به گزارش ايرنا، گذشتگان هميشه به ما مي گفتند كه براي پيدا كردن كالاهاي تجملي كه مربوط به دوران قديم است به سمساري ها سر بزنيد به طوري كه از شير مرغ تا جان آدميزاد را مي توان در اين مغازه هاي بي رنگ و لعاب پيدا كرد.
اين روزها مردم با رويكرد ديگري به سمساري هاي شهرشان در رفت و آمد هستند چرا كه قيمت چند برابري كالاهاي تجملي و حتي اساسي قدرت خريد اقشار ضعيف و متوسط جامعه را كاهش داده و به نوعي، بسياري از مردم در خريد جنس نو ناتوان هستند.
بسياري از مغازه ها به دليل تورم، عرضه كالاهاي نو قابل توجهي ندارند و رفت و آمد مردم در فروشگاه ها به نسبت سال هاي گذشته چشمگير نيست.
روز گذشته زماني كه براي خريد ميوه وارد بلوار استقلال سمنان شدم شلوغي يك مغازه نظرم را جلب كرد و از اينكه مي ديدم يكي از مغازه هاي مركز استان شلوغ است و گراني تاثير چنداني در خريد مردم ندارد خوشحال شدم، اما وقتي كه نزديك تر رفتم مغازه سمساري را مشاهده كردم كه مردم براي خريد و فروش كالاهاي دست دوم با صاحب مغازه درحال چانه زني هستند.
در اين وادي پيرزني كه براي خريد بخاري دست دوم در كنار اين مغازه سمساري ايستاده بود، نظرم را جلب كرد با او هم كلام شدم...
اين خانم خوش بيان كه خود را معصومه آل هاشم معرفي كرد از افزايش قيمت كالا در بازار مي ناليد و مي گفت: يك بخاري كوچك در زمستان سال قبل كمتر از سه ميليون ريال بود اما اكنون قيمت اين كالا به سه برابر افزايش يافته است.
وي گفت: اگر اين سمساري ها نباشند چگونه با اين شرايط سخت اقتصادي مردم يخچال و بخاري هاي كهنه خود را تعويض كنند و عرضه محصولات دست دوم اين روزها كمك حال مشكلات معيشتي مردم است.
آل هاشم كه خود را مادر شهيد معرفي كرد گفت: دشمنان دست از سر ملت ما بر نمي دارند و مردم با وجود مشكلات اقتصادي اين مشكلات را پشت سر مي گذارند و به ياري خدواند اين شرايط سخت به پايان مي رسد.
بيش از هرچيزي نظرمان به اين جلب شد كه مردم دست خالي از اين مغازه سمساري بيرون نمي آمدند ، يعني براي تامين خريد كالاهاي اساسي فروشگاه هاي دست دوم فروشي را بهترين گزينه مي دانند.
** خريد و فروش كالا در سمساري ها رونق گرفته است
يكي از فروشندگان كالاهاي دست دوم در سمنان در گفت وگو با ايرنا گفت: تحريم هاي اقتصادي خريد و فروش كالاهاي اساسي و تجملي را در فروشگاه ها كاهش داد و مردم اين روزها براي رفع مشكلاتشان به مغازه هاي دست دوم فروشي روي آوردند.
عباس دربندي افزود: دور نريختن كالاهايي كه استفاده شده از فرهنگ اصيل مردم سمنان است و به دليل اعتقاد مردم، اسراف در اين خطه معناي چنداني ندارد.
وي اضافه كرد: تحريم ها به بازار فروشندگان كالاهاي دست دوم رونق بخشيد، چرا كه در اين شرايط سخت اقتصادي، اقشار كم درآمد قدرت خريدشان كاهش يافته است.
