت حمايت كند.
رييس حوزه هنري هرمزگان ابرازداشت: در مجموع 12 نويسنده با حوزه هنري در اين استان مشاركت مي كنند كه از اين تعداد 8 نفر جزو فعالان و به صورت حرفه اي به خصوص در حوزه دفاع مقدس فعاليت دارند.
پيشدار با اشاره با ضرورت نشر كتاب هاي حوزه دفاع مقدس، بيان داشت: تاكنون 18 عنوان كتاب با محوريت فرهنگ ايثار و شهادت در حوزه هنري استان هرمزگان رونمايي شده و تا پايان امسال نيز 10عنوان كتاب تاليف شده رونمايي خواهد شد.
**نويسندگان صداي شهيدان را به گوش دنيا برسانند
مديركل حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس هرمزگان نيز در بخش ديگري از اين مراسم اظهار داشت: تا انقلاب اسلامي زنده است، پاي ارزش هاي انقلابمان بايد شهيد بدهيم.
سردار حبيب الله ميرزايي در اين رابطه به صحبت هاي مقام معظم رهبري در راهيان نور سال گذشته اشاره كرد كه درجنگي كه برما تحميل شد، ما از خود دفاع كرديم و مردانه ايستاديم و اين دفاع يك دفاع مقدس براي ما محسوب مي شود.
وي گفت: براي دنياي استكبار اين كه يك تفكر الهي خود را نشان دهد بسيار سخت است به همين دليل با انواع ترفندها به دنبال از بين بردن فرهنگ ايثارو شهادت است.
مديركل حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس هرمزگان انتقال فرهنگ دفاع مقدس را ماموريتي مهم توسط اهل قلم و نويسندگان اين حوزه دانست و بيان كرد: نويسندگان متعهد در اين حوزه بايد نه تنها صداي شهيدان كشورمان كه راه شهيدان در تمام دنيا را به گوش ملت ها برسانند.
ميرزايي يادآور شد: هنر، زبان گوياي هنرمندان متعهد براي حفظ و نشر ارزش هاي دفاع مقدس است و خوشبختانه نمادهاي مقاومت و ايستادگي و جلوههاي ايثار و فداكاريِ امروز به خوبي در آثار توليدي هنرمندان ما در قالب هاي مختلف داستان، عكس، فيلم و فعاليت هاي هنري متجلي است.
وي اضافه كرد: اداره كل حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس نيز آمادگي دارد از نويسندگان حوزه فرهنگ ايثار و شهادت حمايت كند.
**شهدا مرهم دردهاي اجتماعي
رييس انجمن نويسندگان و مولفان هرمزگان نيز در بخش پاياني اين مراسم از حبيبه جعفريان به عنوان نويسنده جسور و شجاع ياد كرد كه با اراده آهنين خود آثار ارزشمندي را از شخصيت هاي برجسته تاليف كرده است.
علي بهرام شاهي با اشاره به اين جمله امام راحل، «ملتي كه شهادت ندارد، اسارت ندارد» اظهار داشت: به نظر من منظور امام خميني(ره) اين است كه شهادت ما را از اسارت هاي مادي و وابستگي هاي دنيوي دور مي كند.
وي از شهادت به معني تغيير در زندگي انسان نام برد كه امروز حتي يك پلاك و استخواني از شهدا موجي از عشق و دلدادگي را در جامعه به راه مي اندازد.
رييس انجمن نويسندگان و مولفان هرمزگان از شهدا به عنوان مرهم دردهاي اجتماعي نام برد و ادامه داد: در كشور بيش از 250 هزاز شهيد داريم اين درحالي است كه تعداد كتاب زندگي شهدا بسيار محدود است و اين ظلم به شهداست.
بهرام شاهي همچنين از پدران و مادران شهيدا به عنوان گنجينه ماندگار ياد كرد كه عمر آنها رو به پايان است لذا تا مي توانيم از اين فرصت باقي مانده از اين گنجينه هاي كشورمان و خاطرات آن ها استفاده كنيم.
**روايت زندگينامه شهدا يك فرصت كليدي است
نويسنده كتاب «هفت روايت از زندگي امام موسي صدر» نيز در خصوص انتخاب اين شخصيت براي نوشتن كتابش افزود: هراثري را كه بخواهيد جذاب و اثرگذار باشد و رضايت دروني خود نويسنده را نيز به دنبال داشته باشد، تلاش، پشتكار، صبر و اراده محكم مي خواهد.
