بندرعباس - ايرنا - پيشرفته ترين زير دريايي جمهوري اسلامي ايران با نام «فاتح» عصر يكشنبه با حضور رييس جمهوري رونمايي و به نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران (نداجا) پيوست شد.

به گزارش ايرنا، وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در آيين بهره برداري از اين زيردريايي گفت: زير دريايي فاتح به طور كامل بومي بوده كه ساخت و طراحي صفر تا صد آن به دست دانشمندان و متخصصان متعهد و توانمند سازمان صنايع دريايي وزارت دفاع انجام شده است.
امير سرتيپ امير حاتمي افزود: فاتح به عنوان نخستين زيردريايي كلاس نيمه سنگين ايران داراي ويژگي هاي برجسته و منحصربه فرد و از فناوري هاي روز دنيا برخوردار بوده است كه پس از موفقيت در انجام آزمايش هاي نهايي، به ناوگان نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران پيوست.
وي بيان كرد: اين زيردريايي از سامانه هاي سوناري، رانش الكتريكي، مديريت نبرد تركيبي، سامانه هدايت موشك زير سطح به سطح، هدايت اژدر، جنگ هاي الكترونيكي و مخابراتي، سامانه مخابراتي امن و يكپارچه و ده ها سامانه مدرن ديگر برخوردار است كه به نوبه خود موجب افزايش قدرت دفاعي و آفندي نيروي درياي راهبردي ارتش جمهوري اسلامي ايران مي شود.
وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح اظهار داشت: وزارت دفاع با محوريت سازمان صنايع دريايي آمادگي دارد در راستاي انجام ماموريت هاي خطير نيروهاي مقتدر دريايي جمهوري اسلامي اعم از ارتش جمهوري اسلامي ايران، سپاه پاسداران و نيروي انتظامي نسبت به طراحي، ساخت و تامين تجهيزات و تسليحات پيشرفته دريايي، انواع شناورهاي تندرو، سطحي، زير سطحي و اثر سطحي با جديدترين فناوري هاي روز جهان اقدام كند.
امير سرتيپ حاتمي يادآور شد: ساخت اين زير دريايي پيشرفته به دست متخصصان صنعت دفاعي حاكي از بلوغ و تعميق روحيه خود باوري، خود اتكايي و مديريت جهادي در تلاشگران عرصه علم و صنعت دفاعي كشور است.
وي افزود: بر اين باوريم كه صنعت دفاعي از مولفه هاي اصلي استقلال كشور و ضامن امنيت و ثبات آن و عقبه راهبردي نيروهاي مسلح است.
وزير دفاع ادامه داد: خداوند متعال را شاكريم كه نيروهاي مسلح كشورمان امروز با داشتن نيروهاي مومن، انقلابي و مجاهد تحت فرماندهي مقام معظم رهبري و حمايت هاي راهگشاي دولت خدمتگزار با تجهيزات به روز و هوشمند، متناسب با تهديدها به خوبي مي توانند از حدود و مرزهاي جمهوري اسلامي ايران و ارزش هاي والاي انقلاب كه ثمره خون پاك هزاران شهيد سبك بال است، دفاع كنند.
رييس جمهوري و هيات همراه امروز يكشنبه از طريق فرودگاه بندرلنگه وارد هرمزگان شد و در جمع مردم غرب استان در بندر لنگه سخنراني كرد.
به گزارش ايرنا، زيرسطحي 527 تني فاتح نخستين زيردريايي نيمه سنگين ساخت جمهوري اسلامي ايران است.
اين زيردريايي كه از نظر مشخصات عملياتي بسيار برتر از غدير (زيردريايي پيشين ايران) است، توانايي حركت در عمق 200 متر را به صورت عادي داشته و بيشينه ژرفاي قابل دستيابي براي آن نيز 250 متر است.
فاتح توان دريانوردي به مدت 35 روز را دارد كه از اين لحاظ نيز بهبود چشمگيري نسبت به زيردريايي غدير دارد.
