قم - ایرنا - فرماندار قم گفت: همه واحدهای صنفی این شهر ملزم به داشتن پروانه كسب و رعایت مقررات، ضوابط ایمنی و استاندارد هستند.

به گزارش ایرنا، رضا سیار روز یكشنبه در جلسه «تبادل نظر و ایجاد تعامل در ساماندهی صنوف مزاحم شهری» در سالن جلسات فرمانداری، با اشاره به دستور نخست جلسه درباره ساماندهی و رفع خطرهای واحدهای صنفی كپسول پُركنی گاز مایع در قم اظهار كرد: واحدهای صنفی كه پروانه كسب در این رابطه دارند، فقط مجاز به توزیع كپسول های گاز پیك نیك و 11 كیلوگرمی هستند.
وی با تاكید بر این كه پر كردن كپسول به هیچ وجه جزو وظایف این واحدها نیست، افزود: مسئولیت نظارت بر این واحدها برعهده اتحادیه مربوط و اتاق اصناف است، اما لازم است به دلیل گستردگی صنوف، سایر دستگاه ها مانند شهرداری و نیروی انتظامی نیز در امر نظارت و بازرسی مشاركت و همكاری داشته باشند.
وی با تاكید بر توجه به مساله ایمنی و استاندارد در واحدهای صنفی گفت: اتاق اصناف و اتحادیه مرتبط به واحدهایی كه اقدام به توزیع و پركردن كپسول گاز می كنند، برای آخرین بار اطلاع رسانی و تذكرهای لازم را انجام دهند و پس از آن با واحدهای متخلف برخورد قانونی صورت می گیرد.
سیار در بخش دیگر سخنانش، به دستور دوم جلسه درباره ساماندهی و رفع معضلات بازارروزهای سطح شهر اشاره و اظهار كرد: لازم است، دستگاه های مرتبط مانند بهداشت و دامپزشكی بر اساس قانون، بر عملكرد فروشندگان این مكان ها نظارت و بازرسی داشته باشند.

** فعالیت 11 بازارروز در قم
معاون خدمات شهری شهرداری قم نیز در این جلسه با اشاره به این كه حدود 70 واحد صنفی اقدام به شارژ كپسول می كنند، گفت: باید این واحدها در امر توزیع كپسول فعالیت كنند و پُر كردن كپسول باید در مكان هایی كه دارای استانداردها و ایمنی لازم است، انجام شود.
سید امیر سامع با بیان این كه هشت مورد آتش سوزی در این واحدهای صنفی در سال جاری رخ داده است، اظهار كرد: 25 واحد صنفی در این زمینه پلمب شده تا استانداردهای لازم را كسب كنند و یا فقط در امر توزیع فعالیت داشته باشند.
وی با بیان این كه شارژ كپسول های گاز یكی از نیازهای مردم است، تاكید كرد: واحدهایی كه اقدام به این كار می كنند، باید از ایمنی و استانداردهای لازم برخورد باشند و در این مساله نیازمند تعامل و همكاری دستگاه های مرتبط هستیم.
معاون شهردار قم بر اطلاع رسانی لازم و آگاهی بخشی صاحبان این واحدها تاكید و اظهار كرد: در صورت رعایت نكردن ضوابط و مقررات قانونی، پروانه این واحدهای صنفی باطل می شوند.
وی در بخش دیگر سخنانش، با اشاره به ساماندهی دستفروشان و وانت بارها در بازارروزهای سطح شهر گفت: در حال حاضر 11 بازارروز در مناطق مختلف شهر قم وجود دارد كه تاكنون سه بازارروز ساماندهی شده است.
سامع خاطرنشان كرد: برای ساماندهی كامل و رفع مشكلات این بازارروزها نیازمند مشاركت وهمكاری همه دستگاه های مسئول در این زمینه هستیم.
وی همچنین با اشاره به ساماندهی دستفروشان در اطراف حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) توسط شهرداری تصریح كرد: دستفروشان را در یك مكان مشخص ساماندهی كرده ایم و از لحاظ بهداشتی و سایر موارد نیازمند نظارت دستگاه های مرتبط هستیم.

** نصب كپسول گاز مایع در خودروها ممنوع است
همچنین مشاور مدیرعامل شركت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه قم در این جلسه گفت: واحدهای صنفی كه مجوز توزیع كپسول گاز را دارند؛ باید فقط كپسول خالی را تحویل بگیرند و كپسول شارژ شده را تحویل دهند و هرگونه شارژ كپسول در این واحدها به لحاظ ایمنی ممنوع است.
محمدرضا محمدیان با تاكید بر تعطیلی واحدهای غیرمجاز اظهار كرد: متاسفانه برخی از این واحدها پس از پلمب شدن، دوباره شروع به كار می كنند و باید دستگاه های شارژ این واحدها توقیف و جمع آوری شود.
وی با بیان این كه یكی از معضلات در این زمینه، شارژ كپسول های خودروهاست، خاطرنشان كرد: نصب كپسول گاز مایع (ال. پی. جی.) برای خودروهای شخصی ممنوع و از لحاظ ایمنی خطرناك است.
مشاور مدیرعامل شركت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه قم افزود: باید در این زمینه آموزش های لازم به مراكز معاینه فنی خودرو و نیز مراكزی كه اقدام به نصب كپسول گاز بر روی خودروها می كنند، ارائه شود.
7406/ 1175