رحیم حب نقی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان كرد: این اختراع منحصر به فرد، به سرپرستی آرش ثباتیان دانشیار گروه فیزیك دانشگاه ارومیه و مرجان گلبندی به ثبت رسیده است.
وی افزود: طبق ادعای كارشناسان، این عدسی یك عدسی پراشی 2 كانونی با بازدهی بالاست و قابلیت شكل دهی و ساختار دهی به باریكه های لیزری را دارد.
وی در رابطه با كاربرد عدسی های تولید شده اظهار داشت: این نوآوری با ارزش در زمینه ساخت و بهینه سازی حسگرهای نوری، نانو آنتن های نوری، مخابرات نوری، پردازش دقیق مواد، جداسازی ایزوتوپ ها، میكرو و نانو لیتوگرافی و تله اندازی اتم ها در دانشگاه ها و مراكز پژوهشی و فناوری نانو و همچنین صنایع اپتیك و الكترونیك، خودرو سازی، دفاعی، ارتباطات و پزشكی كاربرد دارد.
رییس دانشگاه ارومیه ادامه داد: این اختراع در مسابقات «یك ایده یك اختراع» حایز رتبه برتر و موفق به دریافت تندیس و گواهی شده و در مجله Journal of the Optical Society of America A نیز به چاپ رسیده است.
به گزارش ایرنا، گروه پژوهشی اپتیك پراشی دانشگاه ارومیه به سرپرستی آرش ثباتیان با فارغ التحصیلی اولین دوره از دانشجویان تحصیلات تكمیلی در سال 1389 پا به عرصه وجود گذاشت و حاصل اولین پژوهش های این گروه كه با حداقل امكانات یعنی استفاده از آزمایشگاه اپتیك دوره كارشناسی انجام شد در مجله Applied Optics از مجلات ارزشمند انتشارات انجمن اپتیك آمریكا به چاپ رسید.
پژوهش اصلی این گروه بر روی شكل دهی به باریكه های لیزری و ساختار دهی به آنها متمركز است.
این گروه با وجود امكانات آزمایشگاهی بسیار اندك ولی با تلاش و كوشش همه جانبه تا كنون موفق به معرفی 10ها المان و عنصر پراشی جدید و منحصر به فرد شده است كه از این عناصر برای تولید باریكه های خمره ای، استوانه ای، گردابی، مارپیچی، حلقوی، بیضوی، شبكه های نوری، آرایه ها و ماتریس های نوری در ابعاد و اشكال مختلف استفاده می شود.
در رتبه بندی اخیر در سال 2019 با ورود 11 دانشگاه جدید شاهد حضور 29 دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در جمع دانشگاه برتر جهان از 86 كشور هستیم.
دانشگاه های كاشان، علوم پزشكی مشهد، صنعتی شیراز، شهید مدنی آذربایجان، علوم پزشكی ایران، مازندران، علوم پزشكی شهید بهشتی، خوارزمی، شهید باهنر كرمان، صنعتی شاهرود و ارومیه از جمله دانشگاه های ایران است كه برای اولین بار در رتبه بندی تایمز حضور داشتند.
3214/2093
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۹
ارومیه - ایرنا - رییس دانشگاه ارومیه گفت: گروه پژوهشی اپتیك پراشی دانشگاه ارومیه به دانش فنی طراحی و ساخت عدسی های پراشی مبتنی بر تیغه منطقه ای فرنل و غربال فوتونی دست یافت.