سنندج - ايرنا - معاون وزير امور اقتصادي و دارايي و رئيس كل گمركات ايران از افزايش 2 درصدي ترخيص كالاهاي اساسي در 10 ماه منتهي به دي ماه سال جاري خبر داد و گفت: در اين مدت بطور ميانگين ارزش دلاري كالاهاي اساسي ترخيص شده از گمركات كشور ماهيانه يك ميليارد دلار بوده است.

مهدي مير اشرفي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: ترخيص 25 قلم كالاهاي اساسي از گمركات كشور در اين مدت 2 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش داشته است.
وي ميانگين ماهيانه ارزش كالاهاي اساسي ترخيص شده از گمركات را يك ميليارد دلار اعلام كرد و افزود: هيچ گونه كمبودي در كالاهاي اساسي در كشور ما وجود ندارد چرا كه به اندازه سال گذشته و حتي در برخي از اقلام بيشتر از سال پيش واردات داشتيم و ارز مورد نياز آن تاكنون تامين شده است.
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي و رئيس كل گمركات ايران با اشاره به اينكه نگاه گمرك ايران بيشتر به كشورهاي همسايه خود است، اضافه كرد: با توجه به اينكه با كشور عراق به لحاظ مسايل فرهنگي، اجتماعي، ديني و مذهبي اشتراكات زيادي داريم به همين دليل بيشترين توجه در تجارت خارجي در ايران به سمت اين كشور است.
ميراشرفي يادآور شد: براساس برآوردهاي انجام شده تا پايان سال جاري حجم صادرات كالا به عراق به 9 تا 10 ميليارد دلار خواهد رسيد كه حدود 50 درصد آن از طريق مرز باشماق صادر مي شود.
وي گفت: مي طلبد همه دستگاه هاي مرتبط با تجارت خارجي از جمله گمرك عنايت ويژه به مرزهاي مشترك ايران با عراق داشته باشند.

** فعاليت مجدد دستگاه ايكس ري گمرك باشماق تا پايان امسال
رئيس كل گمركات ايران به وضعيت مرز باشماق مريوان و بازارچه مله خورد سروآباد در استان كردستان اشاره كرد و افزود: مرز باشماق يكي از بزرگترين مرزهاي ايران اسلامي با كشور عراق است.
ميراشرفي اضافه كرد: در بازديدي كه روز يكشنبه هفته جاري از مرز باشماق مريوان داشتيم از نزديك در جريان مشكلات گمركي اين مرز قرار گرفتيم.
وي اظهار داشت: دستگاه ايكس ري موجود در مرز باشماق مريوان مدتي است خراب شده و در اين سفر وعده تعمير آن را تا پايان سال جاري داديم.
رئيس كل گمركات ايران يادآور شد: گمرك به سمت استفاده از ظرفيت بخش خصوصي در حوزه هايي همچون تجهيز گمركات كشور به دستگاه ايكس ري پيش خواهد رفت.
وي افزود: علاوه بر ايكس ري هايي كه در مرز باشماق داريم بخش خصوصي را هم ترغيب خواهيم كرد در ديگر مرزهايي كه توجيه دارند اقدام به نصب اين دستگاه كنند.
ميراشرفي اضافه كرد: در خصوص ساماندهي و استفاده از شيوه جديد ارزيابي كالاها به سمتي خواهيم رفت كه از پتانسيل مرز در راستاي آباداني كشور و استان هاي مرزي همچون كردستان نهايت استفاده شود.
وي گفت: در خصوص بازارچه هاي مرزي هم گمرك نگاه كمك به مردم مرزشنين را دارد لذا در راستاي رونق اين بازارچه ها و رعايت قوانين و مقررات تجاري در آن نهايت تلاش خود را بكار مي گيريم.

** ايجاد دروازه مشترك مرزي بين ايران و عراق
رئيس كل گمركات ايران به تشريح ايجاد دروازه مشترك مرزي نيز پرداخت و افزود: به منظور تسهيل تجارت در مرزها در دو مسير بايد گام برداريم يكي از آنها هماهنگي ها در بين دستگاه هاي داخلي است كه اين مهم مديريت واحد مرزي را بدنبال خواهد داشت.
ميراشرفي اضافه كرد: مسير بعدي هماهنگ شدن با كمرگ كشور مقابل است كه اين به معناي ايجاد دروازه مشترك تجاري خواهد بود.
وي يادآور شد: اسفند ماه امسال مسئولان گمرك اقليم كردستان عراق در گمرك ايران حضور پيدا مي كنند و در خصوص برنامه اي كه ما بتوانيم دروازه مشتركي داشته باشيم، بحث و تبادل نظر خواهيم كرد.
رئيس كل گمركات ايران اظهار داشت: با تحقق برنامه مذكور علاوه بر كاهش كنترل شاهد تسهيل تجارت در مرز، كاهش مدت زمان ترخيص كالا و به تبع انتفاع تجار، بازرگانان و مصرف كنندگان خواهيم بود.
رئيس كل گمركات ايران در سفر خود به كردستان از مرز باشماق مريوان، بازارچه مرزي مله خورد سروآباد نيز بازديد كرد و نشستي با تجار و بازرگانان در نقطه صفر مرزي مريوان داشت، بازديد از ساختمان جديد گمرك سنندج و نشست با حضور كاركنان اداره كل گمرك كردستان از ديگر برنامه هاي مير اشرفي در سفر دو روزه (يكشنبه و دوشنبه) به استان كردستان بود.
9936/9102