تهران- ایرنا- استاندارد گلاب واسانس گل محمدی با حمایت دفترهماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و كانون گل محمدی و گیاهان معطر بازنگری و به روز می شود.

به گزارش روزسه شنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، عضو هیات مدیره كانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار گل محمدی و گیاهان معطر در این زمینه گفت: در دهمین جلسه هیأت مدیره كه با حضور مدیركل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی برگزار شد بازنگری و تدوین موضوع استاندارد حوزه گلاب و اسانس گل محمدی مورد بررسی قرار گرفت.
«زهرا صاحبنظر» با یادآوری اینكه استاندارد حوزه گلاب در 50 سال پیش تدوین شده و در همان زمان نیز ناقص بوده است، این حوزه را نیازمند بازنگری و تدوین مجدد خواند و گفت: از سوی دیگر، با توجه به انجام كشت در مناطق مختلف و متفاوت بودن كیفیت گل های مناطق سراسر كشور از جمله تبریز و كاشان، گلاب این گل ها نیز متفاوت است و استاندارد فعلی با این محصولات همخوانی ندارد.
وی بیان كرد: مورد دیگری كه بر ضرورت تدوین و بازنگری مجدد استاندارد حوزه گلاب تاكید دارد میزان اسانس تعریف شده در گلاب برای صادرات به كشورهای دیگر است كه باید تمامی مشكلات تولیدكنندگان را در نظر بگیرند و دوباره این استاندارد بررسی شود.
صاحبنظر درباره بررسی استاندارد اسانس گل محمدی نیز گفت: در این جلسه، استاندارد حوزه گل محمدی نیز بررسی شد زیرا این استاندارد براساس كیفیت گل های ایران نیست و بر اساس استاندارد كشورهای دیگر از جمله تركیه و بلغارستان ترجمه شده و در كشور استفاده می شود به همین منظور با اسانس گل های محمدی تولید شده در كشور مطابقت ندارد و برای فروش محصولات با مشكل مواجه می شویم.
وی گفت: به منظور بررسی و تدوین دوباره، كانون گل محمدی و گیاهان معطر اصلاحات استاندارد این دو حوزه را انجام داده و به اداره استاندارد ارائه كرده است و نماینده كانون به عنوان دبیر كمیته تدوین استاندارد معرفی شده تا با همكاری اداره استاندارد این موضوع را اجرایی و نهایی كند.
علمی ** 9340** 1055