سرعت سطحي فاتح 11 نات (20٫35 كيلومتر بر ساعت) و در حالت غوطه ور 14 نات (25٫9 كيلومتر بر ساعت) است. اين زيردريايي توانايي حمل موشك‌هاي زيرسطحي، موشك‌هاي دوش‌پرتاب سطح به هوا و همچنين امكان حمل نيروهاي تكاور و رساندن آن‌ها به نقاط مورد نظر را نيز دارد.
فاتح داراي چهار مقر پرتاب اژدرهاي كاليبر 533 ميلي‌متري است و توانايي حمل هشت مين دريايي و 2 اژدر رزرو را دارد.
بر اساس اعلام وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح نقش اصلي زيردريايي فاتح مقابله با يگان هاي شناور سطحي و زير سطحي با استفاده از اژدر و موشك است. اين زيردريايي مي تواند به صورت انفرادي و يا گروهي(به همراه ساير زيردريايي ها، يگان هاي شناور و تجهيزات ساحلي) عمل كند.
ماموريت مهم ديگر اين زير دريايي قابليت مين ريزي در دريا است و چناچه تهاجم آبي خاكي به سواحل كشور متصور باشد، از اين كلاس زيردريايي در فاصله مناسب از ساحل به عنوان يگان جلودار، با هدف مقابله با يگان هاي آبي خاكي حامل نفر و تجهيزات دشمن استفاده مي شود.
از ديگر ماموريت هاي حائز اهميت زيردريايي فاتح در زمان صلح، عمليات تجسس و جمع آوري اطلاعات است.
اين زيردريايي داراي قابليت ممتاز در اجراي عمليات چريكي بوده و قادر است در بنادر و نقاط محدود سواحل وارد شده و به انتقال نيروي مخصوص بپردازد.
زيردريايي فاتح به لحاظ ابعاد بدنه و پروانه، هوشمندي دستگاه ها و سامانه ها، مناسب اجراي ماموريت هاي محوله است.
زير سطحي فاتح ابر سامانه اي با بيش از 412 هزار قطعه و نتيجه تلاش 4 ميليون و 202هزار نفر ساعت متخصصان توانمند داخلي است كه در صنايع دريايي وزارت دفاع با همكاري نيروي دريايي ارتش و مبتكران دانشگاه ها و مراكز علمي كشور طراحي و آماده شده است.
زيردريايي فاتح با بهره مندي از 76 عنوان فناوري روز دنيا از سامانه هاي پيشرفته سوناري، رانش الكتريكي، مديريت نبرد تركيبي، سامانه هدايت موشك زير سطحي به سطح، هدايت اژدر، جنگ هاي الكترونيكي و مخابراتي، سامانه مخابراتي امن و يكپارچه و ده ها سامانه مدرن ديگر برخوردار است كه به نوبه خود موجبات افزايش قدرت دفاعي و آفندي نيروي دريايي راهبردي ارتش جمهوري اسلامي ايران را فراهم مي كند.
اين زيردريايي توانايي حمل انواع موشك ها، حمل اژدر و مين و همچنين امكان حمل نيروهاي تكاور و رساندن آن‌ ها به نقاط مورد نظر را نيز دارد.
در سفر استاني رييس جمهوري 40 طرح اقتصادي با اعتبار 60 هزار ميليارد ريال در هرمزگان به بهره برداري مي رسد.
شركت در نشست شوراي اداري هرمزگان از ديگر برنامه هاي سفر رييس جمهوري به اين استان است.
روز دوم سفر رييس جمهوري به هرمزگان نيز با بهره برداري از طرح هاي نيروي دريايي و به آب اندازي زير دريايي آغاز مي شود.
همچنين بهره برداري از طرح هاي ويدئو كنفرانسي جهاد كشاورزي و راه و شهرسازي روز دوشنبه با حضور رييس جمهوري انجام مي شود.
به گزارش ايرنا، رييس دفتر رييس جمهوري، وزراي نفت، اطلاعات، جهاد كشاورزي، نيرو، كشور و دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح رييس جمهوري را در اين سفر دو روزه همراهي مي كنند
رييس جمهوري و هيات همراه امروز و فردا (يكشنبه و دوشنبه ) 28 و 29 بهمن جاري مهمان مردم هرمزگان هستند.
7195/6048