قزوين - ايرنا - عضو هيات مديره شركت بازآفريني شهري ايران گفت: براساس آمارهاي موجود 22 ميليون نفر از جمعيت كشور در بافت هاي فرسوده شهري زندگي مي كنند كه فقر شهري، عدم ايمني و بحران هويتي از مهمترين مسائل آنهاست.

به گزارش ايرنا، مونا عرفان سليم روز دوشنبه در نخستين دوره آموزشي ويژه شهرداران استان قزوين افزود: بحث بازآفريني شهري كه اين روزها زمزمه آن از سوي مسئولان عالي شنيده مي شود رويكردي ناشي از كسب تجربيات خوب و بد در حوزه شهري و ناكارآمدي هاي موجود است.
وي با اشاره به اينكه كشور ما نيز در دهه هاي گذشته در حوزه محدوده هاي ناكارآمد شهري تجربه هايي را كسب كرده، افزود: قبل از انقلاب موضوع نوگرايي و معاصر سازي مطرح بود و در سال هاي 58 تا 69 در حوزه روانبخشي و بهسازي، 69 تا 73 محورهاي فرهنگي و بهسازي مراكز شهري، 73 تا 76 تجميع و بافت مساله دار شهري، 76 تا 83 عمران و بهسازي و از سال 74 تا 93 نيز در زمينه نوسازي و بازسازي بافت هاي فرسوده كارهاي گسترده و قابل توجهي به انجام رسيد.
به گفته وي، اقدامات صورت گرفته در حوزه بازآفريني شهرهاي كشور حاصل تجربيات متعددي بود كه نتايج آن را در برخي بخش ها مانند توسعه حرم رضوي در مشهد و بازسازي مناطق زلزله بم را شاهد بوديم.
عرفان سليم با اشاره به اينكه در برنامه چهارم توسعه به محض استحكام بخشي و بهبود محيط زندگي، جرقه بازآفريني نيز در همان زمان زده شد، تاكيد كرد: طرح ويژه ارايه شده مشتمل بر تسهيلات ارزان قيمت، تخفيف ويژه كمك به وديعه اسكان موقت، كمك بلاعوض براي تجميع قطعات ريزدانه، اختصاص اعتبارات خاص براي بهبود شبكه معابر و ايجاد دسترسي هاي لازم بود.
اين مسئول بازآفريني، تصويب سند ملي راهبردي در دولت دهم را يادآور و افزود: بازنگري در شاخص هاي شناسايي بافت هاي هدف بازآفريني شهري، آغاز به كار مجدد وام نوسازي و وديعه مسكن مسكن، بازنگري در شرح خدمات طرح هاي بهسازي و نوسازي بود كه در دولت يازدهم ادامه پيدا كرد.
وي ادامه داد: براساس مطالعات صورت گرفته جمعيت مناطق محروم 500 شهر بزرگ، كلان شهر و مراكز استاني كشور، در يك دهه از يك ششم به يك چهارم افزايش يافته است.
عرفان سليم خاطرنشان كرد: در چهار دهه گذشته طرح هاي توسعه شهري بسياري را توليد كرديم اما بعدها متوجه شديم كه روش خوبي را در پيش نگرفته و نه تنها اقدامي براي درمان مساله نيافته ايم بلكه دارويي نيز براي آن تجويز نكرديم.
وي در تعريف سياست بازآفريني اظهار داشت: رويكردي يكپارچه و جامع و در برگيرنده اقداماتي است كه منجر به حل مسايل و چالش هاي شهري و خلق فرآيندهاي مستمر و پويا در ارتقاء و تحول اقتصادي، كالبدي، محيطي و اجتماعي در محدوده هاي شهري مي شود.
عرفان سليم يادآور شد: در سياست بازآفريني شهري، ارتقاي كيفيت زندگي شهروندان و قابليت زيست پذيري شهرها از طريق كاهش فقر شهري، پيش نگري و پيشگيري از بازتوليد فقر، افزايش تاب آوري شهرها در برابر تغييرات و بلايا، كاهش آسيب هاي اجتماعي، ارتقاي هويت شهري و منزلت مكاني و حفاظت پايدار از ميراث ملموس و غير ملموس زيست بوم ها مطرح است.
نخستين كارگاه آموزشي با عنوان آشنايي با برنامه بازآفريني شهري پايدار و برنامه جامع اقدام مشترك در بازآفريني شهري پايدار روز دوشنبه در سالن جلسات استانداري قزوين با حضور شهرداران استان قزوين برگزار شد.
8054/6012