اين فروشنده كالاهاي دست دوم تصريح كرد: قيمت يك يخچال معمولي در بازار سمنان دست كم 50 ميليون ريال است و كارگري كه ماهانه كمتر از 15 ميليون ريال حقوق مي گيرد چطور مي تواند براي خريد كالاهاي از اين دست اقدام كند؟
**سمساري ها در كنار مردم هستند
يكي ديگر از فروشندگان كالاهاي دست دوم در سمنان در گفت و گو با ايرنا گفت: سمساري ها همواره در شرايط سخت تحريمي در كنار مردم بودند و در كنار كسب درآمد رفع دغدغه مردمي كه قدرت خريد كالاهاي نو را ندارند در اولويت قرار داده اند.
جلال دژپسند تصريح كرد: در سال گذشته ميزان حضور مردم در مغازه هاي سمساري سمنان به طور متوسط روزانه 50 تا 70 نفر بود اما اكنون اين رفت و آمدها به 200 تا 300 نفر در روز رسيده است.
وي افزود: به دليل آنكه عمر بسياري از محصولات توليدي در ايران كوتاه است بسياري از شهروندان براي خريد تلويزيون، يخچال، فرش، مبلمان و بخاري به مغازه هاي سمساري مراجعه مي كنند.
دژپسند اضافه كرد: رعايت انصاف با وجود افزايش رفت و آمدها سرلوحه كار فروشندگان كالاهاي دست دوم قرار دارد و در اين شرايط سخت اقتصادي نمي گذاريم خريداران ناراضي از مغازه ها بيرون بروند.
اين فروشنده كالاهاي دست دوم گفت: با وجود آنكه قيمت بسياري از كالاها در سمساري ها مقطوع است، اما براي آنكه خريداران دست خالي و ناراضي از مغازه ها بيرون نروند، تمام تلاش خود را خواهيم كرد.
** كاهش شديد فروش لوازم خانگي در بازار سمنان
رئيس اتحاديه لوازم خانگي شهرستان سمنان گفت: قدرت خريد مردم مركز استان براي خريد لوازم خانگي از ابتداي فروردين امسال تاكنون به نسبت مدت مشابه سال گذشته بيش از 90 درصد كاهش يافته است.
علي اكبر صيادجو افزود: مردم قدرت خريد لوازم خانگي به دليل نوسان هاي قيمت ارز در ماه هاي گذشته در بازار سمنان را ندارند.
وي خاطر نشان كرد: اكنون ميزان فروش لوازم خانگي در بازار سمنان در حد صفر است و فروشندگان رغبتي براي عرضه محصولات به بازار را ندارند.
رئيس اتحاديه لوازم خانگي شهرستان سمنان ادامه داد: در سه ماه گذشته قيمت برخي اقلام لوازم خانگي در فروشگاه هاي استان ثابت بوده است اما اكنون بازار در ركود كامل به سر مي برد.
صيادجو تصريح كرد: فروشگاه هاي عرضه لوازم خانگي اكنون به نمايشگاه تبديل شده است و مردم تنها براي مشاهده كالاهايي كه وارد بازار مي شود، در بازار رفت و آمد مي كنند.
وي اضافه كرد: ادامه اين روند به اقتصاد استان سمنان خسارت وارد مي كند و در آينده تعداد زيادي از واحدهاي صنفي استان در بخش عرضه لوازم خانگي تعطيل مي شود.
رئيس اتحاديه لوازم خانگي شهرستان سمنان گفت: اكنون مردم براي تهيه خوراك، پوشاك و بهداشت هزينه مي كنند و براي خريد كالاهاي غير اساسي به دليل كاهش قدرت خريد هزينه نمي كنند.
** توسعه خريد و فروش مجازي در سمنان
يكي از فعالان اقتصادي در حوزه نرم افزار در گفت وگو با ايرنا گفت: توسعه فناوري هاي به روز در بازار سمنان در يكسال گذشته بسيار قابل توجه بوده و مردم براي خريد و فروش كالاهاي ضروري خود به اين سامانه هاي اينترنتي مراجعه مي كنند.
جلال همتي تصريح كرد: بازار خريد و فروش كالاهاي دست دوم در شبكه هاي اجتماعي و با ورود نرم افزارهاي جديد در سمنان داغ است و چندين شغل در ماه هاي گذشته در استان سمنان در اين بخش به وجود آمده است.
