بجنورد- ايرنا- مديرعامل شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي گفت: شاخص خاموشي در اين استان به ازاي هر يك نفر 151 دقيقه است كه يك پنجم ميانگين كشوري است.

مهندس عليرضا صبوري روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: نرخ خاموشي در سال 96، در كشور به طور متوسط 600 دقيقه به ازاي هر مشترك بود كه در استان نيز 184 دقيقه بود.
وي در ادامه تبديل سه هزار كيلومتر شبكه فشار ضعيف به كابل خودنگهدار را يكي از اين اقدامات برشمرد و افزود: علاوه بر اين، روكش دار كردن شبكه ها، مانع تداخل فازي و قطع برق در زمان بروز حوادث طبيعي مي شود، در بحث ايمني نيز مي تواند مانع از بروز حوادث برق گرفتگي شود.
وي گفت: براي اين امر 950 ميليارد ريال اعتبار هزينه شد كه شاخص خاموشي در استان را پايين آورده است.
وي با بيان اينكه روكش دار شدن باعث ايمني مي شود، افزود: در سال هاي گذشته با كوچكترين بارش برف و باران شبكه ها قطع مي شد اما با اقدامات انجام شده ايمني افزايش و خاموشي ها بسيار كاهش يافته است.
مديرعامل شركت توزيع نيروي برق خراسان شمالي گفت: روكش دار شدن باعث محافظت و كاهش تلفات جاني نيز خواهد شد، به همين خاطر در چند سال اخير چهار نفر دچار برق گرفتگي شده اند.
صبوري بر رعايت حريم ها در شبكه فشار متوسط و ضعيف تاكيد كرد و افزود: در شبكه فشار متوسط سه متر حريم و در فشار ضعيف يك متر و 30 سانتي متر است كه بعضا تلفات زيادي داشت با روكش دار شدن اين مسائل بسيار كاهش يافت.
وي در خصوص شاخص تلفات در شبكه توزيع نيز گفت: اين نرخ در سال هاي گذشته 24 درصد بود كه در سال 94 به 12.28 درصد و در سال 96 به 9.26 درصد و امروز در اين شاخص كمتر از 9 درصد است كه اين شاخص در كشو هاي پيشرفته 5 درصد است كه براي رسيدن به اين عدد تلاش خواهيم كرد.
وي اظهار داشت: سالانه 50 ميليارد ريال از اين ناحيه صرفه جويي مي شود.
صبوري شاخص برخورداري استان از برق را 99.9 درصد عنوان كرد و افزود: تمام روستاهاي بالاي 20 خانوار و 207 روستاي زير 20 خانوار برق دار شده اند.
341 هزار و 441 خانوار خراسان شمالي مشترك شركت برق خراسان شمالي هستند.
926 روستاي خراسان شمالي در استان خراسان شمالي برق دار هستند.
خراسان شمالي 863 هزار نفر جمعيت دارد كه 44 درصد آن در روستاها سكونت دارند.
3007/ 6042