به گزارش روز دوشنبه ایرنا، دولت سعودی با وجود ادعای رسانه های غربی مبنی بر دست داشتن بن سلمان در قتل خاشقچی، تاكید دارد كه این جنایت فجیع در كنسولگری این كشور در استانبول از سوی یك گروه خودسر انجام شد و دولت سعودی در حال محاكمه این افراد در روندی شفاف و عادلانه است.
در این شرایط است كه «بن سلمان» با آغاز سفر آسیایی خود، در تلاش است تا در مسیر تقویت اعتماد به نفس خود و بازآفرینی نقش خود در عرصه منطقه گام بردارد.
بر اساس نگاه برخی تحلیلگران، بن سلمان تلاش می كند تا با اجرای تورآسیایی، نگاه دیگر كشورها را به خود مبنی بر توجه دولت ریاض به شرق را نیز بیش از گذشته رسانه ای كند.
سفر دو روزه محمد بن سلمان ولیعهد سعودی به پاكستان در حالی امروز به پایان رسید كه دو كشور چند قرارداد و یادداشت تفاهم نامه همكاری برای سرمایه گذاری 20 میلیارد دلاری ریاض در پاكستان امضا كردند.
بن سلمان شامگاه روز گذشته - یكشنبه - با استقبال رهبران سیاسی و نظامی پاكستان وارد اسلام آباد شد و روز گذشته و امروز با «عمران خان» نخست وزیر، «عارف علوی» رئیس جمهوری، «محمدصادق سنجرانی» رئیس مجلس سنا و ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاكستان جداگانه دیدار كرد.
بن سلمان همچنین بنا به درخواست عمران خان مبنی بر ارائه تسهیلات به كارگران و زندانیان پاكستانی موجود در عربستان، دستور آزادی دو هزار و 107 زندانی پاكستانی را صادر كرد.
این دستور آزادی در حالی صادر شده است كه به رغم گسترش روابط سیاسی و اقتصادی ریاض و اسلام آباد در سال های اخیر، تاكنون تغییری در وضعیت اتباع و كارگران پاكستانی در این كشور ایجاد نشده است.
هر چند عربستان سعودی با برنامه های بلند پروازانه محمد بن سلمان ولیعهد این كشور میلیاردها دلار در بخش ساخت و ساز و زیربنایی سرمایه گذاری كرده ولی تعداد كارگران پاكستانی در این كشور در سالجاری نسبت به سال گذشته با كاهش 11 درصدی روبرو بوده است.
«شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه پاكستان نیز پیش از این گفته بود كه در حال حاضر دو میلیون و 600 هزار تبعه پاكستانی در بخش های مختلف صنعتی تجاری و عمرانی عربستان سعودی مشغول به كار هستند.
وزارت امور خارجه پاكستان نیز امروز دوشنبه با صدور بیانیه ای در خصوص سفر دو روزه محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی اعلام كرد: ولیعهد سعودی از پیشنهاد مذاكره عمران خان به هند و ابتكار دولت پاكستان برای بازگشایی گذرگاه مرزی كرتارپور استقبال كرد.
در این بیانیه آمده است: پاكستان و عربستان با محكومیت خشونت ها علیه مسلمانان در مناطق مختلف جهان، مذاكره را تنها راه رسیدگی به صلح و ثبات می دانند.
وزیران امور خارجه پاكستان و سعودی نیز طی نشست مطبوعاتی جداگانه در اسلام آباد بر آمادگی دو كشور برای توسعه روابط دوجانبه و تغییر آن به مشاركت راهبردی خبر دادند.
عادل الجبیر وزیر مشاور سعودی در امور خارجه مدعی شد كه عربستان برای كمك به پیشبرد فرآیند صلح افغانستان در حال همكاری با پاكستان، آمریكا، افغانستان و امارات است.
وی با تاكید بر حل مسالمت آمیز اختلافات میان اسلام آباد و دهلی نو گفت ما خواستار تفاهم میان دولت كابل و طالبان هستیم.
در حاشیه این سفر عارف علوی رئیس جمهوری پاكستان عالی ترین نشان شهروندی این كشور موسوم به «نشانِ پاكستان» را به بن سلمان تقدیم كرد.
در بیانیه مشتركی كه همزمان با پایان سفر دو روزه بن سلمان به پاكستان صادر شد، آمده است: پاكستان و عربستان از جامعه جهانی می خواهد تا به مسئولیت خود در قبال مبارزه علیه تروریسم پایبند باشد.
در این بیانیه افزود شده است: پاكستان و عربستان با تاكید بر حل مسالمت آمیز تمامی مسائل در خاورمیانه با تبعیت از ابتكار صلح عربی خواستار اجرای قطعنامه های مربوط به فلسطین و ایجاد كشور مستقل فلسطین به پایتختی بیت المقدس براساس مرزهای سال 1967 هستند.
آساق*274**6125**1663**
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۰
اسلام آباد - ایرنا - در حالی كه بیشتر رسانههای غربی 'محمد بن سلمان' ولیعهد جوان عربستان سعودی را مسئول و آمر قتل جمال خاشقچی میدانند، وی با آغاز تور آسیایی خود به پاكستان، هند و چین در تلاش است تا در مسیر بازآفرینی اعتماد جامعه جهانی به خود گام بردارد.