حبيبه جعفريان بيان داشت: در آثار زندگينامه اي نويسنده نيمي از ماجراست كه در نهايت اين اثر رضايت دروني خود نويسنده را به دنبال دارد.
وي تصريح كرد: در كار داستاني نويسنده محدوديتي ندارد و مي تواند در يك اتاق بنشيند و اثر دلخواهش را بنويسد اما روايت زندگينامه شخصيت ها و افراد برجسته دنيا كار را پيچيده مي كند.
نويسنده مجموعه كتاب هاي «نيمه پنهان ماه» ادامه داد: انتخاب شخصيت هايي مثل زندگينامه شهيد چمران يا آيت الله موسي صدر به دليل شخصيت هاي برجسته و خاص اين افراد و ارتباط هاي زيادي كه با افراد مختلف داشته اند، پيدا كردن اين افراد و انجام مصاحبه با افرادي كه با اين شخصيت ها ارتباط هاي موثري داشته اند، به مراتب كار را سخت تر و پيچيده مي كند.
جعفريان افزود: براي نوشتن زندگينامه شخصيت هايي مثل شهداي خاص و افراد برجسته و ارزشمند در اين دنيا هرچه قدر هم انسان سختي بكشد اما يك تفاوت هاي خاصي دارند چرا كه عنايت ها و بخششي كه از وجود اين افراد به نويسنده منتقل خواهد شد، با هيچ معيار مادي قابل مقايسه نيست.
اين مترجم و نويسنده حوزه دفاع مقدس يادآور شد: پرداختن به زندگينامه چنين شخصيت هاي برجسته يك فرصت و موقعيتي است كه نصيب هركسي نمي شود.
وي ادامه داد: شخصيت هاي مانند شهيد چمران، شهيد همت و موسي صدرها به دليل اعتقادات و آرمان هاي بزرگي كه داشتند دست به كارهاي بزرگ زدند كه به قلم كشيدن اين كارهاي بزرگ، تلاش و سختي زيادي را مي طلبد كه در اين راه نويسنده بايد صبور و پرتلاش باشد تا از ادامه مسير نااميد نشود.
جعفريان در ادامه يكي از ويژگي هاي مهم نويسندگي را محقق بودن نويسندگان دانست و افزود: تحقيق و انجام مصاحبه ها توسط خود نويسنده يك كار كليدي و مهم به شمار مي رود.
وي افزود: قلم زدن در حوزه فرهنگ وهنر از جمله دفاع مقدس كارسختي است و به معناي اجتماعي آن آورده اي ندارد اما اين كار به قدري ارزشمند است كه رضايت دروني و رشد فردي را به دنبال دارد كه قابل مقايسه با هيچ چيز نيست.
نويسنده زندگينامه شهيد چمران معتقد است خواندن زندگينامه از خواندن رمان به مراتب جذاب تر است.
جبيه جعفريان داستان نويس، پژوهشگر، نويسنده و مترجم، در زندگينامه نويسي كارنامه پرباري دارد و در دفاع مقدس نيز آثار ارزشمندي مانند مجموعه كتاب هاي نيمه پنهان ماه روايت زندگي شهدا از زبان همسران آنه را به رشته تحرير درآورده است.
«چمران به روايت همسر شهيد»، «باكري به روايت همسر شهيد«، «همت به روايت همسر شهيد»، «زندگي سيد محمد حسين طباطبايي» و «هفت روايت خصوصي از زندگي امام موسي صدر»؛ مجموعه گفتوگو هايي با نزديكان امام موسي صدر به بررسي زندگي اين عالم برجسته ديني ساكن لبنان از آثار شاخص اين نويسنده به شمار مي آيند.
«مردن با دوربين»، «تولستوي»، «گاندي»، و «زندگي در دامنه آتشفشان» از ديگر آثار حبيبه جعفريان است.
9887 /6048
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۴
بندرعباس- ايرنا- به مناسبت گراميداشت چهل سالگي انقلاب اسلامي در طرح ملي «چهل قلم» آيين گراميداشت حبيبه جعفريان نويسنده متعهد در حوزه دفاع مقدس روز يكشنبه به همت اداره كل كتابخانه هاي عمومي استان هرمزگان در بندرعباس برگزار شد.