وي اضافه كرد: سمساري هاي مجازي در ماه هاي گذشته با وجود تحريم هاي اقتصادي در سمنان توسعه يافته است.
اين فعال اقتصادي گفت: خريد و فروش هاي اينترنتي در چارچوب قانون و هدفمند با وجود مشكلات اقتصادي به توسعه اقتصادي در كشور منجر مي شود.
** مردم به ضريب دوام كالاهاي دست دوم توجه كنند
يكي از شهروندان سمناني در گفت وگو با ايرنا گفت: شهروندان در خريد كالاهاي دست دوم به ضريب دوام كالاهاي قابل عرضه توجه كنند و به طور معمول مردم در سمساري ها به دنبال كالاهاي باكيفيت هستند تا كالاهاي تجملي.
سعيد رامه تصريح كرد: در اين شرايط سخت اقتصادي سمساري ها كمك حال اقتصاد ايران هستند و بايد با واقعيت روبرو شد كه تحريم ها تاثير مستقيم در معيشت مردم دارد.
وي اضافه كرد: اگر اين روند ادامه يابد سمساري ها اقتصاد ايران را تحت تاثير قرار مي دهند و به نوعي با رونق اين بخش مردم تحريم ها را دور خواهند زد.
اين شهروند سمناني خاطرنشان كرد: بايد بپذيريم كه تحريم ها در كاهش قدرت خريد مردم تاثيرگذار بوده و بسياري از فروشندگان كالاهاي تجملي و نو شايد در روز كمتر از پنج مشتري هم به سراغشان نيايد.
** رونق بازار سمساري ها خطرناك است
يكي از فعالان اقتصادي استان سمنان در گفت وگو با ايرنا گفت: رونق بازار سمساري ها و دست دوم فروش ها به معناي ركود در بازار خريد و فروش كالاهاي نو در بازار سمنان است.
رستم سعداللهي افزود: تحريم هاي اقتصادي فشار زيادي را به اقشار كم درآمد وارد مي كند و در اين شرايط مودت و همدلي مردم و مسئولان براي رفع اين مشكلات بايد افزايش يابد.
وي اضافه كرد: كاهش قدرت خريد مردم به افزايش ركود در بازار سمنان دامن زده است و بهترين راهبرد تعادل بخشي قيمت ها است.
اين فعال اقتصادي تصريح كرد: در اين شرايط سخت تحريمي، فروشندگان بايد با جيب مردم همراه باشند و با هم فكري مي توان براي كم اثر كردن اين تحريم ها اقدام كرد.
**نظارت بر سمساري هاي سمنان افزايش مي يابد
فرمانده انتظامي استان سمنان گفت: در اين شرايط اقتصادي كه قدرت خريد مردم كاهش يافته است بسياري از مردم براي تامين كالاهاي ضروري خود به سمساري ها مراجعه مي كنند.
سردار روح الامين قاسمي افزود: رونق بازار سمساري ها مي تواند در افزايش تخلف ها هم تاثير گذار باشد، بنابرين نظارت بر فروشندگان در اين بخش افزايش مي يابد.
وي اضافه كرد: در شهر سمنان مجوز فعاليت بيش از 50 سمساري صادر شده است و به صورت موردي و نامحسوس نظارت هاي دقيقي بر نحوه عملكرد اين افراد خواهد شد.
فرمانده انتظامي استان سمنان گفت: فروشندگان كالاهاي دست دوم در سمنان يكي از اخلاقمدارترين فروشندگان هستند، اما براي افزايش امنيت اجتماعي با هدف ريشه كني جرايم در هر بخشي نظارت ها مي بايست تشديد شود.
7339/6103/7408
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۸
سمنان- ايرنا- افزايش تورم در ماه هاي گذشته عرصه را براي اقشار ضعيف و متوسط جامعه براي خريد كالاها و لوازم خانگي تنگ كرده است و بسياري از افراد براي تامين نيازهاي خود به خريد در سمساري ها و دست دوم فروشي ها روي آوردند.